题目内容

【题目】 Nearly 2. 4 billion people around the world used a smart phone in 2017. By the end of 2018, more than a third of the global population will be using smart phones. Those numbers sound great, don't they? More people will have more information at their fingertips. However, smart phone technology can be a double-edged sword(双刃剑).

On one hand, it sends us endless information. We don't have to wait. Our devices ring, vibrate(振动)and light up with the latest news from family, friends and around the world. On the other hand, this immediate way to information may become an addiction(瘾). And it may make some people feel lonely, worried and stressed.

These findings are from a 2018 study from Erik Peper and Richard Harvey who are both health education teachers at San Francisco State University. They led the study.

The two teachers asked 135 university students about their smart phone use and their feelings. They found that "students who used their phones the most reported higher levels of feeling—lonely, stressed and worried."

But Erik Peper suggests turning off push notifications(推送提醒)and other such alerts on our phones. The researchers also suggest taking control of when and where you answer a text, a message or an email. You do not need to answer them all. And you certainly don't need to answer them as soon as you get them. They also suggest setting limits on the time you spend on smart phones. If you want to catch up with friends, set aside a small amount of time to it. Focus on important tasks and do not allow technology to take up your time.

1More than a third of the global population will be using smart phones ________.

A.in 2017B.By the end of 2017

C.in 2018D.By the end of 2018

2Smart phones send endless information immediately, but it makes some people feel ________.

A.lonelyB.worriedC.stressedD.all of the above

3Peper and Richard Harvey are ________.

A.studentsB.teachersC.doctorsD.reporter

4How many suggestions are given to fight against smart phone addiction?

A.One.B.Two.C.ThreeD.Four

5What's the main idea of this passage?

A.The advantages of smart phones.B.The disadvantages of smart phones.

C.We shouldn't use smart phones.D.We should use smart phones properly.

【答案】

1D

2D

3B

4C

5D

【解析】

2017年全世界范围内使用智能手机人数达到了24亿,截止2018年,将会有超过三分之一的全世界人口使用智能手机。智能手机在我们生活中非常重要,但是它也是一把双刃剑。根据调查,使用智能手机的学生更容易出现孤单、压力大和焦虑。所以作者建议,用手机一定要有限度,不要让现代科技占用你太多时间。

1细节理解题。根据“By the end of 2018, more than a third of the global population will be using smart phones.”可知截止2018年,将会有超过三分之一的全世界人口使用智能手机。故选D

2细节理解题。根据“On the other hand, this immediate way to information may become an addiction(瘾). And it may make some people feel lonely, worried and stressed. ”可知直接、立刻回短信的方式会让人感觉孤单、压力大和焦虑。故选D

3细节理解题。根据“These findings are from a 2018 study from Erik Peper and Richard Harvey who are both health education teachers at San Francisco State University.”可知Erik PeperRichard Harvey是旧金山州立大学的健康教育老师。故选B

4推理判断题。文章最后一段是Erik Peter提出的建议,其中有“But Erik Peper suggests turning off push notifications(推送提醒)and other such alerts on our phones.”“The researchers also suggest taking control of when and where you answer a text, a message or an email.”“They also suggest setting limits on the time you spend on smart phones.”,以suggestsalso suggestalso suggest引出,包括:一、关闭推送提醒;二、控制回信息时间和地点;三、限制应用智能手机时间。故选C

5主旨大意题。本文第一段介绍智能手机的使用情况以及优点,第二段介绍智能手机的缺点,第三段介绍两位老师的研究,最后是老师们给出的建议。本文通过对手机优点、缺点的叙述,最后提出希望大家能够合理使用手机的意见。AB选项只是优点、缺点,过于片面,C选项文章并未提出不应该使用手机的结论,因此D选项符合主旨大意。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Many Chinese people like American country music, such as the songs of John Denver. But still some people don’t know when country music began.

Country music is from the folk music of the Appalachian Mountains in the east of America There. people sang while playing the violin and the guitar. They sang about everyday life, love and their problems. So the songs were sometimes a little sad.

One of the most popular country music singers was John Denver, who was also quite famous to the Chinese. For Denver, music was a language that could bring the word together. He said music could bring people together. We will understand each other better through music. People are different in colour and they may speak different languages, but people are the same in mind and body. All of them love music and can understand music.

The world lost a great man when John Denver died in 1997. But his music and words will live on.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1John Denver was a great_______singer.

A.AmericanB.JapaneseC.EnglishD.Chinese

2American country music is from the_______music of America

A.popB.folkC.lightD.jazz

3The underlined sentence “Music was a language that could bring the world together” means people_______.

A.can sing songs together

B.from all over the world sing the same songs

C.know language and music

D.show their feeling through music and so they understand each other better

4When did John Denver die?

A.In 1990.B.In 1996C.In 1997.D.In 1999.

5Which sentence is TRUE?

A.Everyone knows when country music began.

B.Country music is from the jazz music.

C.John Denver was famous to Chinese people, too.

D.John Denver didn't think music could bring people together.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答问题。

Last night, I read a story in a magazine. It really impressed me. I’d like to share it with you everyone.

A long time ago, there was a big apple tree. a little boy loved to come and play with it every day. But as time went by, the little boy had grown up and he no longer played around the tree.

One day, the boy came back to the tree. “Come and play with me,” the tree asked the boy.

“I am no longer a kid. I can’t play with you now,” the boy replied, “I need toys.”

“Sorry, I don’t have any. But you can pick all my apples and sell them.”

The boy picked all the apples on the tree and left happily, and he didn’t come back. The tree was sad.

The other day, the boy returned and the tree was so excited.

“Come and play with me,” the tree said.

“I need a house for my family. Can you help me?”

“You can cut off my branches to build your house.”

So the boy cut all the branches off the tree and left happily. The tree was glad to see him happy, but the boy didn’t come since then. The tree was lonely again.

One hot summer day, the boy came back again after he left for so many years.

“Sorry, my boy. But I don’t have anything for you anymore.”

“I don’t need much now, just a place to rest. I am tired after all these years,” the boy replied.

“Good! Please sit down with me and have a rest.”

The boy sat down and the tree was glad and smiled with tears.

1Why did the boy no longer played around the tree?

_____________________________________________________________________________

2What did the boy need when he came back to the tree for the first time?

_____________________________________________________________________________

3How did the tree help the boy when the boy needed a house?

_____________________________________________________________________________

4Did the tree feel happy when the boy sat down with it at last?

_____________________________________________________________________________

5What’s the passage mainly about?

_____________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网