题目内容

【题目】My family live in a small town. We usually have a______before the New Year for our friends and neighbors. We often ask them to bring______for someone in need instead of(代替) gifts for us. For example, they can bring food for a______family or clothes for charities(慈善机构).It is always fun and everyone has a good time.

Last year, I was ill(病的) on the day of my party and went to the ____.As a result, I didn't have the party. Everyone was disappointed(失望的), ____ I decided to have it two weeks later.

We asked for children's hats for a charity. We____asked for reading glasses for the city library, so those who needed glasses or forgot____could work on computers or read books in the library.

We____about 100 people to the party. It was snowy that day but everyone came to the party. We got 83 hats and 47 pairs of glasses! We were____that people could be so generous(慷慨的) in helping others.

If you____to have a party, think about doing the same thing. Others will benefit(受益) much more than we would with lots of gifts.

1A. opening B. test C. party D. calendar

2A. something B. everything C. anything D. nothing

3A. bored B. rich C. lucky D. poor

4A. library B. hospital C. restaurant D. bookstore

5A. but B. or C. and D. so

6A. also B. already C. ever D. just

7A. hers B. his C. ours D. theirs

8A. invited B. replied C. remembered D. agreed

9A. afraid B. surprised C. sad D. creative

10A. catch B. send C. prepare D. delete

【答案】

1C

2A

3D

4B

5D

6A

7D

8A

9B

10C

【解析】

本文作者讲述举办慈善聚会的事情。通常在新年前作者和他的朋友和邻居会举办一个聚会。这个聚会经常要求他们给处于困境的人带点东西。去年,作者在聚会的那天生病了,没有参加聚会。每个人都很失望,所以作者决定两周后再次举行聚会作者和朋友们要求为慈善机构购买儿童帽和为城市图书馆购买阅读眼镜。作者邀请了大约100人参加聚会。虽然那天下雪了,但是每个人都来参加聚会。再那次聚会上收到了83顶帽子和47副眼镜!作者很惊讶人们竟然如此慷慨地帮助别人。

1句意:我们通常在新年前为我们的朋友和邻居举行一个聚会。考查名词辨析。A. opening开幕式;B. test 测试,测验;C. party聚会,派对;D. calendar日历。根据下文“我们经常要求他们给有需要的人带些东西,而不是给我们带礼物。”可知是举行派对,选C。

2句意:我们经常要求他们给有需要的人带些东西,而不是给我们带礼物。考查不定代词。A. something某物,一般用于肯定句;B. everything一切,每一件东西;C. anything任何东西;D. nothing没有什么。本句是肯定句结合句意可知选A。

3句意:例如,他们可以为贫困家庭带食物或为慈善机构带衣服。考查形容词辨析。A. bored无聊的;B. rich富有的;C. lucky幸运的;D. poor贫穷的。根据“带食物”可知是“给贫穷家庭”;结合句意可知选D。

4句意:去年,我在聚会那天病了,去了医院。考查名词辨析。A. library图书馆;B. hospital医院;C. restaurant饭店,餐馆;D. bookstore书店。根据“我在聚会那天病了”可知是“去了医院。”结合句意可知选B。

5句意:每个人都很失望,所以我决定两周后再举行派对考查连词辨析。A. but但是,表示转折关系;B. or或者,表示选择关系;C. and和,而且,那么,表示并列和递进关系;D. so因此,表示因果关系。根据句意可知前句是原因,后句是结果,故填so,选D。

6句意:我们还要求为城市图书馆购买阅读眼镜,以便那些需要眼镜或忘记眼镜的人可以在图书馆里工作或阅读书籍。考查副词辨析。A. also也,还;B. already已经;C. ever曾经;D. just正好仅仅。根据上文“We asked for children's hats for a charity. 我们要求为慈善机构购买儿童帽。可知此句“我们还要求为城市图书馆购买阅读眼镜”;结合句意可知选A。

7句意:我们还要求为城市图书馆购买阅读眼镜,以便那些需要眼镜或忘记眼镜的人可以在图书馆里工作或阅读书籍。考查名词性的物主代词。A. hers她的;B. his他的;C. ours我们的;D. theirs他们的。本句是定语从句,根据现行词those可知用复数名词性的物主代词,指代“他们的眼镜”;故选D。

8句意:我们邀请了大约100人参加聚会。考查动词辨析。A. invited邀请;B. replied回答,回复;C. remembered记住,想起;D. agreed同意。invite sb. to the party:邀请某人参加聚会;结合句意可知选A。

9句意:我们很惊讶人们竟然如此慷慨地帮助别人。考查形容词辨析。A. afraid害怕的,恐惧的;B. surprised感到惊奇的,惊讶的;C. sad伤心的;D. creative创造性的,有创意的根据上文We got 83 hats and 47 pairs of glasses!(我们收到了83顶帽子和47副眼镜!)可知作者没有想到收到这么多的帽子和眼镜,可知感到惊讶;故选B。

10句意:如果你准备开派对,考虑做同样的事情。考查动词辨析。A. catch赶上,抓住,接住;B. send发送,派遣;C. prepare准备;D. delete删除。Prepare to do sth.:准备做某事;结合句意可知选C。

完型填空是难度最大的题。它集阅读理解、语法、词法、句法于一体。是考查语言综合运用的能力的一道题。 解题的方法要带着空,通读文章,搞清事件发生的背景;再读全文,搞清短文内容;最后根据句意,联系上下文确定每个空的正确答案。它的主要题型有(1)考查词义辨析:名词辨析,形容词副词辨析,冠词辨析,介词连词辨析等;(2)考查句子时态,语态,要根据语境,选择正确的时态和语态的选项;(3)考查从句(宾语从句,定语从句,主语从句等);(4)根据固定句型或短语结合语境选择正确的选项。本题主要考查单词或短语辨析,做此类型题时,要知道每一个词的意义,然后结合上下文背景语境,选择适合语境的选项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,从每小题所给的A,B,C三个选项中选择最佳选项。

What's the most important thing for you to have in your life? Somebody mentions hard work, others suggest knowledge, love and luck.

If you arrange the 26 English letters alphabetically(按字母表的顺序) and use numbers to represent (代表) each of them, for example, 1 for a, 2 for b, 3 for c… you can change an English word into a number. So hard-work becomes 8+1+18+4+23+15+18+11=98, meaning 98 is its mark; knowledge:11+14+15+23+12+5+4+7+5=96, while love: 12+15+22+5=54, and luck 12+21+3+11=47, a small mark. None of these words can give us a full mark. What about money or prayer(祈祷)? They can't, either.

Then what else? Don’t be worried. You can always find an answer to a problem in your life,

When you change your way of looking at things or doing things, or your attitude. Yes, attitude is the word. See for yourself:attitude:1+20+20+9+20+21+4+5=100,a full mark.

Different attitudes lead to different courses of life. Most times people hope for a better life. It is possible that one will have a change for the better after one has changed one's attitude. When you change your manner and become friendly towards others, you'll meet more smiling faces towards you. In the same way, you take a positive attitude towards failure, You’ll find it can also bring you good though it has caused you a lot of trouble.

【1】What English letter does 11 represent? _______.

A.M B.K C. R

2According to the passage. which of the following words can give us a Full mark?________

A. Money B. Attitude hard-work

3What does the underlined word "manner" mean in the last paragraph?

A.态度 B. 方法 C.类型

4In the writer’s opinion. if you meet with problems. the best way is to

A. get help from others

B. do nothing but wait

C. change your attitude

5From the passage, we can learn that

A. sometimes failure can bring you good if you take a positive attitude

B. hard-work can't make your life become better

C. different attitudes come from different courses of life

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网