题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。![]()
I have two pets. They are Fly, a dog, and Huahua, a cat.
Fly is brown and grey. He is naughty(淘气的). He sometimes steals(偷) food in the kitchen. Once, when there was nobody at home, Fly pulled (拉) a piece of meat off the table. But he was not careful enough. The plate also fell to the floor. When I got home, I saw the broken plate all over the floor, so I became very angry. Fly was so afraid that he went back to his bed at once.
Huahua is a white and yellow cat. She is not beautiful but she is very lovely. Every night at weekends, Huahua sleeps on my bed. When she sleeps, she always snores. It is very funny.
Huahua is also naughty. Whenever she does something bad and my grandma tries to catch her, she runs away quickly and hides quietly under the bed.
Fly and Huahua love to play games with me and I like them very much.
(1)What colour is Huahua?
A.White and brown.
B.Brown and grey.
C.White and grey.
D.White and yellow.
(2)What did Fly do when he pulled a piece of meat?
A.He pulled a plate to the floor.
B.He ate a fish.
C.He pulled a piece of steak to my bed.
D.He ate a big piece of meat.
(3)What's the Chinese meaning of the underlined word “snore”?
A.呼吸
B.跳跃
C.打鼾
D.摇头
(4)Which of the following is NOT true?
A.Huahua is a cat.
B.Fly sleeps on the writer's bed every night.
C.Fly and Huahua love to play games with the writer.
D.Huahua is very naughty.
【答案】
(1)D
(2)A
(3)C
(4)B
【解析】本文作者介绍了他的两个宠物小狗Fly和小猫Huahua的日常活动,以及他们的外貌。作者喜欢非常他们。
(1)细节理解题。根据Huahua is a white and yellow cat.可知花花是黄白相间的一只猫,故选D。
(2)细节理解题。根据Once, when there was nobody at home, Fly pulled (拉) a piece of meat off the table. But he was not careful enough. The plate also fell to the floor.可知当Fly头肉的时候,他把盘子掉到地上,故选A。
(3)词义猜测题。根据When she sleeps,可知猫睡觉时发出的声音,应是打鼾,故选C。
(4)细节理解题。根据Every night at weekends, Huahua sleeps on my bed.可知花花总是每晚睡在作者的床上,不是Fly,故选B。