题目内容
【题目】True or False (判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示。
![]()
Martin Luther King was born in America. When he was a little boy, he often sang with other children in the church. Little Martin knew that it was very important to love and to be kind to others. Although singing in the church was very important to Martin, he was interested in other things, too. He was not tall, but very strong. The boy in his town often met at Martin’s house for a game of basketball. Young Martin liked school and was a very good student. When he was only fifteen years old, he went to university. At first he didn’t know what he wanted to do after graduation. At that time, black people didn’t have the same rights (权利) as the white people, and they are not as happy as the white people as well. So, Martin wanted to help the poor black people. After he made a speech called I have a dream, he became really famous. He was fighting for the black people’s rights all his life. Sadly, he was killed in 1968.
【1】Little Martin used to be a famous singer in a church.
【2】Martin Luther King knew it was important to love and be kind to others after he grew up.
【3】Martin was such a good student that he went to university at the age of 15.
【4】At that time, the black people were unhappy because they had different rights from the white people.
【5】Martin didn’t stop fighting for the rights of black people until he died.
【答案】
【1】F
【2】F
【3】T
【4】T
【5】T
【解析】
文章主要讲述了马丁路德金的事迹。从小喜欢唱歌,是个好学生,15岁考上大学,之后一直为黑人的权利而战,直到被杀。
【1】句意:小马丁以前是教堂里有名的歌手。
根据文中When he was a little boy, he often sang with other children in the church. 可知,他只是在教堂唱歌,并没有说他是歌手,所以本题是F。
【2】句意:马丁·路德·金长大之后知道爱和善待他人是很重要的。
根据文中Little Martin knew that it was very important to love and to be kind to others. 可知,他从小就知道爱和善待他人很重要,并不是长大了才知道的,所以本题是F。
【3】句意:马丁是个好学生,他15岁就上了大学。
根据文中Young Martin liked school and was a very good student. When he was only fifteen years old, he went to university.可知,他是个好学生,在15岁时就上了大学,所以本题是T。
【4】句意:当时,黑人不高兴,因为他们有不同于白人的权利。
根据文中At that time, black people didn’t have the same rights (权利) as the white people, and they are not as happy as the white people as well.可知,黑人没有白人一样的权利,也没有白人那么开心,所以本题是T。
【5】句意:马丁没有停止为黑人的权利而战直到去世。
根据文中He was fighting for the black people’s rights all his life. Sadly, he was killed in 1968.可知,他终生都在为黑人的权利而战,所以本题应该是T。