题目内容

【题目】 I teach economics in a university three times a week. Last Monday, at the beginning of class, I asked my students how their weekend had been. One young man said that his weekend had not been so good. He had his wisdom teeth removed. Then he went on to ask me why I always seemed to be so cheerful.

His question reminded me of something I’d read somewhere before: Every morning when you get up, you have a choice about how you want to live that day. I said, “I choose to be cheerful.”

“Let me give you an example,” I continued. “Besides teaching here, I also teach at a college in Henderson, 17 miles down the freeway from where I live. One day a few weeks ago, I exited(离去) the freeway and turned onto College Drive. I only had to drive another quarter mile down the road to the college. But just then my car died. I tried to start it again, but the engine wouldn’t work. So I put my flashes on, took my books, and walked down the road to the college. As soon as I got there, I called AAA (汽车协会) and asked for a tow truck to meet me at my car after class. The secretary there asked me what had happened. “ Δ .” I replied, smiling.

“Your car breaks down but it is not a bad day. What do you mean?”

“My car could have broken down anywhere along the freeway. It didn’t,” I replied. “Instead, it broke down at the perfect place: off the freeway, within walking distance of here. I’m still able to teach my class, and I’ve been able to ask for the tow truck to meet me after class! If my car was meant to break down today, it couldn’t have been arranged in a more convenient way.”

I ended my story. In spite of the early hour, no one in my class seemed to be asleep. Somehow, my story had touched them.

1The writer of the story is a __________.

A. traffic policemanB. university teacher

C. secretary at AAAD. college student

2The writer ___________ when his car broke down that day.

A. complained for a long timeB. called AAA for help at once

C. waited there for someone’s helpD. walked to his workplace

3Which of the following can be put in Δ ?

A. This is my lucky day.

B. There is something wrong with my car.

C. I’m just a little bit late for work.

D. It is wonderful that my car breaks down.

4We can learn from the story that ___________ .

A. we should learn to be positive in times of trouble

B. it’s important to keep your car in good condition

C. teachers need special skills to give good lessons

D. personal experiences can touch a person’s heart

【答案】

1B

2D

3A

4A

【解析】

我们每个人都可以选择如何度过这一天,是开心的,或是不开心的,作者的选择是“快乐”。即使当他的车在路上抛锚了,他也仍然觉得这一天还不错。

1细节理解题。根据短文的开头I teach economics in a university three times a week.可知,作者在一所大学叫经济学,由此可知他是一个大学老师,故应选B

2细节理解题。根据短文第三段But just then my car died. I tried to start it again, but the engine wouldn’t work. So I put my flashes on, took my books, and walked down the road to the college可知,作者在去上课的路上,车抛锚了,所以他步行去了大学。由此可知应选D

3推理判断题。根据下文“Your car breaks down but it is not a bad day. What do you mean?”… “Instead, it broke down at the perfect place: off the freeway, within walking distance of here.可知,汽车协会的这个人听了作者的这句话,回应说“你的汽车抛锚了,但这并不是糟糕的一天,你是什么意思?”由此我们可以推测,虽然作者的汽车在半路坏了,但他仍然觉得这一天是很好的一天,是幸运的一天,故应选A

4主旨大意题。根据文意可知,作者讲述了自己的汽车在上班的路上抛锚,但他仍用积极的态度去看待这件事,仍然觉得那一天他很幸运。通过这个故事作者告诉我们:我们在面对生活中的困难时,应该用积极的态度去对待它。故A选项符合文意。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

There are many inventions that have caused great changes in the world. Here is a short introduction of the maglev train (磁悬浮). The history of the maglev train started in the beginning of the 1900s. The American Robert Goddard and the French Emile Bachelet came up with the idea of frictionless (无摩擦的) trains. But scientist didn’t succeed in making it at that time.

About 60 years later, the Japanese started their research on maglev transportation. After many years of experiments, the Japanese began to build their first test line. 7 km in 1975, and finished it in 1977. Many test runs started in July, 1977 with a speed of 517 km/h. In 1990, Japan built the Yamanashi Maglev test line. This test line was 42.8 km long and the first running test was held in 1997.

The Germans also started research on the maglev train in the early 1970s. It took them ten years to make the first track(ti)model. In 1993, the longest nonstop test running was 1,674 km. That same year the speed reached 450km/h.

China finished a 30-km-long maglev train line in Shanghai in 2003. This is the first commercial (商业的) maglev train line in the world. Although this project cost over 1 billion dollars, we should feel proud of it.

1Robert Goddard and Emile Bachelet ________ the idea of frictionless trains.

2In 1975, the Japanese began to build ________ of maglev trains.

3The Germans spent ________ in making the first track model.

4The Maglev train line in Shanghai is ________ long.

5________ made the first commercial maglev train line.

【题目】Children’s Games in Ancient China

During ancient times, children didn’t have much to enjoy themselves. However, they came up with interesting games to play in their childhood.

Kicking stone balls

During the Qing Dynasty, kicking a stone ball around was a popular game in the northern part of China, and it was often played in winter to keep warm.

Playing hid-and-seek

Hid-and-seek is a traditional game for children, popular around the nation. There are two ways to play: covering a child’s eyes while other kids run to tease(戏弄) him or, more normally, others hide and one child must try to find them.

Flying kites

Kites have quite a long history. The earliest kites were made of wood, instead of paper. The three most famous kites are the Beijing kite, Tianjin kite and Weifang kite. Each has its own feature. For example, the bird-shaped kite with long wings of the Beijing kite.

Watching shadow plays(皮影戏)

The closest thing to watching a film during ancient times was going to see a shadow play. The artists control puppets(木偶) behind the screen and tell stories to music.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1In which season did ancient Chinese often kick the stone balls?

A. Spring.B. Summer.C. Autumn.D. Winter.

2How is hide-and-seek usually played?

A. One plays and others watch.B. One runs and others try to catch.

C. One tries to find and others hide.D. One tries to hide and others find.

3What does the underlined word “feature” mean in the text?

A. 特征B. 图片C. 未来D. 特长

4Which ancient game is like watching movies?

A. Playing hide-and-seek.B. Watching shadow plays.

C. Flying kites.D. Kicking atone balls.

5Where can we find this passage?

A. In a shopping guide book.B. In a weather report.

C. In a traveling magazine.D. In a kids’ magazine.

【题目】 There are some very good things about open education. This way of teaching allows the students to develop their own interests in many subjects. Open education allows students to be responsible(负责) for their own education. Some students do badly in traditional classrooms. The open classroom may allow them to enjoy learning. Some students will be happier in an open education school. They will not have to worry about grades or rules. But many students will not do well in an open classroom.

For some students, there are too few rules. These students will do little in school. They will not make good use of open education. Because open education is so different from traditional education, these students may have a problem of getting used to making so many choices. For many students it is important to have some rules in the classroom. They worry about the rules even when there are no rules. Even a few rules will help this kind of students. The last point about open education is that some traditional teachers do not like it. Many teachers do not believe in open education. Teachers who want to have an open classroom may have many problems at their school.

You now know what open education is. Some of its good points and bad points have been explained. You may have your own opinion about open education. The writer thinks that open education is a good idea, but only in theory(理论). The writer believes that most students, but of course not all students, want some structure in their classes. They want and need to have some rules. In some cases, they must be made to study some subjects. Most of the students are pleased to find subjects they have to study interesting. They would not study those subjects if they did not have to.

Open Education

Topic

Open education is a way of teaching which allows students to become1in many subjects.

Advantages

Open education allows students to be responsible for their own education.

In open classrooms, many students don’t need to worry about grades or rules.

Some students find more2in open classrooms compared with traditional classroom.

Disadvantages

Many students cannot3themselves as well in open classrooms as in traditional classrooms.

There are so many choices for students to make that they can’t use open education well.

Some teachers are4such a way of teaching.

The writer’s opinion

Open education may not5very well in a real class or school.

Most of the students want some structure in their classes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网