题目内容
【题目】 Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success alone do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said, “Happiness depends upon ourselves.” In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help us be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. We spend so much time thinking about the future that we fail to enjoy the present. We should enjoy life’s pleasures, such as reading a good book, listening to our favorite music, or spending time with close friends. Then we’ll live happier and healthier lives.
Another secret to living a happy life is to be active. We can dance, or play sports, such as swimming. We can forget about our problems, and only think about the activities.
Finally, many people find happiness in helping others. We’ll feel good when we spend our time helping others. If we want to feel happier, do good things for someone. We can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes.
【1】The passage gives us ________ pieces of advice on happiness.
A.twoB.threeC.fourD.five
【2】The second paragraph tells us that ________.
A.the more friends we have, the happier we will beB.we shouldn’t think about our future
C.happiness is to enjoy the simple things in lifeD.some people fail to live a happy life
【3】According to the passage, what can bring us happiness?
A.Reading a good book.B.Spending time with close friends.
C.Playing sports.D.All above.
【4】The writer thinks that ________.
A.everyone knows how to live a happier lifeB.it’s wrong to spend time on work
C.hobbies take up too much timeD.doing good things for someone can make us happy
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】D
【解析】
本文为我们提供了几个过得更开心的秘诀,首先享受简单的生活,第二是积极活跃,第三是帮助别人。希望每个人都可以开心快乐。
【1】细节理解题。由文章内容“The first secret…Another secret…Finally,”可知,文章共提出3个秘诀,故选B。
【2】主旨大意题。由文章内容“The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life.”可知,本段话主要讲述享受简单的生活,故选C。
【3】细节理解题。由文章内容“We should enjoy life’s pleasures, such as reading a good book... or spending time with close friends. We can dance, or play sports...”可知,ABC三项都对,故选D。
【4】细节理解题。A. everyone knows how to live a happier life每个人都知道如何过上更幸福的生活。由文章内容“Most people want to be happy, but few know how to find happiness.”可知,很少有人知道怎样找到快乐,故A错误。B. it’s wrong to spend time on work把时间花在工作上是不对的。文章未提及。C. hobbies take up too much time爱好占用太多时间。文章未提及。D. doing good things for someone can make us happy为某人做好事能使我们快乐。由文章内容“If we want to feel happier, do good things for someone.”可知,为别人做好事,可以使我们开心,故D正确。故选D。