题目内容
【题目】Do you think you're green? You're a totally modern citizen, aren't you? You keep your bottles and take them to the bottle bank. You have a black bin and a green bin, one for general waste and one for recyclable waste. Your car uses lead—free petrol. You use the same plastic bag every time you go to the supermarket. Maybe you even cycle to work from time to time. You are playing your part; you are green and environment-friendly. Well, I've got news for you:
![]()
YOU ARE NOT DOING ENOUGH!
If you don't believe me, look at these facts. Trust me, they're from a BBC website.
On average every person in the UK throws away their own body weight in rubbish every seven weeks.
Every year, the average dustbin contains enough unused energy for 500 hot baths, 3,500 hot showers or 5,000 hours of television.
Every UK household produces over one tonne of rubbish every year.
If all the aluminium drink cans sold in the UK were recycled, there would be 14 million fewer full dustbins per year.
Just one recycled aluminium can saves enough energy to run a television for three hours!
At Christmas over 83 square kilometres of wrapping paper is thrown in the bin.
Almost three billion nappies (used for baby) are thrown away in the UK every year. 90% of these are buried and take hundreds of years to disappear.
Have I made you believe that you need to do more? No? OK, here are one or two more facts.
Recycling just one plastic bottle saves enough energy to power a light bulb for six hours.
Collecting dustbins and cleaning streets costs £1. 6 billion per year.
Surely you must believe me now. You need to do more. The good news is that there is some- thing else you can do.
【1】How many ways are mentioned for being green in the first paragraph?
A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
【2】Which of the following is True according to the passage?
A. People in the UK throw away rubbish every seven weeks.
B. Over one tonne of rubbish is produced by one family every year.
C. All the drink cans in the UK were recycled to run television.
D. 90% of nappies are buried in the UK and disappear soon.
【3】What's the passage mainly about?
A. Behavior of being green. B. Ways to live recyclably.
C. Energy produced from rubbish. D. Facts of not being green enough.
【4】What does the writer want to tell us?
A. To pay more for recycling. B. To do more to be green.
C. To save enough energy. D. To throw away less rubbish.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】现在我们都知道了保护环境的重要性,在我们的日常生活中,我们也注意了一些行为,尽量的去保护环境。但是作者认为我们做得还不够,文章中列举了很多事实,表明现在我们还不够“绿色”,我们能做的还有很多。
【1】细节理解题。根据短文第一段中You keep your bottles and take them to the bottle bank. You have a black bin and a green bin, one for general waste and one for recyclable waste. Your car uses lead—free petrol. You use the same plastic bag every time you go to the supermarket. Maybe you even cycle to work from time to time可知,这里提到的环保的行为有:你保存瓶子,把他们带到瓶子回收站;你给垃圾分类;你的汽车使用无铅汽油;你每次去超市都使用同一个塑料袋;你时不时的骑车去上班。一共是五个,故应选C。
【2】细节理解题。根据短文中Every UK household produces over one ton of rubbish every year可知,每个英国的家庭每年产生的垃圾超过一吨,由此可知B是正确的。根据On average every person in the UK throws away their own body weight in rubbish every seven weeks可知A不对;根据If all the aluminium drink cans sold in the UK were recycled, there would be 14 million fewer full dustbins per year可知C不对;根据Almost three billion nappies (used for baby) are thrown away in the UK every year. 90% of these are buried and take hundreds of years to disappear可知D不对。
【3】主旨大意题。短文第一段列举了一些人们日常生活中所做的环保的行为,但是第二段开头You are not doing enough告诉我们,我们做得还不够,短文列举了很多数据,告诉我们浪费、垃圾过多这样的情况仍然很严重。因此D选项最能概括文意,选D。
【4】推理判断题。根据文意可知,虽然我们在日常生活中已经做到了一些事情,可以有利于环境,但是作者觉得我们做得还不够。在最后一段中作者说到You need to do more,你需要做更多的事情。由此可知应选B。
【题目】 My friends like to ask for help or get help on Wechat. Now they put some information(信息) on it.
| |
Bob found a white watch under a desk in his classroom, Is it yours? Please ask Mr. Hanson for it. His telephone number is 897-4588. Class213 |
Where is my pencil box? It's green. A black pen and an ID card are in it. I'm in Class 234. My phone number is 3541679. Please call me. Jack |
Alan, your baseball is on the table of our computer room. We found it under the bookcase. Please call 2315649 to get it. Computer Room |
I lost my red schoolbag in our library. My key is in it. I must find it. Please call me at 6755321. Thank you. Jason, Class 332 |
| |
【1】The baseball is_____________.
A.in the libraryB.in the classroom
C.in the computer roomD.in Class 234
【2】Who lost their things?
A.Bob, Alan and JackB.Jack, Alan and Jason
C.Jason, JobD.Jason, Bob, and Alan
【3】If you find a schoolbag, and you can call____________.
A.3541679B.8974588C.2315649D.6755321
【4】In Jack’s pencil box, you can see_____________.
① a key ② a white watch ③ a black pen ④ an ID card
A.①②B.②③C.①③D.③④
【5】Which of the following is TRUE(正确)?
A.Jason lost his schoolbag in the library.B.Bob’s watch is white .
C.You can ask Mr. Hanson for the key.D.Jack is in Class 332.
【题目】请阅读下面5个文段将它们与五幅图片匹配。并将代表答案的字母标号写在相应的横线上。
【1】 | A. It is an old sport in the world. People play it with their feet in a team. There are two teams in a game. There are two teams in a game. There are 11 people in each team. The ball is always black and white. |
【2】 | B. It is the national ball(国球)in China. Two or four people can play it. Each one has a bat in his hand. There is a net(网)in his hand. There is a net(网) in the middle of the court. It sounds like “ping-pong” when people play it. |
【3】 | C. It comes from America. People play it with their hands. But you can't run with balls in your hands. There are 2 teams with 10 players on the court(场地). Yao Ming plays it well. He is my favorite star. |
【4】 | D. It comes from Scotland. It means green grassland(草地), fresh air and relaxing time. People play it on a grassland with a stick(棍子). The ball is always white. |
【5】 | E. There is a net in the middle. People can play it on the beach(沙滩). There are 6 people in the team. They hit(击打) the ball with their arms and hands. |