题目内容
【题目】What will you do if you are in trouble on a lonely island? Surely you need to find a way to get in touch with the outside world. Your best chance of doing this is to attract the attention of a passing plane.
Body language
Pilots(飞行员) from different countries understand body languages if they have the correct training. When you put your arms up and down in a straight line, it means, “yes”. When you point down and swing (摇摆) your arm from side to side, it means “no”. If you want the pilot to know that it’s safe to land, push your hands out in front of you and bend(弯下) your knees. If you want to say that it’s not safe to land, put your arms up in the air and move them to one side.
Start a fire
The smoke from a fire can be seen from far away, so it's a good way to attract attention. If the weather is dry, it isn’t hard to start a fire. Remember, however, that fires can be very dangerous if they lose control. Never light a tire unless you’re sure that it can’t spread. If the ground is dark, light smoke can be seen more easily. Green grass and leaves produce light smoke.
Ground- to- air marks
It’s a good idea lo make some marks, too. Use large pieces of wood to make the marks. If you can’t find any wood, use earth. Some useful marks are:
F :“I need food and water”
II:“I need medicine.”
I:“I am badly hurt.”
X:“I can’t move from here”
So next time, if you meet this problem and can’t get away from the island, try the advice above.
【1】Which of the following means “It’s not safe to land”?
![]()
【2】If you are hungry and thirsty, you should draw_________ on the ground.
A. F B. II C. I D. X
【3】From the passage, we can learn that ___________.
A. Putting up and down your arms in a straight line means “No”
B. You should start a fire when you are sure it will spread
C. It’s a good idea to use flowers and grass to make marks on the ground
D. Your body language, smoke and ground marks are helpful to save you out
【4】The passage is mainly about _______.
A. ways of living on a lonely island
B. ways of asking for help on a lonely island
C. body languages on an island
D. the importance of making marks on an island
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】B
【解析】本文主要介绍了如果孤单一个人到了无人岛该怎样自救,最好的机会是吸引经过的飞机的注意:可以用肢体语言、生火、在地面做一些大型的标志等等。
【1】推理判断题。题意:下面哪一个是“着陆不安全”的意思?由第二段最后一句:If you want to say that it’s not safe to land, put your arms up in the air and move them to one side.可知,如果你想要说着陆不安全,把手臂伸向空中,并向一边移动。故选D。
【2】细节理解题。题意:如果你又饿又渴,你应该在地上画什么?A. F;B. II;C. I;D. X。由短文里的:F :“I need food and water”可知,在地上画F表示“我需要食物和水”。故选A。
【3】推理判断题。题意:从短文中,我们可以了解到什么?A. Putting up and down your arms in a straight line means “No”手臂直上直下意思是“不”;B. You should start a fire when you are sure it will spread当你确定会传播开时,你应该生火;C. It’s a good idea to use flowers and grass to make marks on the ground在地面上,用花和草作标志是好主意。D. Your body language, smoke and ground marks are helpful to save you out你的肢体语言、烟和地面上的标志有助于救你出去。根据短文内容,如果我们被困在孤岛上,我们可以使用肢体语言、生火、在地上做一些标志等等来吸引飞过的飞机的注意力,从而有助于自己脱险。故选D。
【4】主旨大意题。题意:短文主要是关于什么的?A. ways of living on a lonely island在孤岛上生存的方式;B. ways of asking for help on a lonely island在孤岛上求助的方式;C. body languages on an island岛上的肢体语言;D. the importance of making marks on an island在岛上做标志的重要性。本文主要讲述的是假设身陷孤岛时的一些求助方式。所以本题选B。