题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
D
Clothes are important and necessary to us, but do you know how to choose suitable clothes in a correct way? Here are some ideas for you.
When you go shopping and want to buy some clothes, you should think about which kind of clothes really need and decide how much money you can spend on them. Then look at the labels that are inside the new clothes. They tell you how to take care of the clothes. The label for a shin may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash it in cold water. The label on a coat may say “dry clean only” and cleaning in water may ruin(损坏) this coat. If you do as the directions say on the label, you can keep your clothes looking their best.
Many clothes today must be dry-cleaned. Dry cleaning is expensive. When buying new clothes, you had better check if they need to be dry-cleaned. You can save money if you buy clothes that can be washed or that are well made. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times.
Clothes that cost more money don't always mean they are better made. They may not fit you, either on the other hand, less expensive clothes may sometimes look better and fit you well.
(1)According to the passage, a sweater may be____________.
A.washed in cold water
B.washed once a week
C.washed in hot water
D.dry cleaned only
(2)What does the underlined word“label”mean?
A.The brand of something.
B.A piece of paper or plastic giving information about something.
C.The price of something.
D.The size of something.
(3)_________ look good even after they have been washed a lot of times.
A.Cheap clothes
B.Expensive clothes
C.Dry-cleaned clothes
D.Well-made clothes
(4)The main idea for the passage is____________.
A.buying less expensive clothes
B.washing clothes in a right way
C.being a clever clothes shopper
D.choosing me well-made clothes

【答案】
(1)A
(2)B
(3)D
(4)C
【解析】文章告诉我们,购买衣服时,我们要怎样才能做一个精明的购买者,不是最贵的就是最好的,而适合我们的才是最好的。
(1)细节理解。A sweater label may tell you to wash it in cold water.此句的it 指毛衣,故选A。
(2)词义猜测。文章多次提到label上写着一些有关衣服的注意事项,我们可以猜测到那是标签而非其他几个。故选B。
(3)细节理解。根据第三段Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times.可知做得好的衣服即使洗过多次依然看起来很好。故选D。
(4)主旨大意。文章不是说要买哪一种衣服,而是说买最适合你的衣服,所以是要当聪明的购买者。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(B)
A farmer had a cow. He took very good care of this cow and one day when it was ill, he was very worried. He telephoned the vet.(兽医)
“What's the problem?” The vet asked him when he arrived.
“My cow's ill” the farmer said. “I don't know what the matter with her is. She's lying down and won't eat. She's making a strange noise.”
The vet looked over the cow. "She's certainly ill," he said, "and she needs to take some very strong medicine."
He took a bottle(瓶子) out of his box, put two pills(药丸) into his hand and said, "Give her these. The pills should make her better” How should I give them to her?” the farmer asked.
The vet gave him a tube (管子)and said, "Put this tube in her mouth, then put the pills in the tube and blow. That will make it."
The next day the farmer sat outside his house and looked more worried.
“How's your cow?” the vet asked.” No change,” the farmer said, “and I am feeling very strange myself. I did what you said, I put the tube(管子) in the cow's mouth and then put two pills down it.” And?” the vet asked.” The cow blew first, and blew the pills to my mouth.” the farmer said.
(1)In the story, the vet must be _________.
A.the farmer's friend
B.a milk factory
C.a hospital for cows
D.a doctor for animals
(2)The farmer asked the vet for help when his cow _______.
A.couldn't lie down
B.didn't eat the pills
C.couldn't make any noise
D.was ill
(3)What medicine did the vet give the farmer?
A.Bottle of pills.
B.A long tube.
C.Two pills.
D.A small box.
(4)The vet taught the farmer how ________.
A.to blow the tube
B.to make the cow take the pills
C.to take the medicine
D.to put the tube in his mouth
(5)Which of the following is true?
A.The farmer ate the pills himself.
B.The cow got better after taking the medicine.
C.The vet came to help the farmer change the cow the next day.
D.The farmer waited for the vet outside his house the next day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网