题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(B)
A farmer had a cow. He took very good care of this cow and one day when it was ill, he was very worried. He telephoned the vet.(兽医)
“What's the problem?” The vet asked him when he arrived.
“My cow's ill” the farmer said. “I don't know what the matter with her is. She's lying down and won't eat. She's making a strange noise.”
The vet looked over the cow. "She's certainly ill," he said, "and she needs to take some very strong medicine."
He took a bottle(瓶子) out of his box, put two pills(药丸) into his hand and said, "Give her these. The pills should make her better” How should I give them to her?” the farmer asked.
The vet gave him a tube (管子)and said, "Put this tube in her mouth, then put the pills in the tube and blow. That will make it."
The next day the farmer sat outside his house and looked more worried.
“How's your cow?” the vet asked.” No change,” the farmer said, “and I am feeling very strange myself. I did what you said, I put the tube(管子) in the cow's mouth and then put two pills down it.” And?” the vet asked.” The cow blew first, and blew the pills to my mouth.” the farmer said.
(1)In the story, the vet must be _________.
A.the farmer's friend
B.a milk factory
C.a hospital for cows
D.a doctor for animals
(2)The farmer asked the vet for help when his cow _______.
A.couldn't lie down
B.didn't eat the pills
C.couldn't make any noise
D.was ill
(3)What medicine did the vet give the farmer?
A.Bottle of pills.
B.A long tube.
C.Two pills.
D.A small box.
(4)The vet taught the farmer how ________.
A.to blow the tube
B.to make the cow take the pills
C.to take the medicine
D.to put the tube in his mouth
(5)Which of the following is true?
A.The farmer ate the pills himself.
B.The cow got better after taking the medicine.
C.The vet came to help the farmer change the cow the next day.
D.The farmer waited for the vet outside his house the next day.
【答案】
(1)D
(2)D
(3)C
(4)B
(5)A
【解析】短文大意:一个农夫喂养着一头奶牛。有一天他的牛生病了,他很担心。他就给兽医打电话。并去兽医那儿拿了药。兽医告诉他给牛喂药的方法。但他没记准,错误的操作使他自己服了那药。
(1)D词义猜测题。根据短文The vet looked over the cow. “She's certainly ill,” he said, “and she needs to take some very strong medicine.”的描述可以推知,the vet应该是指动物医生,即兽医。故选D。
(2)D细节理解题。根据短文He took very good care of this cow and one day when it was ill, he was very worried. He telephoned the vet的描述可知,因为奶牛生病了,所以农夫向兽医求助。故选D。
(3)C细节理解题。根据短文He took a bottle out of his box, put two pills into his hand and said, “Give her these. The pills should make her better”的描述可知,兽医给了农夫两片药片。故选C。
(4)B细节理解题。根据短文The vet gave him a tube (管子)and said, “Put this tube in her mouth, then put the pills in the tube and blow. That’ll make it.”的描述可知,兽医教农夫怎样让奶牛服药。故选B。
(5)A细节理解题。根据短文and I'm feeling very strange myself、The cow blew first的描述可知,农夫自己服了给奶牛的药片。故选A。
【题目】
我们即将迎来轻松又丰富多彩的假期生活,同学们一定会安排各种活动,比如宅家、聚会、外出旅行等。请你根据如下提示,写一常英文短文,发布在班级 QQ群中,提醒同学们注意安全。可以适当发挥。
内容提示:
Activities | Suggestions |
stay at home | keep away from fire |
have a party | come back home by 10 o’clock |
go out | follow the traffic rules |
… | … |
参考词汇:Safety must come first(安全第一)。
注:开头已给出,不计入总词数。短文中不能出现真实的人名和地名。
In our daily life, there’s always something unexpected.