题目内容
【题目】My friends and I finished lunch at a hotel when it started to rain heavily. When it became lighter, I decided to get my car at my office three streets away.
My friends said that I shouldn’t go, mainly because I would give birth to a new baby and was seven months pregnant then. I told them that I’d be very careful. One of them wanted to come with me but I asked her to stay with another friend who needed help with her baby.
I walked out of the hotel and started making my way to the car. At the crossing, a black car stopped and a man came out with an umbrella. Before I knew what was happening, he walked right towards me. To my surprise he stopped in front of me and said he’d go with me together. I said there was no need for him to do so, but he still offered to help. During our walk, he kept telling me to walk slower, as the ground was wet. When we got to my car, I thanked him and he went away. I did not get his name. Even I can’t remember what he looks like. Did he stop for me? I’ll never know.
So how did I pay it as a return? I was at home when I noticed two Indian workers walking in the heavy rain. Maybe they were on their way to the working place near my home.___________________. They were surprised by my action. They were very thankful to me, wondering why a stranger was offering such kindness. I was so relaxed and happy that day.
【1】What did the writer do after she had lunch?
A. She walked in the heavy rain. B. She sent her friends home.
C. She went back to the hotel. D. She decided to walk to her car.
【2】What does the underlined word “pregnant” mean in Chinese?
A. 生病的. B. 怀孕的. C. 粗心的. D. 忙乱的.
【3】How did the writer feel when the man went up to her?
A. Afraid. B. Surprised. C. Happy. D. Thankful.
【4】What may be the missing line in Paragraph 4?
A. I laughed at them standing in the rain
B. I told them to walk slowly to the working place
C. I went out and passed them my umbrella
D. I saw a car coming towards them without stopping
【5】Which of the following is TRUE?
A. After lunch, I didn’t let my friend come with me because I wanted to walk alone.
B. The man with an umbrella was one of my old friends.
C. The man went away quickly so I didn’t thank him.
D. I felt relaxed and happy because of helping others.
【答案】
【1】 D
【2】 B
【3】 B
【4】 C
【5】 D
【解析】
本文讲述了作者收到了别人的帮助,然后在她有机会帮助别人时,她帮助了别人。她因为帮助了别人而感到放松和快乐。
【1】D
推理判断题。根据My friends and I finished lunch at a hotel when it started to rain heavily. When it became lighter, I decided to get my car at my office three streets away.可知午饭后,作者要去离办公室三条街的地方取车,因此她要步行去取车,故用先D。
【2】B
词义猜测题。根据I would give birth to a new baby可知将要生孩子,因此表示怀孕了,故选B。
【3】B
推理判断题。根据Before I knew what was happening, he walked right towards me. To my surprise he stopped in front of me and said he’d go with me together.可知当那个男人走向作者时,她感到惊讶,故选B。
【4】C
推理判断题。根据They were surprised by my action. They were very thankful to me, wondering why a stranger was offering such kindness.可知此处表示我为他们做了一件好事,因此表示我递给他们我的雨伞,故选C。
【5】D
推理判断题。根据They were surprised by my action. They were very thankful to me, wondering why a stranger was offering such kindness. I was so relaxed and happy that day.可知我因为帮助别人而感到放松和快乐,故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据Before I knew what was happening, he walked right towards me. To my surprise he stopped in front of me and said he’d go with me together.可知当那个男人走向作者时,她感到惊讶,故选B。
【题目】摘要信息,阅读邮件,然后完成内容摘要。
Subject: Mobile phone problem
Dear Editor,
I am a middle school student. I used to bring a mobile phone with me during school hours. But the teachers think using mobile phone is distraction (分散注意力的事) to students during school hours and also causes so much trouble in class. So now we aren't allowed to bring mobile phones to school.
I find it really inconvenient (不方便的)。 My parents feel unhappy because they can't get in touch with me(不能与我有联系) . But I can't make our school change this rule. What do you think I should do to solve this problem?
Liu Fengyi
Liu fengyi's occupation (职业) | 【1】___________ |
Purpose (目的) for writing the e-mail | 【2】_____________ |
The school rule | Students aren't allowed to 【3】 |
Thing that Liu Fengyi used to do | She used to 【4】_____________ |
Reason(原因) why Liu Fengyi's parents are unhappy | They can't 【5】__________ |
【题目】阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
EIFFEL SOCIETY Great Indian Food Open Wed – Sat 6 – 11 pm. Late Night Fri & Sat 11 pm.– 3 am. 2040 St. Charles Ave . 504-525-2951 |
HOSHUN RESTAURANT Chinese & Japanese 1601 St. Charles Ave . 540-302-9717 Daily 11:30 am.– 2 am. |
Natasha’s Kitchen Nice Seafood Monday – Friday 11 am.– 10 pm. Saturday 11 am. – 10:30 pm. Sunday 12 – 10 pm. 1403 St. Charles Ave . New Orleans , LA 70130 504-410-9997 |
【1】If you want to eat some seafood , you can go to __________ .
A. Willie Mae’s B. Natasha’s Kitchen
C. EIFFEL SOCIETY D. HOSHUN RESTAURANT
【2】You can call __________ if you want to have a taste of Southern home cooking .
A. 540-30-9717 B. 504-525-2951
C. 504-410-9997 D. 504-822-9503
【3】 The latest business hour lasts until __________ among the four restaurants .
A. 2 am. B. 3 am. C. 3 pm. D. 10:30 pm.