题目内容

【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳答案。
In a small town lives an old man. He has a nice house with a large 1. The old man takes care of his flowers every day. The garden is 2 beautiful that every passer-by will stop to have a good look.
One day a young painter went by the old man's garden. He looked at the garden, thinking how 3 he would be if he lived in such a beautiful place. Then suddenly he found the old gardener was blind. The painter was 4 and went to the old man. He asked, “You can't see the flowers. 5 are you making them so beautiful?”
The blind gardener smiled, “I can tell you four 6 .First, I was a gardener when I was young. Although I become blind now, I am still good at gardening. Second, although I can't see these flowers, I can touch them. Third, I can 7 the sweetness of them. At last, that's you. It's true that I don't know you. But I know many people will stop by the garden and the beauty of my garden will make 8 happy. It also gives me a chance to 9 with you here and enjoy these flowers together.”
Every flower has eyes. 10 the eyes they can see the kindness of the old man. The blind man also grows in his heart. Failing to see the beautiful flowers come out, he surely can hear the sound of them.
(1)A.zoo B.garden C.river D.museum
(2)A.so B.very C.quite D.too
(3)A.angry B.busy C.sad D.happy
(4)A.excited B.relaxed C.surprised D.bored
(5)A.When B.How C.Where D.Why
(6)A.hobbies B.reasons C.problems D.decisions
(7)A.feel B.sound C.look D.smell
(8)A.us B.you C.them D.him
(9)A.argue B.talk C.help D.live
(10)A.With B.From C.For D.About

【答案】(1)、B
(2)、A
(3)、D
(4)、C
(5)、D
(6)、B
(7)、D
(8)、C
(9)、B
(10)、A

【解析】短文大意:该短文主要描述了一位盲人花匠。通过这位老人的话,让作者明白了每个人都可以在平凡的生活中找到自己的幸福。

(1)B考查名词及语境理解。句意:他有一个漂亮的房子带有一个大花园。 zoo动物园; garden花园;river 河;museum博物馆。联系后文中The garden is ________ beautiful that every passer-by will stop to have a good look.可知该选B。

(2)A考查副词及语境理解。句意:花园是如此的美丽以致每个过路人都会停下来好好看一看。 so所以,如此;very非常;quite很;too太。so…that如此……以致,是一个固定句型,所以选A。

(3)D考查形容词及语境理解。句意:他看了看花园,想着如果他在这样一个美丽的地方住着该是多愉快呀。angry 生气的,发怒的;busy繁忙的;sad悲伤的;happy愉快的。根据句意结合语境可知该选D。

(4)C考查形容词及语境理解。句意:这位画家很惊奇,去了老人家。excited兴奋的;relaxed轻松的;surprised惊奇的;bored无聊的。根据前面句子Then suddenly he found the old gardener was blind.可知该选C。

(5)D考查疑问词及语境理解。句意:为什么你能让他们这么漂亮吗?When何时; How怎么;Where 哪里;Why为什么。根据句意结合语境可知该选D。

(6)B考查名词及语境理解。句意:我可以告诉你四个理由,hobbies爱好; reasons理由;problems问题;decisions决定。联系上文句子He asked, “You can't see the flowers. are you making them so beautiful?”可知该选B。

(7)D考查动词及语境理解。句意:我可以闻到他们的的甜蜜。feel觉得;sound 听起来;look看;smell闻,嗅。根据the sweetness of them可知该选D。

(8)C考查代词及语境理解。句意:但我知道很多人会停在花园,花园的美丽会让他们快乐。us 我们;you你,你们; them 他们;him他。联系并列成分many people will stop by the garden可知该选C。

(9)B考查动词及语境理解。句意:它也给了我一个和你在这里交流的机会。argue争吵;talk 交谈;help帮助;live居住,生活。根据句意结合语境可知该选B。

(10)A考查介词及语境理解。句意:用这些眼睛他们能看见老人的善良。With有,用;From 从;For为;About关于。根据句意结合语境可知该选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Weekday mornings are very busy for US middle school students. When your school doesn't have a bus, and you live too far away to walk, you need a carpool (拼车). A carpool is a group of people sharing the responsibility (责任) of driving to school in the morning. There are usually four or five kids in a carpool and their parents take turns(轮流) to drive the kids in their cars.

Someone's car smells like wet dogs. Some kids get to eat desserts (甜点) for breakfast and some parents shout so much that all you try to do is to stay quiet and go unnoticed. When your mom or dad drives the carpool, your classmates get a close-up look at how strange your parents can be. It might be your first sociological (社会学) study and your first time to work with others.

Teamwork is really important in the carpool because nobody wants to make everyone else late. It's a great lesson in responsibility. Imagine (想象) sitting in the car outside of a classmate's house, watching the clock and counting the seconds. Then you start to understand how your carpool friends might feel when you are still inside the house at 7:48. You really begin to learn all your real life lessons just moments before the start of school-in the carpool.

1What is a carpool?

A.Parents take turns to drive their kids to school.

B.Parents drive kids to schools on their way to work.

C.Kids go to school in their parents' cars.

D.Kids drive their own cars to school.

2How many kids are usually in a carpool?

A.Two or three.B.Three or four.C.Four or five.D.Five or six.

3What can students learn from a carpool?

A.How to drive a car.B.How to get along with others.

C.What to do with parents.D.Real teamwork.

4What does the underlined words “go unnoticed” mean?

A.没注意到B.表示抱怨C.提出警告D.指出问题

5Which of the following is TRUE?

A.If kids live far away from school, they are always late for school.

B.US children enjoy carpooling better than taking a school bus.

C.Kids can learn real life lessons in a carpool.

D.Kids often have enough time to study in a carpool.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网