题目内容

【题目】 School backpacks have been a hot topic in China recently. Some Chinese parents buy hardcover school backpacks from Japan, although they can be as expensive as 5,000 yuan, according to Chinese newspaper Urban Express. These backpacks are popular because the hard cover helps hold books in place. This can help kids keep their balance and protect their spines(脊柱). But it turns out that the bags can barely fit in the students’ desks.

A good backpack is important for children’s health. “It can relieve(减轻) pressure from the shoulders.” says Dr Rob Danoff from the US. He also says students need a backpack that’s made for the child’s size. Cushioned(加垫的)backs and shoulders straps(带子) will help them avoid pain.

However, the biggest problem for school backpacks is that they are too heavy, noted Hou Weiguang, a doctor in Chengdu. In China, students have too many textbooks and exercise books. The weight makes many kids suffer from side-bending(侧弯的) spines, Hou said. He suggests that a backpack should be no more than 15 percent of a child’s body weight to avoid pain or injury. That means if a student weighs 50 kg, the backpack should be less than 7.5kg.

Parents need to make sure their kids only carry what they need. Schools and governments need to help too, added Zheng Yongshun, an education official from Hong Kong. He said schools should offer lockers(储物柜) space and shared books so kids can carry fewer books.

1Why are hardcover school backpacks popular?

A.Because they are made in Japan.B.Because they are quite expensive.

C.Because they help protect kids’ spines.D.Because they can perfectly fit into desks.

2According to Paragraph2, good backpacks should ________ .

A.have cushioned backsB.put pressure on shoulders

C.be smarter than childrenD.have shorter shoulder straps.

3According to Hou, how heavy should a backpack be?

A.Less than 15 percent of a child’s body weight.

B.No more than 50 percent of a child’s body weight

C.No more than 50 kg.

D.Less than 7.5kg

4The last paragraph is written to offer tips on ________ .

A.how to choose good backpacksB.how to reduce the weight of backpacks

C.how to encourage students to share booksD.how to design lockers for students

【答案】

1C

2A

3A

4B

【解析】

最近,书包在中国成为一个热门话题。据中国报纸《城市快报》报道,一些中国家长从日本购买精装书包,尽管它们可能高达5000元。这些背包很受欢迎,因为硬皮有助于把书放在合适的位置,这可以帮助孩子们保持平衡,保护他们的脊柱。本文呼吁应该想办法减轻学生书包的重量。

1细节理解题。根据第一段中的句子“These backpacks are popular because the hard cover helps hold books in place. This can help kids keep their balance and protect their spines(脊柱).”,可知这样的书包可以帮助孩子保持平衡并且保护孩子的脊柱。故选C

2细节理解题。根据文中的句子“Cushioned(加垫的)backs and shoulders straps(带子) will help them avoid pain.”,可知好的书包应该有“Cushioned(加垫的)backs and shoulders straps”,选项A符合题意。故选A

3细节理解题。根据句子“He suggests that a backpack should be no more than 15 percent of a child’s body weight to avoid pain or injury.”,可知不要超过孩子体重的百分之十五。故选A

4细节理解题。最后一段提到家长要确保孩子携带一些他们需要的书,还提到学校要提供储物柜,让孩子携带更少的书。可见这些措施都是减轻孩子书包重量的做法。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Bullying(欺凌)can happen to anyone. A great many children around the world are bullied every year, but there are things that can be done to help.

What is bullying?

Bullying is when someone makes you feel bad or hurts you again and again. Bullying can happen at school, out of school and online. Bullying includes:

calling people mean(恶意的)names

laughing at people

telling lies about people

taking someone's things without permission(允许)

not letting someone play in a group

hitting people.

What is cyberbullying?

Cyberbullying includes:

sending bad messages online

sharing photos online without permission

not letting someone be part of an online group

spreading lies online.

What can you do?

If someone is not kind to you, tell an adult that you know and like. For example, talk to a parent or a teacher.

If you get bad messages, don't reply. You should save them and give them to your teacher, your family, or the police. Ask an adult for help. Don't share anything before you make sure it is true. That will help stop the cyberbullying

Talk to your parents or teacher or an adult if you see bullying or if you are worried about a friend.

Say sorry if you are not kind to someone. You can write a message or talk to the person. And always remember: think about how to be kind in the future.

For more information, visit our home page at www. kidsworld.com.

1According to the passage, the following are bullying EXCEPT .

A.calling people mean namesB.hitting people

C.telling lies about peopleD.laughing with people

2Cyberbullying means bullying .

A.at schoolB.at homeC.on the streetD.on the Internet

3When you get bad messages online, you should .

A.share them with friendsB.give them to your teacher

C.reply to them at onceD.keep them as your secrets

4This passage is mainly written for .

A.teachersB.parentsC.childrenD.the police

【题目】 I'm Huckleberry Finn. It doesn't matter if you haven't heard of me. You will hear a lot about me and my ___________ Tom Sawyer.

Some days ago, Tom and I found a pile of gold that robbers had hidden in a cave. ___________ got $6, 000 each. That's a lot of money!

Judge Thatcher put that money in the bank for us and gave us one dollar a ___________ . That's enough for me to spend in one day, but Tom can always think of something to spend money on.

I lived by myself for some time ___________ my father ran off. I had no idea where he went. But the Widow Douglas took a ___________ on me and took me in to live with her. She thought I didn't behave like a gentleman. She always reminded me of my ___________ . "Huckleberry, ___________ behind your ears when washing your face. " "Huckleberry, don't eat with hour fingers, use the knife and the fork ___________ . " "Huckleberry, clean your shoes before you come in. " It seemed that she could never say my ___________without some reminder.

And she made me wear new clothes. They were so small that I could ____________ breathe in them. I didn't like the way she was trying to make a ____________ of me. So I ____________ in my old clothes.

I didn't go far before my best friend Tom found me. "You have to ____________ , " Tom said, "I'm thinking about starting a band of robbers. We need you to be a part of it. Only respectable people can join us. " I didn't much like that plan, ____________ I went back anyway.

The widow cried when she saw me. "Oh, Huck, I was so ____________when I couldn't find you. My poor boy" She put fine clothes back on me.

1A.brotherB.teacherC.friendD.cousin

2A.IB.HeC.WeD.They

3A.dayB.weekC.monthD.year

4A.ifB.unlessC.becauseD.so

5A.pityB.timeC.regretD.notice

6A.fashionsB.impressionsC.actionsD.manners

7A.moveB.fillC.checkD.wash

8A.otherwiseB.insteadC.thereforeD.especially

9A.faceB.earsC.fatherD.name

10A.mainlyB.hardlyC.trulyD.mostly

11A.ladyB.robberC.boyD.gentleman

12A.ran awayB.ran downC.put awayD.put off

13A.come inB.come backC.go outD.go away

14A.beforeB.butC.orD.as

15A.excitedB.interestedC.satisfiedD.worried

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网