题目内容
【题目】 Bullying(欺凌)can happen to anyone. A great many children around the world are bullied every year, but there are things that can be done to help.
What is bullying?
Bullying is when someone makes you feel bad or hurts you again and again. Bullying can happen at school, out of school and online. Bullying includes:
calling people mean(恶意的)names
laughing at people
telling lies about people
taking someone's things without permission(允许)
not letting someone play in a group
hitting people.
What is cyberbullying?
Cyberbullying includes:
sending bad messages online
sharing photos online without permission
not letting someone be part of an online group
spreading lies online.
What can you do?
If someone is not kind to you, tell an adult that you know and like. For example, talk to a parent or a teacher.
If you get bad messages, don't reply. You should save them and give them to your teacher, your family, or the police. Ask an adult for help. Don't share anything before you make sure it is true. That will help stop the cyberbullying
Talk to your parents or teacher or an adult if you see bullying or if you are worried about a friend.
Say sorry if you are not kind to someone. You can write a message or talk to the person. And always remember: think about how to be kind in the future.
For more information, visit our home page at www. kidsworld.com.
【1】According to the passage, the following are bullying EXCEPT .
A.calling people mean namesB.hitting people
C.telling lies about peopleD.laughing with people
【2】Cyberbullying means bullying .
A.at schoolB.at homeC.on the streetD.on the Internet
【3】When you get bad messages online, you should .
A.share them with friendsB.give them to your teacher
C.reply to them at onceD.keep them as your secrets
【4】This passage is mainly written for .
A.teachersB.parentsC.childrenD.the police
【答案】
【1】D
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】
本文是一篇说明文,主要说明了什么是欺凌,网络欺凌,面对欺凌我们可以做什么。
【1】细节理解题。根据第2大段“Bullying includes: calling people mean(恶意的)names
laughing at people telling lies about people hitting people.”欺凌包括叫他人的恶名,嘲笑他人,说别人的谎话,袭击别人。可知,不包括和别人一起笑。故选D。
【2】细节理解题。根据第3大段“Cyberbullying includes: sending bad messages online”网络欺凌就是在网络上发送坏消息。可知,故选D。
【3】细节理解题。根据第5大段“If you get bad messages, don't reply. You should save them and give them to your teacher, your family, or the police.”你收到坏消息时,不要回复,你应该保存然后给老师,家人或者警察。可知,故选B。
【4】细节理解题。根据第1大段“A great many children around the world are bullied every year, but there are things that can be done to help.”全世界很多的孩子每年都在受欺凌。可知,是写给孩子的。故选C。
【题目】 Jim马上要毕业了,他报考了上海平和双语国际学校,根据学校招生规定,需要一封推荐信,请你以他的老师的名义给他写一封推荐信。
要点 | 推荐理由 |
性格 | 勤奋 …… (至少发挥一点) 自信 …… ((至少发挥一点) 乐于助人 …… ((至少发挥一点) |
平时 | 在校:尊敬师长,团结同学 ; 在家:…… (至少发挥一点) |
其他 | 有爱心,经常参加环保和慈善活动, …… (至少发挥一点) |
注意:1.文中不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息。
2.内容完整、条理清晰,语句连贯,语法正确;
3.字数100字左右,开头和结尾已经给出,不计入总词数.
Dear Sir/Madam,
It is my pleasure to recommend Jim for his application to study in your school.
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
I believe he will be a very excellent student in your school.
Sincerely yours,
Daniel Black