题目内容

【题目】 Fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

You move every day. Every time you sit down, walk, ride a bike, or eat your food, you are moving. You e1 move while you are sitting in a chair. What gets you moving, keeps you moving, and helps you to move the way you want to move?

One force that helps you move is gravity. Gravity pulls you toward Earth. Why? Earth is bigger and h2 than you are, so you’re pulled by Earth’s gravity. How does that help you? When you take a step, gravity pulls on your foot. That pulling helps you put your foot down. Then, you can move your o3 foot. Do you like to play baseball? Gravity makes the baseball fall after it is h4. Then, as gravity pulls the ball toward the ground, and can catch the ball.

Friction also helps you move. Friction happens when two o5 rub against each other. How does friction help you move? When you walk, friction keeps your feet from slipping. When you hold a pencil, friction helps keep it in your h6. and friction makes the brakes on your bike work. too.

Inertia also helps you. Inertia is a sort of rule: it tells us two things; Things that are in movement will remain in movement until something stops them; and things that are at rest will stay at rest unless something moves them. When you ride your bike, it will keep going until you stop it, and when you sit down to read, you will stay where you are until you are r7 to move.

Next time you move, think about gravity, friction and inertia. All of them help to get you where you want to go.

gravity n. 重力 friction n. 摩擦力 inertia n. 惯性

【答案】

1even

2heavier

3other

4hit

5objects

6hand

7ready

【解析】

文章大意: 有一种力量可以帮助你移动,那就是重力。地球比你大,比你重,所以你被地球的引力所牵引。重力使棒球在被击中后下落。然后,当重力把球拉向地面,就能接住球。摩擦力也能帮助你移动。当两个物体相互摩擦时就会产生摩擦力。当你走路时,摩擦力使你的脚不滑倒。当你拿着铅笔时,摩擦力有助于把它留在手里。惯性是一种规律:它告诉我们两件事:在运动中的事物将保持运动直到有东西阻止它们;在静止中的事物将保持静止,除非有东西移动它们。下次你移动的时候,想想重力,摩擦力和惯性。所有这些都能帮你找到你想去的地方。

1句意:当你坐在椅子上的时候你甚至会移动。

根据空后动词move可知,此空应填副词,结合句意和首字母提示可知,故答案为even

2句意:地球比你大,比你重,所以你被地球的引力所牵引。

根据空前bigger and 和空后than 可知,此空应填形容词的比较级,结合句意和首字母提示可知,故答案为heavier

3句意:然后,你可以移动你的另一只脚。

根据空后foot 可知,此空应填形容词,结合句意和首字母提示可知,此空是“另一个”的意思,故答案为other

4句意:重力使棒球在被击中后下落。

根据空前助动词is可知,此空应填动词的过去分词,表示被动语态,结合句意和首字母提示可知,故答案为hit

5句意:当两个物体相互摩擦时就会产生摩擦。

根据空前基数词two 可知,此空应填名词的复数形式,结合句意和首字母提示可知,故答案为objects

6句意:当你拿着铅笔时,摩擦有助于把它留在手里。

根据空前形容词性物主代词your可知,此空应填名词,结合句意和首字母提示可知,故答案为hand

7句意:当你坐下来看书的时候,你会一直呆在原地直到你准备好移动。

根据空前are可知,此空应填形容词作表语,结合句意和首字母提示可知,根据固定用法be ready to do sth. 准备好做某事。可知,故答案为ready

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I still remember my first night as a young policeman.

It was a cold and wet night. Over the radio came the message to deal with an accident in one of the side streets of the city. The scene (现场) of the accident wasn’t far away and we arrived after 10 minutes. Two cars had crashed (碰撞). Two women were lying on the street and one driver was still in the car. The driver was quite drunk and kept shouting to us. He didn’t get badly hurt. A young woman died at once when the two cars crashed. I was holding the other woman and tried to give her first aid, but at last I had to watch her die in my arms.

Three months later, I saw the driver in court (法院) and found him to be a normal (正常的) person. He was sorry for his actions. In the end, he was put in prison (监狱) for many years. A man isn’t a man if he drinks 10 beers in an hour. A man is a man when he knows his limit (限制) and takes responsibility (责任). When he can stay away from wine (), he can drive more safely.

1What was the writer asked to do on his first night as a young policeman?

A.To drink with friends. B. To tell a story on the radio.

C.To meet two women. D.To deal with a traffic accident.

2We know ______ died in the accident.

A.the manB.one womanC.two womenD.nobody

3At that time, the man driver was ______.

A.drunkB.badly hurtC.happyD.drinking

4At last, the driver ______.

A.went homeB.was put in prison

C.took the two women to hospitalD.died in the accident

5In the writer’s opinion, a man can’t drive ______.

A.with two womenB.after drinking wine

C.on a cold and wet nightD.if he doesn t drink 10 beers in an hour

【题目】 Through volunteering,you can improve your.CV.(简历), develop new skills,and make new friends.

The results of a survey done in some leading companies in the UK:

RESOURCES HUMANTARIAN

VOLUNTEERING

DONATION CHARITY RELIEF

73 percent of the companies would like a person with some voluntary experience over one year.

94 percent of the companies believe that volunteering adds to skills.

58 percent of the companies say that voluntary working experience can often be more valuable than working experience.

Here are some quotes (引述) from the survey:

”It made me confident and has made me realize the difference I can make.”

"Volunteering is the feeling that you are making a real difference to the lives of young people and the local community."

"l now have new ideas for choosing jobs and confidence in putting these new ideas into practice."

"Volunteering brings me much joy and peace. It makes me feel that I can do something different."

"It allows me to meet new people and do something fun and meaningful."

"It lets me be more aware of the problems of other people and makes me appreciate the simple things in life."

"It is the pleasure, satisfaction and the feeling that I can help somebody."

"It makes me a happier person."

1What can the numbers in paragraph 2 tell us?

A.Doing voluntary work is popular among the people in the UK.

B.Working experience is more important than volunteering.

C.It's necessary to do voluntary work in all British companies.

D.Many companies prefer to employ people with voluntary experience.

2What does the underlined word "appreciate" mean in English?

A.EnjoyB.DislikeC.CreateD.Throw

3About doing voluntary work, which of the following is NOT true?

A.It can help you live a meaningful life.B.It can bring you much happiness and peace

C.It can make you be satisfied with your life.D.It can help you improve your schoolwork.

4What's the purpose of the passage?

A.To introduce the types of voluntary work.B.To help companies to find some good workers.

C.To make us be interested in voluntary work.D.To introduce the ways of doing voluntary work.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网