题目内容
【题目】阅读短文, 根据短文内容回答问题。
Clean, Convenient, and Cheap
Traffic is the main cause of air pollution and noise in big cities. For example, drivers in New York are famous for honking(鸣)their horns and shouting. That noise drives many visitors and the local people crazy. Other big cities have similar problems with their traffic.
City governments have a lot of pressure to solve these problems. The most common solution is public transportation. New York's biggest form of public transportation is the subway. Another solution is bicycle sharing. This is a system that provides cheap bicycles. In cities that have bicycle sharing programs, there are lots of spots that have parked public bikes. People borrow the bikes and use them. They can return the bike at the same spot where they borrow it, or they can drop it off at another spot.
Bicycle sharing programs are different in each city. In some cities, the bikes are completely free. They aren't even locked. In other cities, you have to pay a small deposit(押金). You get the deposit back when you return the bike. In still other cities, you need to have a membership with the bicycle sharing program. Once you have a membership, you can use a bike at any time you want.
Bicycle sharing is hugely popular all over the world. There are bicycle sharing systems in dozens of countries and hundreds of cities. In total, there are more than 530 bicycle sharing systems around the world, and that number is going up all the time.
People love this system. It can be great for connecting to other modes of transportation. It's quick to grab a bike when you need one and convenient to drop it off at any station. Bikeshare can also save a lot of money. The annual membership includes unlimited trips under 30 minutes. Whether you're using bikeshare to go to work or ride to meet friends, we bet you'll get there with a smile on your face. Getting places by pedal power gets great exercise. Even biking short distances can have positive effects on your health and stress level. Biking saves fuel, prevents carbon emissions(排放)and keeps pollutants out of the air. It's not only healthy for you, but also for the environment.
【1】What causes air pollution and noise in big cities?
【2】What is the most common solution to the problems?
【3】What do you need to do if you want to use a bike at any time?
【4】How many bicycle sharing systems are there around the world?
【5】What's the last paragraph mainly about?
【答案】
【1】Traffic.
【2】Public transportation.
【3】Have a membership (with the bicycle sharing program).
【4】More than/Over 530.
【5】(The reasons) why people like using bicycle sharing system./
What benefits that bicycle sharing system brings to people./
The advantages/benefits of bicycle sharing system.
【解析】
本文主要讲述了交通是大城市空气污染和噪音的主要原因,而公共交通来解决的最佳方案。另一个解决方案是自行车共享。它可以连接到其他交通方式。当你需要一辆自行车的时候,你可以很方便地把它放在任何一个车站。它不仅对你的健康,而且对环境也有好处。
【1】句意:什么导致大城市的空气污染和噪音?
根据“Traffic is the main cause of air pollution and noise in big cities.”交通是大城市空气污染和噪音的主要原因。故答案为Traffic.
【2】句意:最常见的解决方法是什么?
根据“The most common solution is public transportation.”最常见的解决方案是公共交通。
故答案为Public transportation.
【3】句意:如果你想在任何时候使用自行车,你需要做什么?
根据“Once you have a membership, you can use a bike at any time you want.”一旦你成为会员,你就可以随时使用自行车。故答案为Have a membership (with the bicycle sharing program).
【4】句意:世界上有多少个自行车共享系统?
根据“In total, there are more than 530 bicycle sharing systems around the world, and that number is going up all the time.”全世界共有530多个自行车共享系统,而且这个数字还在不断增加。故答案为More than/Over 530.
【5】句意:最后一段主要讲了什么?
本题是开放性试题。根据“ Getting places by pedal power gets great exercise. Biking saves fuel, prevents carbon emissions(排放)and keeps pollutants out of the air. It's not only healthy for you, but also for the environment.”所以都是说了骑自行车的好处,所以答案很多,只要是好处即可。范例:(The reasons) why people like using bicycle sharing system./What benefits that bicycle sharing system brings to people./The advantages/benefits of bicycle sharing system.
【题目】 Take a Bus, a Plane or a Train?
Today is January 9 th. It will be Spring Festival in two weeks . Some of my friends must go home to spend the festival with their family . But how will they go home? Please give them some advice according to the following information.
(Train,Plane,Bus) Number | From | To | Start | Arrive | Price | |
Train | D56 | Qingdao | Beijing | 07:00 | 12:58 | 330 |
T26 | Beijing | Qingdao | 23:00 | 06:50 | 260 | |
Plane | CA360 | Beijing | Sanya | 14:35 | 17:35 | 380 |
CA905 | Beijing | Kunming | 07:35 | 11:10 | 360 | |
Bus | 冀A3890 | Shijiazhuang | Beijing | 08:20 | 14:30 | 80 |
冀A6698 | Shijiazhuang | Beijing | 09:30 | 12:30 | 56 |
根据表格内容选择最佳答案。
【1】Mary works in Qingdao, she will spend the festival with her parents in Beijing. She will go there______
A.by trainB.by busC.by planeD.by bike
【2】Liu works in Beijing, but his wife lives in Qingdao, he will take the train_____ to go there.
A.D56B.T26C.CA905D.冀A3890
【3】If Mr. Wang takes CA360 from Beijing to Sanya with his wife, he will spend______
A.¥380B.¥720C.¥660D.760
【4】Li Dong takes the bus冀A6698 to go home. Then his home may be in____
A.SanyaB.BaodingC.BeijingD.Shijiazhuang
【5】Mr. Lu plans to arrive in Kunming on February 2nd .He must arrive at Beijing airport______
A.at 14 o'clock on February 2nd.B.at 8 o'clock on February 2nd.
C.after 11o'clock on February 2nd.D.before7 o'clock on February 2nd.