题目内容
【题目】 Riverside High School is home to three very special young people: Alan, Mary and Natalie.
These three students all give up several hours each week to help out other people. Mary loves animals and plans to be a vet. Every Saturday morning, while other teens are playing sports, studying or sleeping, Mary is helping out at an animal hospital. But volunteering brings its own reward, according to Mary. "Sure, I work hard, "she says, "but I'm also learning a lot about animals”.
Natalie likes reading. She taught herself to read at the age of four. She works as the volunteerat an After School Reading Center, helping young people to read. "Volunteering is great, "says
Natalie,"because you can do things that you love to do and help others at the same time. Alan wants to be a professional singer. Most weekends, he works at a charity hospital. Volunteers don't receive any money. For Alan, the reward comes in bringing happiness to others. Alan says,” everyone should do some kind of volunteer work. It makes me learn n to appreciate what have and cherish the little things in life. Then the world would be a better place.
Now, Mary, Alan and Natalie have a plan to join in a volunteer abroad program. They want toexperience volunteer vacations while they're traveling overseas. IVHQ, the world's leading volunteer travel organization with over 10 years’ experience in providing impactful and affordable volunteer abroad programs, can connect thousands of travelers with meaningful volunteer opportunities abroad. Are you considering volunteering abroad in 2019? Take a quiz to help you find out the perfect volunteer abroad opportunity and make 2019 your best year!
【1】Alan, Mary and Natalie are special because .
A.they are young
B.they are volunteers
C.they are students
D.they have free time
【2】Mary is helping out at .
A.a charity hospital
B.a high school
C.an animal hospital
D.a reading centre
【3】Which picture shows the way Natalie works as a volunteer?
A.
B.![]()
C.
D.![]()
【4】The underlined word"reward" in the passage means .
A.an amount of money that is offered for finding something lost
B.an idea that something special is likely to
C.a thing that you are given for something good you have done
D.a hope of giving food to a person, an animal or a plant
【5】With the help of IVHQ, the three students' volunteer vacation will their whole life.
A.enrich
B.exchange
C.control
D.protect
【6】The passage is about .
A.teens who volunteer
B.important things in life
C.home to special people
D.things to do at weekends
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】C
【5】A
【6】A
【解析】
短文大意:短文介绍了三个青少年志愿者的故事。
【1】B. 考查细节题。根据第一段These three students all give up several hours each week to help out other people这三个学生每周都放弃几个小时去帮助别人,可知他们是志愿者,they are volunteers符合题意,故选B。
【2】C. 考查细节题。根据第二段Every Saturday morning, while other teens are playing sports, studying or sleeping, Mary is helping out at animal hospital.(每个星期六早上,当其他的青少年在做运动、学习或睡觉的时候,玛丽就在动物医院帮忙)可知她在一家动物医院帮忙,故选C。
【3】D. 考查细节题。根据第三段She works as the volunteer at an After school reading center, helping young people to read她在一个课外阅读中心做志愿者,帮助年轻人阅读,可知最后一幅关于阅读的图片符合题意,故选D。
【4】C. 考查细节题。根据Volunteers don't receive any money.(志愿者不收钱)和For Alan, the reward comes in bringing happiness to others(对艾伦来说,回报就是给别人带来快乐)可知,回报就是做了好事而应该得到的东西,a thing that you are given for something good you have done符合题意,故选C。
【5】A. 考查词义理解。A.丰富;B.交换;C.控制;D.保护。本句缺谓语动词,根据句意,结合IVHQ…can connect thousands of travelers with meaningful volunteer opportunities abroad. 可以为成千上万的旅行者提供有意义的海外志愿机会,可知enrich符合句意,故选A。
【6】A. 考查主旨题。根据These three students all give up several hours each week to help out other people.可知文章全篇介绍的是三个学生志愿者的事情,teens who volunteer符合文意,故选A。
本文是一篇通讯类阅读,介绍了三个青少年志愿者的故事。题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。文意理解也是要在抓住关键句子的基础上进行合理分析才能得出正确的答案。例如最后小题,考查主旨理解,根据These three students all give up several hours each week to help out other people.可知文章全篇介绍的是三个学生志愿者的事情,teens who volunteer符合文意,故选A。
【题目】书面表达
假设你是Philip,请根据下表写一段话来介绍你的饮食情况,要求60词
左右。
喜爱 | 水果,蔬菜,桔汁,汉堡包 |
|
早餐 | 一个鸡蛋,一个汉堡包,个橙子 | 在家吃 |
午餐 | 一个汉堡包.两根香焦,一个冰激凌 | 在学校吃 |
晚餐 | 鸡肉,两红柿,苹果,甜点(dessert) | 在家吃 |