题目内容

【题目】 Imagine that while walking through a park one day, you begin to notice strange things all around you. People in colorful clothes from centuries ago walk on the paths. A magician is doing amazing tricks. Musicians play strange music on strange instruments. Knights on horseback show their skills in riding competitions. The smell of roasting meat begins to make your mouth water. A pleasant voice shouts, “Good morrow!”

What is going on? Have you traveled back in time? In a way, yes. You have found yourself in the midst of a Renaissance fair! Since the 1960s, Renaissance fairs have grown in popularity in the US and Canada. Communities in at least 44 states and two Canadian provinces now hold annual Renaissance fairs. Over 200 fairs are held every year, with 40 in California alone. The first Renaissance fair was started in the 1960s by a school teacher in southern California named Phyllis Patterson. She wanted to give her students a real-life history experience, so she created the “Renaissance Faire” in her backyard. The rest, as they say, is history.

Since Renaissance fairs are “living history”, you might think they are designed to be mainly educational. It’s true that some people try to make the fairs as genuine as possible. However, for many others, the key word is entertainment. With all the musicians and magicians walking about, you will definitely be entertained. A renaissance fair will be a feast for your eyes and your ears, not to mention your stomach.

You can enjoy sampling the food and drink while watching parades and live animal displays. Browse through the booths and admire the artwork and handicrafts. You are sure to be both educated and entertained. If you’re wondering how to dress to attend a Renaissance fair, that’s up to you. Some people go all out and dress up in costumes. Others just go in their normal, everyday clothes. However you dress, you’re sure to be overwhelmed by the sights and sounds and smells of a Renaissance fair. And if you have ever wanted to travel back in time, here’s your chance.

1What is the first paragraph about?

A.A chapter of a war novel.B.A sight of the local market.

C.A scene of Renaissance fairs.D.A slow walking in the park.

2Why did Phyllis start a Renaissance fair?

A.To help her students become the master of history.

B.To allow her students to play in her backyard.

C.To give her students an experience of life.

D.To make her students experience history.

3As well as educating, Renaissance fairs are intended for ________.

A.funB.communicationC.businessD.adventure

4The last paragraph suggests that ________.

A.you are taught to make art work

B.you are free to dress for the fairs

C.you have to look after live animals

D.you can enjoy food free of charge

5The main idea of the passage is that ________.

A.Americans and Canadians like fairs more

B.attending Renaissance fairs is to be educated

C.Renaissance fairs are more popular than ever

D.California is where modern fairs were born

【答案】

1C

2D

3A

4B

5C

【解析】

本篇介绍文艺复兴博览会的由来和博览会的内容,人们穿着中世纪的服饰、观看游行马戏,享受美食。文艺复兴博览会是活的历史,它们主要是教育性的,对许多人来说关键是娱乐。文艺复兴博览会将是你的眼睛、耳朵和胃的盛宴。

1推理判断题。根据第一段People in colorful clothes from centuries ago walk on the paths. A magician is doing amazing tricks. Musicians play strange music on strange instruments. Knights on horseback show their skills in riding competitions. The smell of roasting meat begins to make your mouth water”—— 中世纪的着装、魔术、马戏、骑士等描述了艺复兴博览会的场景,故选C

2细节理解题。根据第二段She wanted to give her students a real-life history experience,可知他举办活动的目的是想给学生们一个真实的历史体验,故选 D

3推理判断题。根据第三段they are designed to be mainly educational… the key word is entertainment”—— 可知艺复兴博览会设计的目的主要是教育,很多人认为是娱乐;故选A

4推理判断题。根据最后一段的中心句“If you’re wondering how to dress to attend a Renaissance fair, that’s up to you.” 如果你想知道如何穿衣服去参加文艺复兴博览会这取决于你,可知你可以随意穿衣服去参加集市,故选B

5主旨大意题。本篇介绍文艺复兴博览会的由来和博览会的内容,由于博览会具有教育和娱乐的功能,所以很流行;故选C

本篇是阅读单选,考查细节理解、推理判断和主旨归纳能力。解答前要先快速阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的要求;然后回归原文,寻找有用信息作答;本篇题型设定题2是细节理解题,解答时要在原文中找出题干包含的信息部分,这样可以正确地捉住有效信息,确保答题的准确性;题14是推理判断题,要阅读整段的内容做归纳判断;题5是主旨归纳题,要全面了解全文的信息,避免做片面的解答,解答完,要通读全文,核实答案和原文信息是否一致。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Beautiful beaches or swimming pools are exciting places for relaxation. However, an accident, such as a drowning accident, can spoil all the fun and pleasures of an enjoyable swimming experience. According to the World Health Organization(世界卫生组织), drowning ( 溺水 ) is the third leading cause of unintentional (无意的) injury death worldwide, Drowning occurs more ___in males and the young. Surveys show that 10% of children under 5 have experienced a situation with a high risk of drowning.

If you see someone drowning, speed is very important. Once you get him out of the water, if he isn't_____ , you have four minutes before his brain is completely destroyed. Support his neck, lift his head back and press his chin upwards. This stops the tongue clogging(堵塞) the airway in the throat and is sometimes enough to get him breathing again. If that doesn't work, start mouth-to-mouth breathing. Press his nostrils (鼻孔) together with your fingers. Open your mouth and take a deep breath. Blow into his lungs until his chest____, then remove your mouth and watch his chest fall. Repeat twelve times a minute. Keep doing until help arrives.

To bring a child back to____, keep your lips around his mouth and nose and gently blow into his mouth. Give the first four breaths as quickly as possible to fill the blood with oxygen. If ,in spite of your efforts, he starts turning a blue-grey color, you can feel no pulse (脉搏). Then pressing is the____chance of saving his life.

With arms straight, rock (摆动) forwards, pressing down on the lower half of the breastbone. Don't be too hard or you may break a rib (肋骨). Check how effective you are____seeing if his color improves or his pulse becomes independent to your chest pressing. If this happens, stop the pressing. Otherwise continue until rescue arrives.

To prevent drowning accidents, we must ensure the safety of the tourists by providing people with qualified and trained lifeguards and first aid equipment that can be used during an emergency.

1A.repeatedlyB.frequentlyC.quicklyD.punctually

2A.dyingB.beatingC.swimmingD.crying

3A.stopsB.movesC.warmsD.rises

4A.senseB.lifeC.safetyD.feeling

5A.bestB.firstC.latestD.last

6A.towardsB.onC.withD.by

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网