题目内容
【题目】 Most American children eat potatoes. But many children don’t know what of the potato is the best for food. Take a knife and cut from the middle of the potato a piece as thin as paper. Hold the piece between your eyes and light. You’ll see that the potato has skin(皮), an outside rim(边缘)and an inside part. The outside rim, which is right under the skin of the potato, is the most valuable(有价值的)part of all. But this is offer thrown away with the skin. Even the skin itself is better for food than the inside part. When eating a cooked potato, if you choose the inside and leave the outside, you are throwing the best part of it. If you cannot eat the whole potato, you can eat the outside rim first and leave the inside.
【1】How many parts does the potato have?
A.It has only one part: outside rim.
B.It has two parts: skin and outside rim.
C.It has three parts: skin , and outside rim and an inside part.
D.It has four parts: middle, skin, an outside rim and an inside part.
【2】What is the best part of a potato?
A.Outside rimB.Inside partC.MiddleD.Skin
【3】What should you eat if you can’t eat the whole potato?
A.Skin onlyB.InsideC.Outside rimD.Part of it
【4】In fact the skin is ______.
A.no good at allB.better than the inside part
C.better than the outside rimD.as good as the outside rim
【5】What’s the main idea of the passage?
A.How to cook them.B.How to plant them.
C.What is made up of a potato.D.How to eat them.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】B
【5】D
【解析】
本文介绍了土豆分为三部分:皮,外圈和里面的部分。外圈部分是最好的。如果你不能吃整个的土豆,你可以先吃外圈,然后留下里面的部分。
【1】推理判断题。根据You’ll see that the potato has skin(皮), an outside rim(边缘)and an inside part.可知,土豆有皮,外圈和里面的部分,因此一共有三部分,故选C。
【2】细节理解题。根据The outside rim, which is right under the skin of the potato, is the most valuable(有价值的)part of all.可知,外圈部分是最好的,故选A。
【3】细节理解题。根据If you cannot eat the whole potato, you can eat the outside rim first and leave the inside.可知,如果你不能吃整个的土豆,你可以先吃外圈,然后留下里面的部分。故选C。
【4】细节理解题。根据Even the skin itself is better for food than the inside part.可知,皮本身也比里面的部分更好。故选B。
【5】概括归纳题。根据第一段的Most American children eat potatoes. But many children don’t know what of the potato is the best for food.和最后一段的If you cannot eat the whole potato, you can eat the outside rim first and leave the inside.可知,本文主要介绍了如何吃土豆,故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题4,根据Even the skin itself is better for food than the inside part.可知,皮本身也比里面的部分更好。故选B。