题目内容
6.Every day some people are killed (杀死) while they are crossing the roads.Most ofthese people are old and children.Old people are often killed because they can't see or hear very well.Children are killed because they are not careful.They forget to look and listen before they cross the roads.
A car or a bus can't stop quickly.If a car is going very fast,it will travel many meters before it stops.Some people don't always understand this.They think a car can stop in a few meters.It is difficult to know how fast a car is moving.The only way to cross the roads safely is to look both ways,right and left.Then if the roads are empty,you can cross them.
Answer the questions.(按短文内容,回答问题)
101.Why are old people often killed while they are crossing the roads?Because they can't see or hear very well.
102.Do people think a car can stop in a few meters?Yes,they do..
103.Children are often careful while crossing the roads,aren't they?No,they aren't..
104.What should you do before crossing the roads?We shouldlook both ways,right and left before crossing the road..
105.When can you cross the roads?
Whenthe roads are empty,we can cross them.
分析 每年都有一些人死于车祸,以老年人、小孩居多.从而告诫我们,出行是一定要注意交通安全.
解答 101.Because they can't see or hear very well.细节理解题.根据"Old people are often killed because they can't see or hear very well."可知,老年人出车祸的原因是由于他们的视觉、听觉不好.故答案为Because they can't see or hear very well.
102.Yes,they do.细节理解题.根据"They think a car can stop in a few meters."可知,人们普遍存在一种错误的认识.他们认为汽车能够在几米内停下来.故答案为Yes,they do.
103.No,they aren't.细节理解题.根据"Children are killed because they are not careful."可知,小孩子出车祸是由于太粗心大意.故答案为No,they aren't.
104.We should look both ways,right and left before crossing the road.细节理解题.根据"The only way to cross the roads safely is to look both ways,rightand left."可知,过马路时应该左右看.故答案为We should look both ways,right and left before crossing the road.
105.When the roads are empty.细节理解题.根据"Then if the roads are empty,you can cross them."可知,当路上没有车辆时,再过马路.故答案为When the roads are empty.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
Twenty people like to watch CCTV's programmes,(37)D the news channel,because they can know the (38)C news in the world.About 10people prefer CCTV-3programmes,because they love music and dancing very much.About 15people say that they like to watch the (39)B channel.They can enjoy the most exciting movies at home.They also think it is the cheapest way to enjoy movies.Some old people say they like operas most,such as Beijing Opera,so they like to watch the opera channel.About 5people say that they don't (40)A which channel to watch.
| 36.A.why | B.what | C.when | D.how |
| 37.A.special | B.especial | C.specially | D.especially |
| 38.A.fastest | B.newest | C.latest | D.last |
| 39.A.sports | B.movie | C.song | D.books |
| 40.A.mind | B.enjoy | C.hope | D.think. |
| (1)WANTED Are you hard-working?Do you like to meet people?If your answer is"Yes",then we have a job for you as a waiter.Call AL Hotel at 556-779! |
| (2)SUMMER JOB Do you like to talk with people?Do you like write stories?①If you want to work for our magazine as a reporter,please call Karen at 558-366. |
| (3)HELP WANTED Do you like babies?Can you look after one baby for two days?If you are sure to take good care of it,call us at 766-588.$80 or more.Today!Hurry! |
| (4)DRIVER WANTED Can you drive?If you have driven for more than ten years,please call us this evening at 18:00~21:00 at 633-810. |
A.a newspaper
B.a storybook
C.a science book
D.a picture book
57.If you like children and have two free days,you can call atC for a job.
A.556-779 B.558-366 C.766-588 D.633-810
58.If Tom has driven for nine years,can he get the driver job?B
A.Yes,he can.B.No,he can't.C.I don't know.D.Maybe.
59.D are needed in AL Hotel.
A.Cleaners B.Baby-sitters C.Reporters D.Waiters
60.If you enjoy writing during your summer vacation,you may be more interested in the job inB.
A.ad (1)B.ad (2)C.ad (3)D.ad (4)
| A. | one five | B. | one fifth | C. | two three |
This is Miss Brown.Her name is Lucy Brown.She is from America.Her telephone number is 8257-6632.She is in Shanghai No.2High School.She is nice.She is a good teacher.I like(喜欢) Miss Brown very much.
根据短文内容,完成下面的名片.
| Full name:(61)Lucy Brown. Family name:(62)Brown. Given name:(63)Lucy. From:(64)America Tel:(65)8257-6632 |