题目内容

6.Every day some people are killed (杀死) while they are crossing the roads.Most of
these people are old and children.Old people are often killed because they can't see or hear very well.Children are killed because they are not careful.They forget to look and listen before they cross the roads.
A car or a bus can't stop quickly.If a car is going very fast,it will travel many meters before it stops.Some people don't always understand this.They think a car can stop in a few meters.It is difficult to know how fast a car is moving.The only way to cross the roads safely is to look both ways,right and left.Then if the roads are empty,you can cross them.

Answer the questions.(按短文内容,回答问题)
101.Why are old people often killed while they are crossing the roads?Because they can't see or hear very well.
102.Do people think a car can stop in a few meters?Yes,they do..
103.Children are often careful while crossing the roads,aren't they?No,they aren't..
104.What should you do before crossing the roads?We shouldlook both ways,right and left before crossing the road..
105.When can you cross the roads?
Whenthe roads are empty,we can cross them.

分析 每年都有一些人死于车祸,以老年人、小孩居多.从而告诫我们,出行是一定要注意交通安全.

解答 101.Because they can't see or hear very well.细节理解题.根据"Old people are often killed because they can't see or hear very well."可知,老年人出车祸的原因是由于他们的视觉、听觉不好.故答案为Because they can't see or hear very well.
102.Yes,they do.细节理解题.根据"They think a car can stop in a few meters."可知,人们普遍存在一种错误的认识.他们认为汽车能够在几米内停下来.故答案为Yes,they do.
103.No,they aren't.细节理解题.根据"Children are killed because they are not careful."可知,小孩子出车祸是由于太粗心大意.故答案为No,they aren't.
104.We should look both ways,right and left before crossing the road.细节理解题.根据"The only way to cross the roads safely is to look both ways,rightand left."可知,过马路时应该左右看.故答案为We should look both ways,right and left before crossing the road.
105.When the roads are empty.细节理解题.根据"Then if the roads are empty,you can cross them."可知,当路上没有车辆时,再过马路.故答案为When the roads are empty.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关题目
1.There are many things we need to know that we do not learn at school.For example,if we want to use our money wisely(智慧地),we need to shop carefully.We need to know how to compare the prices of the thing in different shops.(76)F We need to be able to compare the quality of different brands(品牌).We need to know how to make a choice(选择) when we shop.
Knowing how to make such choices is a"life skill",and we need these skills if we want to live useful and happy lives.(77)G For example,will I take an apple for lunch or a pear?Will I go to school by bus or on foot?Will I wear the red T-shirt or the blue one to the movies?(78)D For example,will I eat healthy food for lunch or will I eat junk food because it is nicer?Will I work hard in all my classes or will I only work hard in the classes I enjoy?(79)E
We have to realize that the choices we make can affect(影响) the rest of our lives.(80)B The next time you decide to waste time in class,play a joke on someone or talk loudly at the movies,think about this:Who else does your choice affect?

A.It's not easy to make a choice.
B.Our choices can also affect other people.
C.Ask your parents for help.
D.Other choices are more important.
E.We make choices like these every day.
F.We need to know how to make a choice when we shop.
G.Some of these choices are small.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网