题目内容

【题目】As young students, you have many dreams. These dreams can be very big, such as .winning the Nobel Prize. They can also be small. You may just want to become one of the best students in your class.

Once you find a dream, what do you do with it ? Do you ever try to make your dream real?

"Follow Your Heart" by Australian writer Andrew Marthews tells us that making our dreams real is 1ife's biggest challenge.

You may think you're not very good at some school subjects or that it is impossible for you to become a writer. "These kinds of ideas stop you from getting to your dream" the book says.

In fact, everyone can make his dream come tree. The first thing you must do is to remember what

your dream is.

Don't let it leave your heart. Keep telling yourself what you want every day and your dream will come true faster because a big dream is, in fact, many small dreams.

You must also never give up your dream. There will be difficulties on the road to your dreams. But the biggest difficulty comes from yourself. You need to decide what is the most important. Studying instead of watching TV will help you to get better exam results, while saving five Yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book.

As you get closer to your dream, it may change a little. This is good as you have the chance to learn something more useful and find new hobbies.

1"Follow Your heart" is the name of___________ .

A. an article in a book B. a student's writing

C. a book by Andrew Marthews D. an English writer's book

2The sentence "These kinds of ideas stop you ... your dream." shows that you should

A. believe in yourself B. become a writer

C. study very hard D. read "Follow Your Heart"

3Which of the following is Not true according to the passage?

A. You must never give up your dream.

B. You must remember what your dream is.

C. You must be good at all your school subjects.

D. You must decide what is the most important for your dream.

4The best title for the passage is_________

A. An Australian writer's dream B. Many young students' dream

C. How to be one of the best of students D. How to make your dream come tree

【答案】

1C

2A

3C

4D

【解析】

本文告诉我们怎样使梦想早日实现。

1细节理解题。根据"Follow Your Heart" by Australian writer Andrew Marthews tells us that making our dreams real is 1ife's biggest challenge可知。故选C。

2句意猜测题。根据下句In fact, everyone can make his dream come tree. The first thing you must do is to remember what your dream is可知。我们要相信自己。故选A。

3细节理解题。根据第三段的叙述可知,我们并不需要精通所有的功课。故选C。

4主旨大意题。本文介绍了怎样使梦想成真。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Tim Berners-Lee is not the most famous inventor in the world. However, his invention has changed our lives.

He was born in London, England in 1955. When he was a small boy, Tim was interested in playing with electrical things. He studied science at Oxford University. He made his first computer from an old television at the age of 21.

Tim started working on early computers. At that time, they were much bigger than now. He worked in England then Switzerland. Tim was really interested in two things, computers and how the brain works. How could the brain connect so many facts so quickly? He had to work with people all over the world. They shared information about computers. It was hard to manage all the information. He answered the same questions again and again. It took a lot of time. It was even difficult for computers in the same office in Switzerland to share information. Tim also forgot things easily. Could a computer work like a brain? Could it “talk” to other computers?

There was an Internet already but it was difficult to use. In 1989, Tim Berners-Lee invented the World Wide Web(WWW)all by himself. This had a special language that helped computers talk to each other on the Internet. When people wanted to share information with others, they used the World Wide Web. The Internet grew quickly after that.

Tim Berners-Lee doesn’t think he did anything special. He says that all of the ideas about the Internet were already there. All he did was to put them together. He says that many other people worked together to make the Internet what it is today.

Most inventors want to become rich. But Tim gave away the World Wide Web for nothing. He now works in America. He helps people share technology and wants the Internet to be free for everyone to use. Maybe he is the most important but least famous inventor in the world today!

1The underlined word “It” in Paragraph 3 refers to “__________”.

A. Working on early computers B. Connecting different facts together

C. Repeating the answers to the same questions D. Travelling to the office in Switzerland

2In what order did the following events take place?

a. Tim worked in England.

b. Tim invented the World Wide Web.

c. Tim studied science at Oxford University.

d. Tim made his first computer.

e. Tim worked in Switzerland.

A. c-e-d-a-b B. e-b-a-c-d C. c-d-a-e-b D. e-c-a-b-d

3What does the writer think of Tim Berners-Lee?

A. He has changed our lives and he is great.

B. He is not famous because he is not rich.

C. He did nothing special but make people a good life.

D. He has made great achievements in memory research

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网