题目内容

【题目】阅读理解
Dear students,
This Sunday we want to help the old people at Sun Old People's Home. If you're free, please join us.
Students Wanted for Sun Old People's Home
Place: Sun Old People's Home
Time: 9:00 a.m. – 1:00 p.m. on Sunday
The number of students in every group: Twelve
Work to do:
Group 1: Clean their rooms and wash (洗) their clothes.
Group 2: Play Chinese chess with the old people.
Group 3: Sing and dance to make the old people happy.
Group 4: Tell them stories and take a walk with them.
根据材料内容,选择正确答案。
(1)The students need to work for ___hours at Sun Old People's Home on Sunday.
A.two
B.three
C.four
D.five
(2)They need _____ students to work at Sun Old People's Home in all (总共).
A.12
B.24
C.36
D.48
(3)If you play Chinese chess well, you can join ________.
A.Group 1
B.Group 2
C.Group 3
D.Group 4
(4)What do the students in Group 1 need to do?
A.To clean the rooms for the old people.
B.To play Chinese chess with the old people.
C.To take a walk with the old people.
D.To sing and dance for the old people.
(5)What don't the students need to do for the old people?
A.Wash clothes for them.
B.Make dinner for them.
C.Tell them stories.
D.Take a walk with them.

【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】本文主要是一篇呼吁学生参加到养老院志愿服务的广告。
(1)考查细节理解题。根据文中Time: 9:00 a.m. – 1:00 p.m. on Sunday可知学生星期天在阳光养老院需要工作4小时,故选C。
(2)考查细节理解题。根据文中The number of students in every group: TwelveWork to do:可知每组需要学生12人,共四组,需要48人。故选D。
(3)考查细节理解题。根据文中Group 2: Play Chinese chess with the old people.可知选B。
(4)考查细节理解题。根据文中Group 1: Clean their rooms and wash (洗) their clothes.可知选A。
(5)考查细节理解题。根据Group 1: Clean their rooms and wash (洗) their clothes.可知A正确;根据Group 4: Tell them stories and take a walk with them.可知C和D正确;故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
I'm a school girl. My name is Li Fen. I'm thirteen. I'm in Class One, Grade Seven. I have a brother. My brother's name is Li Qiang. He's sixteen. He's in Class One, Grade Eight. My brother and I are both (都) at school. We like school. My parents are both teachers. They work hard.
My brother and I study at No.1 Middle School. There are twenty-five boys and eighteen girls in my class. We go to school from Monday to Friday. We have no classes on Saturday and Sunday. I usually get up at six o'clock. I have breakfast at half past six. I come to school at seven o'clock. Classes begin at eight. We have four lessons in the morning and two in the afternoon. I have lunch at a quarter past twelve. At three fifty we have sports. We study Chinese, English, math, history and other lessons. We like Chinese. We like English, too. Some of us are good at it. I go home at five o'clock. I have dinner at six o'clock. I do my homework at seven every evening. I go to bed at half past nine, but I go to sleep at about ten.
(1)My brother is_______ and I am_________.
A.a worker; a student
B.a student; a worker
C.sixteen; thirteen
D.thirteen; sixteen
(2)I have _______ at fifteen past twelve.
A.breakfast
B.lunch
C.lessons
D.dinner
(3)I begin to do my homework from _______to _______ every evening.
A.Monday; Friday
B.seven; nine
C.school; home
D.six; eight
(4)There are _______boys and _______ girls in my class.
A.twenty-five; twenty
B.some; any
C.twenty-five; eighteen
D./; /
(5)Do they often have sports in the morning or in the afternoon?
A.Yes, they do.
B.No, we don't.
C.In the morning.
D.In the afternoon.

【题目】完形填空,阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

The New Year is a time of friends, family and fun. People the New Year with many traditions and activities. , not all countries celebrate New Years Day in the same way.

In Japan, people throw beans. They throw beans while ,Devils(魔鬼)out ,good luck/happiness in.After throwing the beans, family members pick up and eat the same number of beans as their age. It will bring and good luck for the New Year.

In China, People buy presents, decorations,foods and new clothes a few weeks before the new year. They clean their houses to bad luck. On New Years Eve people usually get together for a big meal. On New Years Day, children will hongbao from their parents. People think it will bring good luck to children. People always visit their and friends at this time. The Lion Dance is a activity that is held during the Chinese New Year. People believe that the sound of drums can keep devils away.

In India, people usually visit temples to give thanks for a good harvest. Then men and women traditional dances. Family members also enjoy delicious food. They say goodbye to the old year and welcome the New Year.

【1A. celebrate B. take C. break D. promise

2A. So B. And C. Then D. However

3A. pulling B. shouting C. playing D. practicing

4A. worry B. advice C. health D. time

5A. turn on B. sweep away C. take off D. tidy up

6A. accept B. make C. buy D. receive

7A. characters B. soldiers C. relatives D. museums

8A. beautiful B. traditional C. modern D. boring

9A. quiet B. slow C. personal D. loud

【10A. perform B. spend C. hear D. check

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网