题目内容
【题目】阅读理解
Dear students,
This Sunday we want to help the old people at Sun Old People's Home. If you're free, please join us.
Students Wanted for Sun Old People's Home
Place: Sun Old People's Home
Time: 9:00 a.m. – 1:00 p.m. on Sunday
The number of students in every group: Twelve
Work to do:
Group 1: Clean their rooms and wash (洗) their clothes.
Group 2: Play Chinese chess with the old people.
Group 3: Sing and dance to make the old people happy.
Group 4: Tell them stories and take a walk with them.
根据材料内容,选择正确答案。
(1)The students need to work for ___hours at Sun Old People's Home on Sunday.
A.two
B.three
C.four
D.five
(2)They need _____ students to work at Sun Old People's Home in all (总共).
A.12
B.24
C.36
D.48
(3)If you play Chinese chess well, you can join ________.
A.Group 1
B.Group 2
C.Group 3
D.Group 4
(4)What do the students in Group 1 need to do?
A.To clean the rooms for the old people.
B.To play Chinese chess with the old people.
C.To take a walk with the old people.
D.To sing and dance for the old people.
(5)What don't the students need to do for the old people?
A.Wash clothes for them.
B.Make dinner for them.
C.Tell them stories.
D.Take a walk with them.
【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】本文主要是一篇呼吁学生参加到养老院志愿服务的广告。
(1)考查细节理解题。根据文中Time: 9:00 a.m. – 1:00 p.m. on Sunday可知学生星期天在阳光养老院需要工作4小时,故选C。
(2)考查细节理解题。根据文中The number of students in every group: TwelveWork to do:可知每组需要学生12人,共四组,需要48人。故选D。
(3)考查细节理解题。根据文中Group 2: Play Chinese chess with the old people.可知选B。
(4)考查细节理解题。根据文中Group 1: Clean their rooms and wash (洗) their clothes.可知选A。
(5)考查细节理解题。根据Group 1: Clean their rooms and wash (洗) their clothes.可知A正确;根据Group 4: Tell them stories and take a walk with them.可知C和D正确;故选B。
【题目】假设Bill是你最好的朋友,请你根据表格中的信息,写一篇短文介绍一下Bill。
要求:60词左右。
姓名 | Bill | 年龄 | 13 |
爱好 | 玩电子游戏和打篮球 | 能力 | 唱歌,弹钢琴 |
到校时间 | 早上7:40 | 放学时间 | 下午4:30 |
到校方式 | 乘公共汽车 | 从家到学校 | 约10公里 |
My best friend
【题目】根据表格内的信息选择正确答案。
Name | Age | Class | Nationality | Grade | Telephone number |
Rose | 12 | 2 | England | 2 | (010)7233—7569 |
Keiko | 10 | 3 | Japan | 3 | (010)7233—7569 |
Fred | 11 | 5 | The U.S.A. | 1 | (010)735—4231 |
(1)— How old is Rose?
— _________
A.She is 10.
B.She is eleven.
C.She is twelve.
D.He is 13.
(2)—Where (哪里)is Rose from(来自)?
—She is from _________.
A.Japan
B.England
C.the USA
D.English
(3)—What's the boy's name?
—His name is _________.
A.Fred
B.Keiko
C.Rose
D.Maria
(4)— What's Fred's telephone number?
—_________
A.(010)7233-7569.
B.(010)2639-7567.
C.(010)112-8973.
D.(010)7355-4231.
(5)Keiko is in _________.
A.Class 2, Grade 2
B.Class 5, Grade 1
C.Class 3, Grade 3
D.Class 1, Grade 3