题目内容
【题目】阅读理解
My name is Jim and I live in Canada. My mother is from Korea and my father is from France, so we speak three languages(语言) at home. I think languages are very interesting and I want to learn Portuguese and Chinese. But my favorite subject isn't language. It's math. I really like history, too.
I like sports, especially(尤其) soccer and basketball, because they're relaxing. But I don't have much time to play. I go to the music club after school on Mondays. I have guitar lessons on Wednesdays, and I go to the library(图书馆) on Fridays. Saturdays and Sundays are great, because I can play sports, play computer games and watch TV.
(1)Jim and his parents live in ______.
A.Korea
B.France
C.Canada
(2)Jim can speak ______ very well at home.
A.French
B.Chinese
C.Portuguese
(3)Jim's favorite subject is ______.
A.language
B.math
C.history
(4)Jim can play soccer on _______.
A.Saturdays and Sundays
B.Tuesdays and Sundays
C.Thursdays and Saturdays
(5)Jim thinks sports are ______.
A.interesting
B.great
C.relaxing
【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)A
(5)C
【解析】吉姆介绍了自己的一些情况。父母来自不同的国家,最喜欢的学科是数学,喜欢运动,尤其喜欢踢足球和打篮球,每周还要去参加音乐俱乐部,上吉他课。
(1)细节理解题。根据文章第一段第一句“My name is Jim and I live in Canada.”可知,吉姆住在加拿大。答案为C。
(2)细节判断题。根据文章第一段第二句“My mother is from Korea and my father is from France, so we speak three languages(语言) at home.”可知,吉姆会说三种语言,即英语,韩语,法语。排除B、C,正确答案为A。
(3)细节理解题。根据文章第一段第四句“But my favorite subject isn't language. It's math.”可知,吉姆最喜欢的学科是数学。答案为B。
(4)细节理解题。根据文章最后一句“Saturdays and Sundays are great, because I can play sports”可知,吉姆可以在星期六和星期天踢足球。答案为A。
(5)细节理解题。根据文章第二段第一句“I like sports, especially (尤其) soccer and basketball, because they're relaxing.”可知,吉姆很喜欢运动,因为他觉得运动很放松。答案为C。
【题目】综合填空
从下面方框中选择恰当的词填入短文中,使短文通顺正确。每词只用一词。有些词要用适当的形式。
that real nothing with song I learn 1how |
I live in France and French is my native(本土的) language. My English is __【1】______ good and now I want to share my experience with you.
When I was six, my dad encouraged __【2】___ to listen to some songs by “The Beatles”. I listened to them every day. In the beginning I could understand ___【3】__ of what they were singing. But I enjoyed the music. And soon I got to understand a few words, but only the ones in the titles.
Later I got a book ____【4___ the lyrics of some songs by “The Beatles”. I read the book many times. I listened to the music and ___【5】___ many songs by heart. I sang the songs to myself. Still, I understood very little of them. But I loved them so much ___【6】_____ it became my dream to understand the songs by “The Beatles”. That was ____【7】____ I started my way towards English.
Today, I can understand the _____【8】___ very well. Each time I hear a song by “The Beatles”, I feel happy and proud. That’s because I have made my dream come true.
【题目】根据语境从方框中选择恰当的短语填空,有的需要变换形式
from time to time, compared to, take photos of, travel around, swimming clothes, all year round |
(1)—ls it hot in that country?
—Yes. It's very hot
(2) his sister, Paul does his homework more carefully.
(3)Jill is worried because she can't find her
(4)If I have enough money, I'llwith my best friend.
(5)—Does Lily always have lunch at school?
—No. She has lunch at home
(6)How aboutthese tigers with your camera?
【题目】根据语境从方框中选辑恰当的单词填空,有的需要变换形式
while, dry, pink, field |
(1)Sue doesn't like thecoat. She likes the blue one.
(2)Look! Some farmers are working in that .
(3)Sahara Desert is one of the places in the world.
(4)What were you doing your mum was talking with your sister?