题目内容

【题目】从方框中选出适当的介词(短语)填空。

like; since; for; about; in front of


(1)Daming gets up at 6:00 o'clock in the morning. What you?
(2)I want to be a doctor my father in the future.
(3)There is a long river my house.
(4)Amy has learned French many years.
(5)Lucy has lived in China five years ago.

【答案】
(1)about
(2)like
(3)in front of
(4)for
(5)since
【解析】(1)句意是:大明早上六点钟起床,你呢?根据句意选 about,构成固定搭配 what about。
(2)句意是:将来我想成为像我爸爸一样的医生。根据句意选介词 like,意为“像……一样”。
(3)句意是:在我家前面有一条长河。根据句意选择介词 in front of。
(4)句意是:艾米已经学习法语好几年了。for +时间段,用于现在完成时,故选介词 for。
(5)since+时间点,用于现在完成时,句意是:自从五年以前露丝就住在中国。故选 since。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解选择正确答案。
B
More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that's why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil(汽油)cost!
Get on a bicycle and ride around your house. You may find something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise without polluting(污染)the environment. You don't even have to ride all the way.
Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travelers.
Health Benefits of Bicycling:
①It helps to prevent heart diseases.
②Bicycling helps to control your weight.
③A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.
④ Bicycling can improve your mood.
⑤Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident(自信).
⑥Bicycling is healthier than driving.
(1)From the passage, we know that bicycling is becoming very _______.
A.surprising
B.exciting
C.expensive
D.popular
(2)When you are riding your bicycle around your neighborhoods, you may____.
A.pollute the environment around
B.find something you didn't notice
C.go everywhere and use a little oil
D.get off your bike and begin to work
(3)If you travel with a folding bike, you can fold it and _________.
A.get out of the car
B.take it onto a train
C.put it in your purse
D.go on airline websites
(4)One of the benefits from bicycling is that______________.
A.you can fold the bicycle
B.you will be friendly to others
C.you will be more relaxed
D.you may get fatter and fatter
(5)Which is TRUE according to the passage?
A.Bicycling is enjoyable exercise for people.
B.Driving cars is healthier than riding bikes.
C.Riding a bike pollutes your neighborhoods.
D.Common bikes are welcomed by all airlines.

【题目】任务型阅读

A stag(雄鹿) ,which lived in a forest, decided to go another forest with his family. The stag and his family enjoyed the new forest, which had thick bushes and trees. There was plenty to eat for all of them.

All of a sudden, the antlers(鹿角) of the stag got caught in the overhanging branches(树枝) of a tree. The stag tried hard, but could not free himself. His wife and baby kept on watching helplessly.

The stag fought for some more time but he was very tired. He thought, “We don’t be able to reach our home until have my antlers free. We came here for having a good time. I must be strong and wait. He finally gave up and kept standing there helplessly. His wife and baby spent the whole night with him.

The next morning, a woodcutter whom came along saw the stag. He took pity on the stag. Soon, the woodcutter cut down the branches of the tree and set him free.

The stag morning thanked the woodcutter and rushed back home with his family. On reaching home, he was very surprised to learn that a pack of lions had attacked(攻击) their area yesterday. Many lives were lost.

根据短文内容,回答问题。

【1】What was the new forest like?

_______________________________________________________________

【2】How many members were there in the stag’s family?

______________________________________________________________

【3】What happened to the antlers of the stag?

_____________________________________________________________

【4】What do you think of the woodcutter?

_______________________________________________________________

【5】The stag was lucky, wasn’t it?

_______________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网