题目内容

【题目】根据短文理解选择正确答案。
B
More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that's why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil(汽油)cost!
Get on a bicycle and ride around your house. You may find something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise without polluting(污染)the environment. You don't even have to ride all the way.
Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travelers.
Health Benefits of Bicycling:
①It helps to prevent heart diseases.
②Bicycling helps to control your weight.
③A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.
④ Bicycling can improve your mood.
⑤Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident(自信).
⑥Bicycling is healthier than driving.
(1)From the passage, we know that bicycling is becoming very _______.
A.surprising
B.exciting
C.expensive
D.popular
(2)When you are riding your bicycle around your neighborhoods, you may____.
A.pollute the environment around
B.find something you didn't notice
C.go everywhere and use a little oil
D.get off your bike and begin to work
(3)If you travel with a folding bike, you can fold it and _________.
A.get out of the car
B.take it onto a train
C.put it in your purse
D.go on airline websites
(4)One of the benefits from bicycling is that______________.
A.you can fold the bicycle
B.you will be friendly to others
C.you will be more relaxed
D.you may get fatter and fatter
(5)Which is TRUE according to the passage?
A.Bicycling is enjoyable exercise for people.
B.Driving cars is healthier than riding bikes.
C.Riding a bike pollutes your neighborhoods.
D.Common bikes are welcomed by all airlines.

【答案】
(1)D
(2)B
(3)B
(4)C
(5)A
【解析】这篇短文主要讲述了越来越多的人喜欢骑自行车, 也就不足为奇了。它是有趣的, 健康的和感受良好。骑自行车在乡村, 你能发现你以前从没有注意到的事物。骑自行车可以让人们感觉更好, 更轻松和更自信。同时作者列举了许多好处。
(1)D 细节理解题。More and more people like bicycling句意: 越来越多的人们喜欢骑自行车。说明它是受欢迎的。故选D。
(2)B细节理解题根据文中Get on a bicycle and ride around your countryside. You may discover something new that you didn't notice all around you. 句意: 骑自行车在乡村, 你能发现你以前从没有注意到的事物。明确答案为第四项。故选B。
(3)B 细节理解题。根据文中Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase可知, 你能把它叠起来, 带到火车上。故选B。
(4) 细节理解题。根据文中Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident(自信)可知, 骑自行车的优点是让你感到放松。故选C。
(5)A推理判断题。通读整篇短文可知只有A是正确的。A. Bicycling is enjoyable exercise for people. 自行车对于人们来说是快乐的锻炼。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Most Americans start to school at the age of five when they enter kindergarten(幼儿园). Children do not really study at this time. They only attend for half the day and learn what school is like. Children attend elementary school for the next six years. They learn to read and write and work with numbers. They also study the world and its people. After they leave elementary school, children go to junior high school for three years and senior high school for another three years. This is called secondary education. In some places, the children go to elementary school for eight years and high school for four. In all, elementary and secondary education together take twelve years to complete excluding (不包括)kindergarten.

根据短文,选择最恰当的选项。(每小题2分,共计10分)

【1】The elementary and secondary education together take the children ____ to complete in the USA.

A. thirteen years B. nine years

C. twelve years D. eleven years

【2】Most American children enter kindergarten _________ .

A. at the age of five B. to study two years

C. to learn science D. about two years old

【3】In elementary school they should stay there ________ .

A. for six years B. for three years

C. for another three years D.to study hard

【4】Children should study how to __________ .

A. act

B. become an astronaut

C. read and write

D. read, write and work with numbers

【5】Some American children have their elementary school education for ___ .

A. five years B. four years

C. eight years D. seven years

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网