题目内容
【题目】根据短文理解选择正确答案。
B
More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that's why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil(汽油)cost!
Get on a bicycle and ride around your house. You may find something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise without polluting(污染)the environment. You don't even have to ride all the way.
Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travelers.
Health Benefits of Bicycling:
①It helps to prevent heart diseases.
②Bicycling helps to control your weight.
③A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.
④ Bicycling can improve your mood.
⑤Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident(自信).
⑥Bicycling is healthier than driving.
(1)From the passage, we know that bicycling is becoming very _______.
A.surprising
B.exciting
C.expensive
D.popular
(2)When you are riding your bicycle around your neighborhoods, you may____.
A.pollute the environment around
B.find something you didn't notice
C.go everywhere and use a little oil
D.get off your bike and begin to work
(3)If you travel with a folding bike, you can fold it and _________.
A.get out of the car
B.take it onto a train
C.put it in your purse
D.go on airline websites
(4)One of the benefits from bicycling is that______________.
A.you can fold the bicycle
B.you will be friendly to others
C.you will be more relaxed
D.you may get fatter and fatter
(5)Which is TRUE according to the passage?
A.Bicycling is enjoyable exercise for people.
B.Driving cars is healthier than riding bikes.
C.Riding a bike pollutes your neighborhoods.
D.Common bikes are welcomed by all airlines.
【答案】
(1)D
(2)B
(3)B
(4)C
(5)A
【解析】这篇短文主要讲述了越来越多的人喜欢骑自行车, 也就不足为奇了。它是有趣的, 健康的和感受良好。骑自行车在乡村, 你能发现你以前从没有注意到的事物。骑自行车可以让人们感觉更好, 更轻松和更自信。同时作者列举了许多好处。
(1)D 细节理解题。More and more people like bicycling句意: 越来越多的人们喜欢骑自行车。说明它是受欢迎的。故选D。
(2)B细节理解题根据文中Get on a bicycle and ride around your countryside. You may discover something new that you didn't notice all around you. 句意: 骑自行车在乡村, 你能发现你以前从没有注意到的事物。明确答案为第四项。故选B。
(3)B 细节理解题。根据文中Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase可知, 你能把它叠起来, 带到火车上。故选B。
(4) 细节理解题。根据文中Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident(自信)可知, 骑自行车的优点是让你感到放松。故选C。
(5)A推理判断题。通读整篇短文可知只有A是正确的。A. Bicycling is enjoyable exercise for people. 自行车对于人们来说是快乐的锻炼。故选A。
【题目】从方框中选出适当的短语并用其恰当形式填空完成句子。
more than; at first; make a mess; come to life; be popular with |
(1)The new company did well , but then it closed down soon.
(2)Beijing Opera is difficult to understand but it many old people.
(3)Mike has collected two hundred stamps so far.
(4)My mother doesn't like pets because she thinks they can in the house.
(5)In my dream all my toys .
【题目】从方框中选出适当的介词(短语)填空。
like; since; for; about; in front of |
(1)Daming gets up at 6:00 o'clock in the morning. What you?
(2)I want to be a doctor my father in the future.
(3)There is a long river my house.
(4)Amy has learned French many years.
(5)Lucy has lived in China five years ago.