题目内容

【题目】根据表格内容,用一个或两个词完成下面句子。

Country

Capital

Language(s)

India

New Delhi

Hindi and English

Canada

Ottawa

English and French

Russia

Moscow

Russian

Egypt

Cairo

Arabic

Singapore

Singapore City

Malay, Chinese, Tamil and English


(1)If you go to , maybe some people can understand you.
(2)Egyptians speak.
(3)If you go to , you must learn Russian well.
(4)The capital of India is .
(5)From the form(表格), we can see that is the most important language.

【答案】
(1)Singapore/ Singapore City
(2)Arabic
(3)Russia/ Moscow
(4)New Delhi
(5)English
【解析】本大题要求学生根据表格内容分析解答各个小题。
(1)根据“maybe some people can understand you”可能一些人能够听懂你的话即你去的地方那里的人能听懂中文,根据Language那一栏可知只有Singapore符合题意,故填Singapore/ Singapore City。
(2)根据Language那一栏可知Egyptians speak Arabic,故填Arabic。
(3)根据“you must learn Russian well”你一定能学习俄语学习地很好,可得你去的地方应该是俄罗斯,根据表格莫斯科是俄罗斯的首都,也符合题意,故填Russia/ Moscow。
(4)根据Capital那一栏可知India的首都是New Delhi,故填New Delhi。
(5)此题要求学生从整个表格的内容出发,由表格得使用英语的国家最多,故可知英语是最重要的语言,故填English。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。C
Mr. Smith works in an office. He is very busy and has no time to have a good rest. Every evening, when he comes from his office, he's always tired and wants to go to bed early. But his wife often has a lot of interesting things to tell him after supper. She doesn't stop talking until she falls asleep, but it's usually too late and Mr Smith has to get up in time in the morning when she is asleep.
One day the man felt terrible and couldn't go to work. He decided to go to see a doctor. And Mrs Smith went to the hospital with him. Before her husband said what was the matter with him, the woman told the doctor all and the man understood why. The doctor wrote out a prescription. And when Mr Smith brought the medicine to the resulting-room, the doctor said to Mrs Smith, "The bottle of medicine is for your husband and the pills are for you."
"For me?" the woman said in surprise, "I'm fine. I don't need any medicine!" "I don't think so, Madam," said the doctor, "They are sleeping pills, your husband will soon be all right if you take them."
(1)What does Mrs Smith often do after supper?
A.She watches TV.
B.She does the chores.
C.She begins talking.
D.She goes to bed early.
(2)Why does Mr. Smith have to get up when his wife is asleep in the morning?
A.Because he can't fall asleep.
B.Because he has to go to work.
C.Because he doesn't want to sleep.
D.Because his wife asks him to get up.
(3)What does "prescription" mean in Chinese?
A.建议
B.方式
C.要求
D.药方
(4)From the story, we know that _______________.
A.Mrs Smith was ill
B.Mr Smith has to take the pills
C.Mr Smith wasn't ill
D.Mrs Smith has to stop talking too much at night

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网