题目内容

【题目】结合本题所设置的情境,在每个空白处填入适当的内容完成下列对话。(每小题2分,共10)

A: Hi, Tina. 41.1?

B: Not bad. I'm preparing the school reading project.

A: 42.2?

B: I'm reading The Old Man and the Sea by Hemingway.

A: Wow, I know why you're good at writing stories. Do you want to be a writer?

B: Yes, I do. That's my dream.

A: 43.3?

B: Well, I'm going to keep on writing stories, but I'm not sure if I can achieve it.

A: 44.4.It will come true if you try your best.

B: 45.5.

【答案】

1How’s it going (with you)?/ How’s everything going How are you doing?

2What are you reading?

3How are you going to do that? / How are you going to be/ become a writer?/How will you achieve your dream?/ How will your dream come true?

4Don't worry. /Don't give up. /I think you will./I think you can.

5I hope (think)so. / You are right. /Thank you.

【解析】

文章大意:本文是Tina和A两个人的对话。A问Tina近况如何,Tina说还不错,自己正在准备学校读书计划。A又问在读什么,Tina说自己正在读海明威的《老人与海》。A说知道为什么Tina擅长写故事了,还问Tina想成为一名作家吗,打算怎么做。Tina说想成为一名作家是自己的梦想,今后会继续写故事,但不确定是否能做到。A安慰她说别担心,只要尽力,就会实现的。

1细节推理题。根据下文Not bad. I'm preparing the school reading project.还不错,我正在准备学校读书计划。可知此处是问近况如何?故答案为:How’s it going (with you)?/ How’s everything going How are you doing?

2细节推理题。根据下文I'm reading The Old Man and the Sea by Hemingway.我正在读海明威的《老人与海》,可知此处是问你正在读什么?故答案为:What are you reading?

3细节推理题。根据下文Well, I'm going to keep on writing stories, but I'm not sure if I can achieve it.嗯,我将继续写故事,但我不确定我是否能做到。可知此处是问你打算怎么做?或者是你打算怎么成为一名作家?你将如何实现你的梦想?故答案为:How are you going to do that? / How are you going to be/ become a writer?/How will you achieve your dream?/ How will your dream come true?

4细节推理题。根据下文It will come true if you try your best.只要你尽力了,就会实现的。可知此处是安慰或鼓励的话语,应说别担心/别放弃/我相信你能,故答案为:Don't worry. /Don't give up. /I think you will./I think you can.

5细节推理题。根据上文Don't worry.It will come true if you try your best.别担心,只要你尽力了,就会实现的。可知此处应是表示感谢或同意的话语或者说希望如此,故答案为:I hope (think)so. / You are right. /Thank you.

练习册系列答案
相关题目

【题目】(2018·山东临沂)What was discovered by accident? The answer is penicillin (青霉素). It kills germs. By killing germs, it saves lives. Suppose you are sick. You go to a doctor. She examines you. She says you have a “staph” infection (葡萄球菌感染). She gives you some medicine. You take it. The medicine knocks out the staph. Soon you are well. Before penicillin, this would not happen. Staph was almost sure death.

Everyone wanted a medicine. Laboratories worked day and night. They grew the staph in small dishes. Then they tried to kill it. Nothing worked.

The laboratory dishes had covers on them. They kept things from falling into dishes. Molds (霉菌) were a big worry. They are always in the air. You can’t see them. They’re too small. There are thousands of different molds. Molds can make an experiment (实验) fail. That’s why dishes are covered.

Dr. Alexander Fleming was working to kill the staph germ. He worked for years. One day he took a cover off a dish. He looked inside. There was a thick growth of staph germ. There was also some mold. Then he saw something strange. Where the mold was, there was no growth of staph. This is what Fleming probably thought. “By accident, I found a mold to kill the dreaded staph.”

This is how penicillin was found. But here’s the real miracle (奇迹). There are thousands of kinds of molds. But only one kind can kill staph. The mold must have fallen into the dish a few days before. The cover was probably off only a few seconds (). In those few seconds the right mold fell into the right dish. Another man might have thrown the dish away. But Fleming was very careful and smart. He understood what the mold did. How lucky the humans were!

根据短文内容,选择最佳答案

1During the experiments to find a medicine for staph infections, ________.

A. the dishes were not covered

B. staph and mold were put together

C. mold was kept in small dishes

D. staph was grown in small dishes

2The word “ dreaded” means “_______”.

A. famous B. scary

C. health D. endangered

3The last paragraph suggests that _______.

A. accidents happen to everyone

B. the careful person does not have accidents

C. the careless person will miss valuable chances

D. luck is enough when doing scientific experiments

4Most of this passage is written by ______.

A. telling an unusual story B. showing the results of experiments

C. offering some reasons D. giving some advice

5This passage is mainly about ______.

A. medicine for a staph infection B. useful accidents

C. Dr. Fleming’s research D. discovering penicillin

【题目】While you are at the bookstore, you may be faced with a difficult decision: e-books or paper books? Each one has its advantages and disadvantages. Making the best decision depends on a number of factor (因素).

An e-reader can carry a whole library wherever you go, which is great for travelers or those who always want a choice of reading material Although e-readers are convenient, high levels of screen brightness from an electronic device(电子设备) can cause eye problems. A study in the Information Science Research found that young people preferred e-readers, like smart phones or iPads. That’s why most teenagers are short-sighted.

Many book lovers still prefer paper books and value the feeling of them. Paper books are very well designed, they look and smell good, and they carry with them a more human touch. Avid (热衷的)readers prefer reading on paper. Perhaps this is their choice because paper books give them a sense of ownership. It is reported that reading on paper rather than an electronic screen is better for memory and focus. But paper books are heavy and they are not convenient to carry.

Which is your decision, an e-book or a paper book?

阅读短文,回答下列问题。

1How many kinds of books are mentioned in the passage?

2Do young people like e-readers better?

3According to the study, why are most teenagers short-sighted?

4Which is better for memory and focus, an e-book or a paper book?

5What's the main idea of the passage?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网