题目内容

【题目】While you are at the bookstore, you may be faced with a difficult decision: e-books or paper books? Each one has its advantages and disadvantages. Making the best decision depends on a number of factor (因素).

An e-reader can carry a whole library wherever you go, which is great for travelers or those who always want a choice of reading material Although e-readers are convenient, high levels of screen brightness from an electronic device(电子设备) can cause eye problems. A study in the Information Science Research found that young people preferred e-readers, like smart phones or iPads. That’s why most teenagers are short-sighted.

Many book lovers still prefer paper books and value the feeling of them. Paper books are very well designed, they look and smell good, and they carry with them a more human touch. Avid (热衷的)readers prefer reading on paper. Perhaps this is their choice because paper books give them a sense of ownership. It is reported that reading on paper rather than an electronic screen is better for memory and focus. But paper books are heavy and they are not convenient to carry.

Which is your decision, an e-book or a paper book?

阅读短文,回答下列问题。

1How many kinds of books are mentioned in the passage?

2Do young people like e-readers better?

3According to the study, why are most teenagers short-sighted?

4Which is better for memory and focus, an e-book or a paper book?

5What's the main idea of the passage?

【答案】

1Two.

2Yes, they do

3Because they often use e-readers/ smart phones or iPads. /Because they prefer e-readers.

4A paper book.

5The advantages and disadvantages of e-books and paper books/ an e-book and a paper book.

【解析】

文章大意:这篇短文重点介绍了电子书和纸质书的利与弊

1细节理解题。根据第一段的第一句While you are at the bookstore, you may be faced with a difficult decision: e-books or paper books?当你在书店的时候,你可能会面临一个艰难的决定:电子书还是纸质书?可知文中提到了两种书,故答案为:Two.

2细节判断题。根据第二段中的句子A study in the Information Science Research found that young people preferred e-readers, like smart phones or iPads.在一项信息科学研究中发现,年轻人更喜欢电子书,比如智能手机或iPads;可知年轻人更喜欢电子书,故答案为:Yes, they do.

3细节理解题。根据第二段中的句子A study in the Information Science Research found that young people preferred e-readers, like smart phones or iPads. That’s why most teenagers are short-sighted.

在一项信息科学研究中发现,年轻人更喜欢电子书,比如智能手机或iPads,这就是为什么大多数青少年近视的原因;故答案为:Because they often use e-readers/ smart phones or iPads. /Because they prefer e-readers.

4细节理解题。根据倒数第二段中的句子It is reported that reading on paper rather than an electronic screen is better for memory and focus.据报道,纸质阅读比电子屏幕更有利于记忆和专注,所以应该是纸质书,故答案为:A paper book.

5主旨归纳题。通过对整篇文章的理解和第一段中的句子While you are at the bookstore, you may be faced with a difficult decision: e-books or paper books? Each one has its advantages and disadvantages. 当你在书店的时候,你可能会面临一个艰难的决定:电子书还是纸质书?每一个都有它的优点和缺点。可知本文主要讲述电子书和纸质书的优缺点,故答案为:The advantages and disadvantages of e-books and paper books/ an e-book and a paper book.

练习册系列答案
相关题目

【题目】A wise man was visiting a village with his students. He found a group of family members shouting in anger at each other. He turned to his students and asked: “Why do people shout in anger at each other?”

His students thought for a while, and one of them said: “Because when we lose our calm, we shout.”

“But, why should you shout when the other person is just next to you? You can just as well tell him what you have to say in a soft manner,” said the wise man.

Students gave some other answers but none were any good.

“When two people are angry at each other, their hearts become distanced,” the wise man explained. “To cover that distance they must shout to be able to hear each other. The angrier they are, the louder they will have to shout to hear each other and cover that great distance.”

The wise man then gave an example: “What happens when two people fall in love? They don’t shout at each other but talk softly because their hearts are very close. When they love each other even more, what happens? They don’t need to talk. They only look at each other and that’s all. That is how close two people are when they love each other.”

He looked at his students and said: “So when you argue, do not let your hearts get distant. Do not say words that distance you from others. Otherwise, there will come a day when the distance is so great that you will not find the path to return.”

1What did they find when a wise man and his students were visiting a village?

A. A group of family members were shouting at each other angrily.

B. A group of family members were playing there.

C. His students were shouting with a group of people.

D. A group of people were traveling there.

2One of the students thinks family members shout at each other because.

A. they are not friends B. they lose their calm

C. they don’t like each other D. they are far from each other

3What will happen when two people are angry with each other according to the wise

man?

A. They fight with each other. B. They are too angry to say a word.

C. They are far away from each other. D. Their hearts become distanced.

4What will usually happen to two people at first when they fall in love with each other

according to the passage?

A. They talk more. B. They shout at each other.

C. They talk softly. D. They don’t say anything to each other.

5What’s the topic of the passage?

A. Shouting is bad. B. Don’t shout.

C. The distance of love. D. Cover the distance with love.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网