题目内容

【题目】阅读下面的短文根据文中信息完成文后表格。(每空一词

My hometown is in the south-east of our country. It may be one of the smallest towns in Shenzhen, China, but it is famous for its seafood. The fish restaurants are wonderful and there are many good cooks here. They cook the best fish for the visitors. The food may be a little expensive, but people enjoy it very much. So you can see many people from different countries in every restaurant.

My hometown is also famous for its beautiful scenery as it is by the sea. In summer it is very cool and you can go swimming in the sea. There are three small shops and you can buy all kinds of souvenirs for your friends there. They are very cheap and you only need to pay a little money for them. You’ll find people here friendly. They like making friends with you. If you feel unwell, there’s a small hospital with a doctor and a nurse. You can ask anyone for help when you have some problems. They’ll help you. I think you’ll enjoy your holiday in my hometown.

1____________________________

2____________________________

3____________________________

4____________________________

5____________________________

6____________________________

7____________________________

8____________________________

9____________________________

10____________________________

【答案】

1hometown

2south-east

3Seafood

4wonderful

5with

6full

7swimming

8price

9ill

10ready

【解析】这篇文章作者介绍了自己的家乡,包括家乡的位置,海产和勤劳友好的人民。

1整篇文章介绍的是作者的家乡。故答案为hometown。

2根据My hometown is in the south-east of our country。故答案为south-east。

3这一栏整个介绍的是家乡的海产。故答案为Seafood。

4根据The fish restaurants are wonderful and there are many good cooks here。故答案为wonderful。

5根据The fish restaurants are wonderful and there are many good cooks here和题目要求,可用with合成一句。故答案为with。

6根据So you can see many people from different countries in every restaurant可知每个餐馆里都挤满了人。装满了用be full of。故答案为full。

7根据In summer it is very cool and you can go swimming in the sea可知,故答案为swimming。

8根据They are very cheap and you only need to pay a little money for them可知这儿的东西价格都很低。故答案为price。

9根据If you feel unwell, there’s a small hospital with a doctor and a nurse可知,故答案为ill。

10根据You can ask anyone for help when you have some problems. They’ll help you可知,故答案为ready。

点晴:这类题设计难度通常不大,大部分信息都可以在材料中找到。因此只要通读材料信息,注意所填信息在原文中的出处,就不难完成任务。如第2题直接通过文中句子就能找到答案;第5题可从并列句能合成简单句方面去分析而得出答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出适当的选项补全短文(有一多余选项),并将选项的编号依次填入题后表格中。(共5小题,每小题1分;计5分)

Welcome to the most friendly museum in London. In most museums, there is no shouting and no running, and you must not touch anything. 【1】 It is noisy! People talk about what they can see and do here, and there are some very noisy machines as well. If you want answers to all your questions about science, this is the right place for you.

2 You can learn about communications and the environment as well as math, physics and chemistry. For example, you can find out how people dig coal (煤) from the ground and use it to create energy. And in one room they even explain how X-rays let you see inside your body.

The Launchpad on the third floor is the most popular room. 3 For example, if you want to fill a bag with sand, you have to control a kind of truck (卡车) on wheels and move it into the correct place. You can also find out how people travel into space and back again.

Now, we arrive at the fourth and fifth floors. 4 If you compare the medicine of the past with the medicine of today, you will feel very lucky next time you visit a doctor.

The Science Museum is interesting for people of all ages. You can always find something new and have a wonderful time there. The museum is free to enter. 5 It is open daily from 10 a.m. to 6 p.m. So if you ever go to London, make sure you visit theScience Museum. It is my favorite museum in the whole world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网