题目内容
【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。
Once upon a time there lived a poor farmer called Smith. He didn't like to share things with others. Smith had a friend who was famous for the wonderful apples he grew.
One day, his friend gave Smith a young apple tree and told him to take it home and planted.
The farmer was pleased with the gift, but when he got home, he did not know where to plant He thought and thought. Finally at night he planted the tree in his wood where no one could see it. But without sunlight and good soil, the tree soon died.
Later the friend asked the farmer why he had planted the tree in such a poor place.
"What's the difference?" the farmer said angrily. "If I had planted it near the road, strangers would have stolen the fruit. If I had planted it in one of my fields, my neighbors would have come at night and stolen some of the apples. If I had planted it near my house, my own children would have taken the fruit,"
"Yes," said the friend, "but at least someone could have enjoyed the fruit. Now you not only have got nothing, but also you have destroyed a good apple tree."
【1】Was Smith happy about the gift? ______________________________
【2】When did he plant the apple tree? ______________________________
【3】Where did Smith plant the apple tree in the end? ______________________________
【4】Why did the apple tree soon die? ______________________________
【5】What would probably happen if the farmer had planted the tree near his house? ___________
【答案】
【1】Yes, he is.
【2】At night.
【3】In his wood.
【4】Because there was no sunlight or good soil.
【5】His own children would have taken the fruit
【解析】
试题分析:短文大意:自私的史密斯不喜欢跟别人分享东西。有一天,他的朋友给了他一棵苹果树让他回家种上。史密斯担心别人会偷走,想啊想啊,最后决定在晚上的时候把树种在他的小树林里,这样别人就看不到了。由于没有阳光,土质也不好,小树很快就死了。后来朋友问起缘由时,他反而非常生气,振振有词说出自己堂而皇之的理由。
【1】根据第二段中The farmer was pleased with the gift可知那个农夫对这个礼物非常满意,所以作答Yes, he is.
【2】根据第二段中Finally at night he planted the tree in his wood where no one could see it.可知最后在晚上他把树栽在他的树林,所以作答At night.
【3】根据第二段中Finally at night he planted the tree in his wood where no one could see it.可知最后在晚上他把树栽在他的树林,所以作答In his wood.
【4】根据第二段末 But without sunlight and good soil, the tree soon died.因为没有阳光和好的土壤,不久树就死了,所以作答Because there was no sunlight or good soil.
【5】根据第三段末If I had planted it near my house, my own children would have taken the fruit,可知如果把树栽在自己的房子附近,他自己的孩子们就会摘果,所以作答His own children would have taken the fruit。
【题目】先通读下文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空限填一词。
What do you read when you are travelling by train or bus? What are other people reading? Perhaps a woman sitting near you is reading a love story. A man is reading a serious biography(自传) about a president. And there's a student reading an English textbook.
What do their choices(选择) say about them? Do you think you can know them by what they are reading? I have got to tell you that your feelings of them may be quite wrong. The woman reading the love story could be a lawyer. She just wants a light read to take her mind off work. The man reading the biography wants you to think that he is very clever. The student reading the textbook isn't a student at all. She's an English teacher.
Publishers(出版商) know that some people care what they read on trains or buses and so they put out different types of covers. For example, books about Harry Potter have a cartoon cover for young readers and then another more serious cover for grown—ups.
So next time you are on a train, look around and see what other people are reading, but don't jump to any conclusions(结论). You will be wrong maybe.
Here is a sentence that you could say, “Don't judge(判断) a book by its cover”.
Title:Never judge a book people choose to read by the cover. | |
Persons | The lawyer reading a love story just wants to have a . |
The man reading the biography wantspeople to think he is very clever. | |
The student reading a textbook in factEnglish. | |
Ways | Publishers won't put out thecover of a book. |
Conclusion | If you jump to the conclusions carelessly, you may make . |