题目内容

【题目】 I have returned to my hometown of Wilson Creek after an absence of 10 years. So many things have changed around here. When I left Wilson Creek, there was a small lake in the south-east of the town. They have filled in the lake and built a large shopping mall and a swimming pool there. They have also built a new post office just across from my old school.

The baseball stadium (体育场) in the north-east of Wilson Creek has also changed completely. They have now added a new stand (看台) where probably a few thousand people could sit. It looks really great.

The biggest changes have taken place in the town center. It has become a pedestrianised area (步行区) and you can't drive there anymore. They have built a large square and a cinema. There is also a new street café and a grassy area.

My street looks just the same as it always has been, but a public library has appeared on the next street. There used to be a park there but they have cut down all the trees, which is a pity. The library now has a large green area in front of it but it's not the same as when the park was there.

Another change is the new restaurants that have opened in Wilson Creek. A Chinese restaurant and an Italian restaurant have opened in the town center, and a Mexican restaurant has opened near my home, which is where I am going tonight!

1The shopping mall is where a _______ used to be.

A.lakeB.schoolC.post officeD.swimming pool

2Where is the baseball stadium in Wilson Creek?

A.In the south-east.B.In the north-east.

C.In the town center.D.Near the writer's home.

3The writer thinks it is a pity that _______.

A.his street hasn't changedB.the park isn't there anymore

C.his street doesn't have a libraryD.the library doesn't have a green area

4What will the writer do tonight?

A.Watch a movie in the town center cinema.B.Watch a baseball match at the stadium.

C.Go shopping in the shopping mall.D.Go to a Mexican restaurant.

5Which is the best title for the passage?

A.Great changes in my hometownB.Great buildings in my hometown

C.My favorite restaurants in townD.My favorite things to do in town

【答案】

1A

2B

3B

4D

5A

【解析】

文章主要讲述作者家乡Wilson Creek的变化。把湖水填满,在那里建了一个大型购物中心和一个游泳池。最大的变化发生在市中心。它已经成为一个步行区,你不能再开车去了。街道看起来和以前一样,但是下一条街上出现了一个公共图书馆。另一个变化是新开的餐馆。

1细节理解题。根据第一段“They have filled in the lake and built a large shopping mall他们把湖水填满并在那里建了一个大型购物中心”可知,购物中心以前是个湖。故选A

2细节理解题。根据第二段“The baseball stadium (体育场) in the north-east of Wilson Creek has also changed completely. Wilson Creek东北部的棒球场也发生了彻底的变化。”可知,棒球场在Wilson Creek东北部。故选B

3细节理解题。根据第四段“There used to be a park there but they have cut down all the trees, which is a pity. 那里以前有一个公园,但他们把所有的树都砍倒了,真遗憾。”可知,作者认为不再有公园是个遗憾。故选B

4细节理解题。根据最后一段“a Mexican restaurant has opened near my home, which is where I am going tonight我家附近开了一家墨西哥餐厅,这就是我今晚要去的地方”可知,作者今晚去墨西哥餐厅。故选D

5最佳标题题。根据第一段“I have returned to my hometown of Wilson Creek after an absence of 10 years. So many things have changed around here. 离开10年后,我回到了家乡Wilson Creek。这里发生了很多变化。”可知,文章主要讲述家乡的巨大变化。故选A

先通读全文,了解大意。找到题干中的关键词,有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断要在抓住关键句子的基础上合理分析,才能得出正确的答案。例如小题4,细节理解题。根据最后一段“a Mexican restaurant has opened near my home, which is where I am going tonight我家附近开了一家墨西哥餐厅,这就是我今晚要去的地方”可知,作者今晚去墨西哥餐厅。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Journey to space

What kind of holidays do you enjoy? Do you like lying on a beach in a nice hot country? Do you like going walking in the hills and mountains? Or are you looking for something more exciting? Maybe in a few years’ time, people will go into the travel agents and book a ticket into space. Then we interview some teenagers from all over the world and this is what they say.

“There are so many beautiful and interesting places to see on earth, I’d much rather visit these placesf1 before spending lots of money to go into space.”(Simon from England)

“I would very much like to go into space for a holiday. I think it should be c2 enough for everyone to go, not just the rich and famous.”(Maria from Spain)

“I love cooking at the planets and the stars. Sometimes there is too much pollution or too many clouds so I can’t see anything. There are lots of secrets to e3and I would definitely go if I could.”(Ben from China)

“Is there anything more frightening? Sometimes I have this really terrible dream. I’m in a rocket and it’s going into space. I can’t get out and I’m screaming, but nobody can hear me. I think there will be many accidents in space, so it can’t be s4 . I’m sure I would panic all the time. I like to walk and feel the fresh air around me.”(Kate from Australia)

“It’s great. I hope in 50 years’ time taking a holiday in space will be common. I’d really love to do and I’m looking forward to it now.”(Lisa from Mexico)

As you can see, many of our teenagers have different i5 . Whether you like it or not, space tourism is going to become an important thing in your future.

【题目】阅读理解 七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Parents should help their children understand money. 1 So you may start talking about money when your child is interested in buying things, candy or toys, for example.

1.The basic function(功功能) of money

Begin explaining the basic function of money by showing how people trade money for goods or services. It's important to show your child how money is traded for the things that he wants to have. If he wants to have a toy, give him the money and let him hand the money to the cashier(收 员).2 When your child grows a bit older and understands the basic function of money, you can start explaining more hard ways of using money.

2.Money lessons

Deal with money lessons with openness and honesty. 3 If you must say no to a child's request to spend money, explain, "You have enough toy trucks for now, "Or, if the request is for many different things, say, "You have to make a choice between this toy and that toy."

3.4

Begin at a big store. Pick out similar brands (品牌) of a producta famous brand and an ordinary brand, for example. You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money. 5 If he chooses the cheaper brand, allow him to buy again with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leaves less money for other things.

A. Value of money.

B. Wise decision.

C. Tell your child why he can or cannot have certain things.

D. Allow the child to choose between them.

E. Talk about how the money bought the thing after you leave the toy store.

F. Ask yourself what things that cost money are most important to you.

G. The best time to teach a child anything about money is when he shows an interest.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网