题目内容

【题目】 Which lunar(农历的)new year began in February this year? Of course, the answer is the Year of the Pig. But how much do you know about pigs? Most people think pigs are fat, lazy and dirty 1

2It is true that pigs are fat. They eat a lot. But they are helpful to us in many ways. We get more than just pork from pigs. We can use their skin(皮)to make shoes. We can use their hair to make brushes. Pigs also provide us with ingredients(成分)for drugs like insulin(胰岛素).

Pigs are smart animals. People sometimes say, “You are as stupid as a pig. But pigs are not stupid.3They have a good memory and can tell different shapes apart. Many experts think pigs are easier to train than dogs or cats. In France, people teach pigs to find truffles(松露). In the UK, the Peppa Pig is popular, and everyone likes her in real life.

Why are pigs dirty? When you see pigs , they are usually in dirty water or mud.That's because pigs have no sweat glands(汗腺). On hot days, they have to cool themselves in water or mud. This keeps insects off of them as well.4

Are pigs lazy? This may not be true for all the pigs. 5In Houston, US, there are pig races every year. Pigs have to run fast to win the races.

A. Are they lovely?

B. Are these things true?

C. Pigs can be useful to us.

D. Most pigs are heavy sleepers.

E. Some pigs can be good runners.

F. Pigs are one of the 10 smartest animals.

G. Mud can also protect their skin from sunburns.

【答案】

1D

2B

3F

4G

5E

【解析】

猪是一个大家都知道的动物,你对猪了解多少呢?你是不是觉得猪又懒又胖,非常笨,而且很脏?这篇短文给我们介绍了关于猪的一些事情,看完它你就知道,其实我们都误会猪了。

1根据上文But how much do you know about pigs? Most people think pigs are fat, lazy and dirty可知,这里介绍的是大多数人对猪的看法,此空应承接上文,继续说明人们对猪的错误认识,故应选D,意为大多数猪都睡得很沉

2上文作者罗列了人们对猪的一些错误认知,下文就开始一一进行辟谣。该空起着承上启下的作用,故应选B,意为这些都是真的吗?

3根据这一段的开头Pigs are smart animals.以及空前But pigs are not stupid.可知,这一段告诉我们猪其实并不笨,而且还很聪明。故F选项符合这一段的主旨,意为猪是十大最聪明的动物之一

4根据上文When you see pigs , they are usually in dirty water or mud. That's because pigs have no sweat glands(汗腺). On hot days, they have to cool themselves in water or mud. This keeps insects off of them as well.可知,这一段介绍的是猪为什么总是很脏,一个原因是猪没有汗腺,在炎热的天气里,它们会待在水里或者泥里来降温。这里应继续说明猪身上总是有泥、很脏的原因,故应选G,意为泥巴也可以保护他们的皮肤不被晒伤。

5根据下文In Houston, US, there are pig races every year. Pigs have to run fast to win the races.可知,这里提到了美国休斯敦的一个猪的跑步比赛,猪要跑得很快来赢得比赛。由此可知,猪其实并不懒,有些猪还跑得很快,故E选项符合文意,选E

这是一篇科普说明文,短文中纠正了人们对猪这种动物的一些错误看法。短文主题明确,叙述清晰,内容贴近日常生活,非常有趣味性和知识性,比较容易理解。题型是选择适当的句子补全短文,要求从后面的七个选项中选出五个,填到文章适当的位置,考查学生们阅读理解能力和逻辑思维能力。做题时,应先通读短文,了解文章大意;然后阅读后面的句子,弄清楚每句话的意思;接下来根据语境和上下文的逻辑,选择适当的句子。应注意先易后难,解决了较容易的,难题也就比较好解决了。这篇短文的结构也比较清晰,从第二段开始,每一段都有主旨句,可以帮助我们更好的理解文意,对解题也很有帮助。例如第3小题,根据这一段的开头Pigs are smart animals.以及空前But pigs are not stupid.可知,这一段告诉我们猪其实并不笨,而且还很聪明。故F选项符合这一段的主旨,意为猪是十大最聪明的动物之一

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In a pudding store where a number of delicious things are laid out in a row during the Christmas season. Here you may choose the one which is most to your taste, you are even allowed to sample them before coming to a decision.

I have often wondered whether some people would take advantage of this free tastingwithout buying. One day I asked a shop girl this question, and I learned it was indeed the case. “One old gentleman, for example,” she told, “comes here every week and samples every pudding, though he never buys anything. I remember him from last year and the year before last.”

She was still speaking when an elderly gentleman limped up(瘸拐) in and began lookingclosely at the puddings with great interest. “That’s the gentleman I’m telling you about.” whispered the shop girl and then she turned to him, “Would you like to sample them, sir? Here’s a spoon for you.” The elderly gentleman, who was poorly but neatly dressed, accepted the spoon and began to sample one after another . “This is quite good”. “This is not bad either.” Among the crowd of happy Christmas shoppers, he seemed pitiful. I went up and saidwith great kindness, “Pardon me, sir, Let me buy you one pudding. It would give me suchpleasure.”

He jumped back with blood rushing into his face.

“Excuse me,” he said, “I don’t believe I have the pleasure of knowing you. Undoubtedly you have mistaken me for someone else.” And quickly he turned to the shop girl and said loudly, “Kindly pack me up this one.” He pointed at one of the most expensive puddings.

The girl started packing, while he pulled out a pocketbook and began counting outshillings and pennies. To save his “honor”, he had been forced into a buy which he could not possibly afford. How I hoped to unsay my mindless words! It was too late though, the kindest thing I could do now would be away.

That was the last I saw or heard of the old man.

1By saying it was indeed the case, the writer meant that .

A.many shoppers would sample pudding before buying them

B.the Christmas season was the time to promote pudding sales

C.some people just sampled puddings but didn’t buy them

D.different puddings were on sale during the Christmas sale

2Which of the following statement of the old man is true?

A.The writer has known him for a long time.

B.He bought the pudding with the writer’s money.

C.He looked like someone else in the shop.

D.He made judge of(评价) the puddings carefully.

3What made the old man buy the most expensive pudding?

A.The writer’s unwelcome offer.

B.The attitude of the polite shop girl.

C.The taste of the delicious puddings.

D.The pleasure of knowing the writer.

4Which of the following can best describe the story?

A.Helping others requires respect.B.Never judge a book by its cover.

C.A man can do no more than he can.D.A word spoken can’t be recalled.

【题目】 I have returned to my hometown of Wilson Creek after an absence of 10 years. So many things have changed around here. When I left Wilson Creek, there was a small lake in the south-east of the town. They have filled in the lake and built a large shopping mall and a swimming pool there. They have also built a new post office just across from my old school.

The baseball stadium (体育场) in the north-east of Wilson Creek has also changed completely. They have now added a new stand (看台) where probably a few thousand people could sit. It looks really great.

The biggest changes have taken place in the town center. It has become a pedestrianised area (步行区) and you can't drive there anymore. They have built a large square and a cinema. There is also a new street café and a grassy area.

My street looks just the same as it always has been, but a public library has appeared on the next street. There used to be a park there but they have cut down all the trees, which is a pity. The library now has a large green area in front of it but it's not the same as when the park was there.

Another change is the new restaurants that have opened in Wilson Creek. A Chinese restaurant and an Italian restaurant have opened in the town center, and a Mexican restaurant has opened near my home, which is where I am going tonight!

1The shopping mall is where a _______ used to be.

A.lakeB.schoolC.post officeD.swimming pool

2Where is the baseball stadium in Wilson Creek?

A.In the south-east.B.In the north-east.

C.In the town center.D.Near the writer's home.

3The writer thinks it is a pity that _______.

A.his street hasn't changedB.the park isn't there anymore

C.his street doesn't have a libraryD.the library doesn't have a green area

4What will the writer do tonight?

A.Watch a movie in the town center cinema.B.Watch a baseball match at the stadium.

C.Go shopping in the shopping mall.D.Go to a Mexican restaurant.

5Which is the best title for the passage?

A.Great changes in my hometownB.Great buildings in my hometown

C.My favorite restaurants in townD.My favorite things to do in town

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网