题目内容

【题目】Many children use the Internet to get useful knowledge and information, and to relax in their free time. But some of them are not using in a good way. Here are some rules to make sure you are safe and have fun on the Internet.

Make rules for Internet use with your parents. For example, when you can go online, for how long and what activities you can go online.

Don’t give your password (密码) to anyone else, and never leak out the following information---your real name, home address, age, school, phone number or other personal information.

Check with your parents before giving out a credit (信用) card number.

Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it’s OK.

Check with your parents before going into a chat room. Different chat rooms have different rules and attract different kinds of people. You and your parents must make sure it’s a right place for you.

Never agree to meet someone you met on the Internet without your parent’s permission (允许). Never meet anyone you met on line alone.

Always remember that people online may not be who they say they are. Treat everyone online as strangers.

If something you see or read online makes you uncomfortable, leave the site. Tell a parent or teacher right away.

Treat other people as you’d like to be treated. Never use bad language.

Remember—not everything you read on the Internet is true.

1It’s good for children to ________ on the Internet.

A. give password to others B. get useful knowledge and information

C. give out a credit card number D. go into a chat room as they’d like to

2The underlined phrase “leak out” in the third paragraph may mean “________.”

A. give away B. leave out C. give out D. put away

3This passage is mainly about “________”.

A. How to use Computers B. Surfing on the Internet

C. Information on the Internet D. Internet Safety Rules

【答案】

1B

2C

3D

【解析】短文大意:这篇短文主要针对青少年上网问题, 向他们提出了几点需要注意的上网安全规则。

1根据短文中的第一句Many children use the Internet to get useful knowledge and information, and to relax in their free time, 及下文描述, 可知作者认为孩子们上网获取有益信息是有好处的。故选B.

2联系下文the following information, 可知此处指的是公布、泄露信息的意思。give away赠送; leave out遗漏、未顾及;give out分发、 公布; put away放好、收起来。故选C。

3这篇短文主要针对青少年上网问题, 向他们提出了几点需要注意的上网安全规则。故选D,网络安全守则。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网