题目内容

【题目】根据短文内容及首字母提示完成短文,使短文完整、通顺。

There is a nature park in the southwest of our city. The government built it to p1 the rare animals. The nature p2 has been the s3 of our city.

Yesterday my friends and I visited it. The workers there asked us not to f4 animals. Many animals are in d5 because people kill them for their meat and fur. Another reason is that people are taking a6 their land and making their water d7. The s8 is becoming very serious.

I learnt much yesterday. I think people should s9 up more comfortable houses for the animals and help them live in p10.We should do our best to protect thembecause protecting them is protecting ourselves.

【答案】

1protect

2park

3symbol

4feed

5danger

6away

7dirty

8situation

9set

10peace

【解析】

文章讲述了在作者所在的城市的西南部有一个自然公园。政府建立它是为了保护稀有动物。该自然公园已经成为了作者所在的城市的象征。昨天作者和朋友去参观了这个公园,并从中学到了很多。

1句意:政府建造它是为了保护珍稀动物。

由语境和所给的首字母提示可知,应该填:protectto是动词不定式符号,to+动词原形,构成动词不定式。本题的动词不定式(to protect)做目的状语。故答案为:protect

2句意:自然公园一直是我们城市的象征。

由语境和所给的首字母提示可知,应该填:park;根据There is a nature park in the southwest of our city. 我市西南部有一个自然公园。可知,这里是指这个自然公园。故答案为:park

3句意:自然公园一直是我们城市的象征。

由语境和所给的首字母提示可知,应该填:symbolthe symbol of……的象征;语境是:这个自然公园是我们城市的象征。故答案为:symbol

4句意:那里的工人要求我们不要喂动物。

由语境和所给的首字母提示可知,应该填:feed;本题考查:ask sb. not to do sth. 叫某人不要做某事。to是动词不定式符号,to+动词原形,构成动词不定式。故答案为:feed

5句意:许多动物处于危险之中,因为人们为了肉和皮毛而杀死它们。

由语境和所给的首字母提示可知,应该填:dangerbe in danger:处于危险之中;语境是:许多动物处于危险之中,因为人们为了肉和皮毛而杀死它们。故答案为:danger

6句意:另一个原因是人们正在夺走它们的土地,使它们的水变脏。

由语境和所给的首字母提示可知,应该填:awaytake away their land:夺走它们的土地(也就是使动物失去了生存的环境);故答案为:away

7句意:另一个原因是人们正在夺走它们的土地,使它们的水变脏。

由语境和所给的首字母提示可知,应该填:dirtymake their water dirty:使它们的水变脏;故答案为:dirty

8句意:形势变得非常严峻。

由语境和所给的首字母提示可知,应该填:situation;根据Many animals are in d___5___ because people kill them for their meat and fur. Another reason is that people are taking a___6___ their land and making their water d___7___.可知,动物们面临的形势变得非常严峻。故答案为:situation

9句意:我认为人们应该为动物建立更舒适的房子,帮助它们平静地生活。

由语境和所给的首字母提示可知,应该填:set;根据more comfortable houses更舒适的房子,可知,应该是建立更舒适的房子。should是情态动词,后跟动词原形。故答案为:set

10句意:我认为人们应该为动物建立更舒适的房子,帮助它们平静地生活。

由语境和所给的首字母提示可知,应该填:peacein peace:平静地;处于平静状态。语境是:我认为人们应该为动物建立更舒适的房子,帮助它们平静地生活。故答案为:peace

练习册系列答案
相关题目

【题目】In the world, football is the most popular sport. This is because many countries have wonderful teams for the World Cup. The World Cup is held every four years.

To remember 2002 FIFA World Cup, children from different countries and more than 60 children from Japanese schools came together and drew a big picture called “Dream World Cups” for a few days in Japan. The children drew animals, flowers and people playing soccer under a blue bright sky. They wished each football team good luck by drawing the flags of all the countries that would take part in the World Cup in Japan and South Korea. The picture was put up in a park near a playground in Yokohama. Some football teams would have games there.

Are you a football fan? The World Cup makes more and more people interested in football. Teenagers like playing and watching football. Many of them love some football stars so much that they get the pictures of their favourite players on the walls of their rooms. That is the way to show their love for the World Cup as children in Japan.

1If a country wants to take part in the World Cup, it must have______.

A. many football fansB. a very good team

C. many football playerD. a big playground

2The next World Cup will be held in_______.

A. 2006B. 2007C. 2005D. 2004

3From the passage, in the picture children drew many things except_________.

A. people playing football

B. pictures of some football stars

C. a sunny sky

D. flowers

4In “Dream World Cup”, the children drew the flags of some countries______.

A. to show their love for their own country

B. to tell the people their stories

C. to show their good wishes for the football teams

D. to show their new ideas about football

5Many teenagers own the pictures of some football stars because______.

A. they are interested in football

B. they are football fans

C. they think their favourite players are great

D. all of A, B and C

【题目】Many children use the Internet to get useful knowledge and information, and to relax in their free time. But some of them are not using in a good way. Here are some rules to make sure you are safe and have fun on the Internet.

Make rules for Internet use with your parents. For example, when you can go online, for how long and what activities you can go online.

Don’t give your password (密码) to anyone else, and never leak out the following information---your real name, home address, age, school, phone number or other personal information.

Check with your parents before giving out a credit (信用) card number.

Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it’s OK.

Check with your parents before going into a chat room. Different chat rooms have different rules and attract different kinds of people. You and your parents must make sure it’s a right place for you.

Never agree to meet someone you met on the Internet without your parent’s permission (允许). Never meet anyone you met on line alone.

Always remember that people online may not be who they say they are. Treat everyone online as strangers.

If something you see or read online makes you uncomfortable, leave the site. Tell a parent or teacher right away.

Treat other people as you’d like to be treated. Never use bad language.

Remember—not everything you read on the Internet is true.

1It’s good for children to ________ on the Internet.

A. give password to others B. get useful knowledge and information

C. give out a credit card number D. go into a chat room as they’d like to

2The underlined phrase “leak out” in the third paragraph may mean “________.”

A. give away B. leave out C. give out D. put away

3This passage is mainly about “________”.

A. How to use Computers B. Surfing on the Internet

C. Information on the Internet D. Internet Safety Rules

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网