题目内容

【题目】 Unexpected but Good

What a fine day! Mansor was sure that he would see his birthday present on the dining table. It had been like this for the past 15 years. Whatever happened, his parents would place the present next to his glass of milk on that day. He had given various hints (暗示) about what he really wanted, and even silently put a picture of the mobile phone into his mother's handbag. It was impossible that she didn't get the message.

To his surprise, there was nothing on the table this time. The family gave morning wishes to each other as usual and talked as if there was nothing special about the day. His mother only reminded him to clear his writing table.

Mansor quickly ran out of the house as he did not want his parents to see he was sad that they had forgotten his birthday! He would feel better if he joined his friends at the Old People's Home. As he did not want to stay around the house any longer, he got into the first taxi he saw. He was still sad while he was in it.

He got down from the taxi and realized how fine the weather was. The sun was shining brightly as if to give him joy. The chirping of the birds lightened his heart. He walked with a spring in his steps to Old People's Home. As he looked around, he saw people laughing and enjoying themselves. These old people didn't get much care or attention from their busy children, yet they were happy. Why should he be sad? A mobile phone was not quite a big deal after all.

Then he decided to go home. After getting home, he started to tidy his table, knowing that his mother expected him to do so. Wait! What's this? An air ticket to Pulau Redang (热浪岛) for a scuba diving course! "The mobile phone is nice, but we prefer that you learn something rather than have the latest mobile phone.

Hope you will like our present."

With tears of excitement, Mansor realized that he should have known that his parents would never forget his birthday.

1What did Mansor do to get the present he wanted?

A.He talked to his parents.B.He gave hints to his parents.

C.He carefully cleaned his table.D.He paid a visit to his good friends.

2After seeing those old people, Mansor___________.

A.felt their life was so boringB.realized he shouldn't be sad

C.wanted to offer help to themD.hoped to get another present

3What can we learn from the story?

A.Mansor liked the birthday present.B.Mansor knew his parents very well.

C.Mansor's parents would buy a new gift.D.Mansor's parents would say sorry to him.

【答案】

1B

2B

3A

【解析】

短文主要讲述Mansor未能像往年一样收到父母送的生日礼物而难过。Mansor带着难过的心情来到了敬老院。在敬老院,他看到快乐的老人后,心生感触,心情也开朗了。等他回到家中,他发现其实父母给他的生日礼物是一个学习课程。尽管这不是他想要的手机,但是他还是很高兴。最后,他也明白其实他的父母并没有忘记他的生日。

1句意:Mansor做什么来获取他想要的礼物?

细节理解题。A.他和他的父母交谈。B.他暗示他的父母。C.他认真地打算他的桌子。D.他看望他的好朋友。短文第一段第五句说:He had given various hints (暗示) about what he really wanted, and even silently put a picture of the mobile phone into his mother's handbag.(他对自己真正想要的东西给出了各种暗示,他甚至还在母亲的手提包里悄悄地放了一张手机照片。)由此可知,Mansor暗示他的父母他真正想要什么礼物。故选B

2句意:看到那些老人后,Mansor意识到他不应该难过。

推理判断题。A.觉得他们的生活很无聊、B.意识到他不应该难过。C.想要主动帮助他们。D.希望得到另一份礼物。短文第四段最后两句表明Mansor看到那些老人后的心理活动:Why should he be sad? A mobile phone was not quite a big deal after all.(他为什么要难过?毕竟,一部手机真不是什么大事。)由此可推测,Mansor看到那些老人后意识到他不应该难过。

3句意:我们能从这个故事中学到什么?

推理判断题。A. Mansor喜欢生日礼物。B. Mansor非常了解他的父母。C. Mansor的父母会买一份新礼物。DMansor的父母会向他道歉。短文倒数第一段说,With tears of excitement, Mansor realized that he should have known that his parents would never forget his birthday.(看到父母送的生日礼物后)Mansor流下了兴奋的眼泪,并意识到他本应该知道父母绝不会忘记他的生日。由此可判断,Mansor喜欢父母送的生日礼物,而他却不知道父母其实是不会忘记他的生日的。所以A项描述正确,B项描述不正确,而文中也未提及C、D项内容。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 This is a story about a mountaineer named Phillip Phillip was a member of a mountaineering team that planned to climb a mountain He had a keen desire to be successful and wellknown Therefore in order to enjoy the________of being the first to reach the mountaintop Phillip went to climb the mountain alone one night while the other mountaineers were sleeping

Obviously climbing at night wasn't a smart decision But he still wanted to give it a try After several hours' climbing he _______got to the top How delighted he was to see the top a few meters forward! But he suddenly slipped and started to fall At that moment his entire life flashed before him

While thinking about how close he was to death and how________he was he felt the rope around his waist suddenly frighten around him His body was hanging in midair

He shouted"Somebody help me!"

Suddenly a low voice came from the valley(山谷),"Cut the rope!"

"What"He couldn't believe what he heard

"Cut the rope around your waist!"

It was dark all around so he couldn't see his surroundings He _______to cut the rope but to hold onto it as tightly(紧紧地)as he could

The next morning when his fellow mountaineers found him he had died of exposure to the low temperature holding tight to the rope in his hands But he was only ten feet________a big rock!

If he had cut the rope he might have landed in a safe place build a fire and____someone who passes by Then he might have been saved So sometimes giving up is the way forward

1A.viewB.freedomC.honourD.luck

2A.successfullyB.quicklyC.safelyD.nearly

3A.comfortableB.excitedC.surprisedD.frightened

4A.choseB.plannedC.refusedD.decided

5A.aboveB.behindC.belowD.along

6A.worry aboutB.wait forC.agree withD.learn from

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网