题目内容
【题目】 ![]()
There was a player named Jerry in the soccer team;his father died. Returning from the funeral(葬礼),an important match was going to begin.He found the coach at once,asking to attend the match.Jerry was not good at the skill, so the coach should not allow him to attend the match.But now,as he relented,he agreed to let Jerry play for three minutes.When the time was up,Jerry would be changed by others.
On the court,Jerry played very well.Three minutes passed.The coach made Jerry keep staying on the court.Jerry played an important role,leading the team to win the match.
The coach said excitedly,"Kid,you have never been so fast,so strong and so skilled.What happened?" Jerry said,"My father is blind,so he has never watched my match.Now,he has gone to the heaven(天堂)and finally can watch my match.As soon as I think of my father watching me,I have everything…"
The coach understood:Love can drive everything!
【1】Why didn't the coach want Jerry to attend the match at first?
A. Because his father died.B. Because he wasn't interested in the match.
C. Because he wasn't good at the skill.D. Because he was a bad boy.
【2】How long did the coach agree to let Jerry play?
A. For 3 minutes.B. For 5 minutes.
C. For 10 minutes.D. For 15 minutes.
【3】Who made Jerry keep staying on the court?
A. His coach.B. His father.
C. His friend.D. His teacher.
【4】Jerry felt that he had everything because of .
A. his coach's wordsB. other players' help
C. his friends' supportD. his father's love
【5】What's the best title of the passage?
A. A Soccer TeamB. Three Minutes' Match
C. A Clever BoyD. Jerry's Idea
【答案】
【1】C
【2】A
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
本文是记叙文。 足球队员杰瑞的球技过去不好,教练没有允许他参加比赛。杰瑞的父亲去世了,他重返球队后要求参加比赛,教练答应他三分钟的上场时间。杰瑞在赛场踢得很出色,并带领球队赢得了比赛。杰瑞说他父亲是瞎子,活着时没有看他的比赛,他希望父亲在天堂能看到自己参赛。这告诉我们:爱能够成就一切。
【1】细节理解题.根据Jerry was not good at the skill,so the coach should not allow him to attend the match.杰里的技术不好,所以教练不允许他参加比赛.可知因为他不擅长这项技术.故选C。
【2】细节理解题.根据he agreed to let Jerry play for three minutes.他同意让杰瑞上场三分钟.可知是3分钟的时间.故选A.
【3】细节理解题.根据The coach made Jerry keep staying on the court.教练让杰里继续留在球场上.可知杰瑞的教练让他留在球场上。故选A.
【4】细节理解题.根据Jerry said,"My father is blind,so he has never watched my match. Now, he has gone to the heaven and finally can watch my match.As soon as I think of my father watching me,I have everything…"The coach understood:Love can drive everything!杰瑞说:"我父亲是瞎子,所以他从来没看过我的比赛.现在,他已经上了天堂,终于可以看我的比赛了.一想到我父亲在看我,我什么都有了……"教练明白了:爱可以驱动一切!可知杰里觉得他拥有一切都是因为他父亲的爱.故选D.
【5】标题归纳题.根据文章内容及文中的句子But now,as he relented,he agreed to let Jerry play for three minutes.但是现在,他让步了,他同意让杰瑞上场三分钟.可知文章说的是三分钟的比赛.故选B.