题目内容

【题目】 Do you use a calendar to help you organize your life? By listing what your need to do on any special day, you can make sure to keep all for your meeting and not worry whether you’ve forgotten something, Calendars are also useful for reminding (提醒) people what day a certain holiday is on and what days you might have off from work. Besides, they are used for planning fun things like vacations and outings.

A calendar is usually divided into twelve parts, and each one stands for a month with all the days laid out in a grid-like (网格状的) form. A block of space usually is for a day, and there is enough space for you to write down what you need to do that certain day. You probably use all different kinds of calendars. A calendar on your cell phone screen is easy to use, and so is a large paper calendar that hangs on your wall.

1What is the main idea of the first paragraph

A.What calendars are used to do.B.Why people worry about time.

C.Who reminds people to have a holiday.D.How people plan vacations and outings.

2Which of the following is true according to the passage

A.A calendar is usually divided into two parts.

B.Many kinds of calendars have no grid-like forms.

C.People often write down their special days on the wall.

D.A calendar on the mobile phone is as easy as a paper calendar to use.

【答案】

1A

2D

【解析】

短文大意:本文是说明文,介绍了日历的用途、结构和分类。

1题意:第一段的大意是什么?考查段意理解。根据“Do you use a calendar to help you organize your life?…Besides, they are used for planning fun things like vacations and outings你使用日历来帮助你安排你的生活吗……此外,它们还可以用来计划有趣的事情,比如假期和郊游”,可知本段介绍日历的用途,What calendars are used to do(日历是用来做什么的)符合题意,故选A

2题意:根据文章,下列哪个选项是正确的?考查细节判断。A. 日历通常分为两部分;根据“A calendar is usually divided into twelve parts”可知说法错误。B. 许多日历没有网格状的表格;根据“and each one stands for a month with all the days laid out in a grid-like form”可知说法错误。C. 人们经常在墙上写下他们的特殊日子;根据“By listing what your need to do on any special day, you can make sure to keep all for your meeting”可知说法错误。D. 手机上的日历和纸质日历一样容易使用;根据“A calendar on your cell phone screen is easy to use, and so is a large paper calendar that hangs on your wall”可知说法正确。综合以上分析,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 On an online forum (论坛), some students are having a discussion. They are talking about whether it is better to use bicycles or to drive cars in the city.

Matthew 2018-11-21 2022

I believe that nowadays, it is better to use a bicycle. First, bicycles are safer. A person can't reach a high speed on a bicycle. Secondly, cars damage the environment. They produce a lot of harmful gases. People are building more and more roads. Wildlife habitats(栖息地)are being destroyed.

Samuel 2018-11-21 2025.

I don't agree with Matthew. Imagine you have a well-paid job and you choose to ride a bicycle to work. Your nice suit would become dirty and your hair would look messy(凌乱的). You would not be able to meet your customers.

Nowadays, first impressions are everything. ·Just imagine what would happen if you came on a bicycle to sign a million dollar contract(合同)!

Thomas 2018-11-21 2030

Try to ride a bicycle to work in the middle of February! Good luck getting home!

Rebecca2018-11-21 2030

Today, we should ride a bicycle because there are many problems with cars. First, driving a car is bad for the environment. ·Secondly, there are a lot of traffic jams. People who drive often have to waste lots of time on these jams. In addition, bicycles are much cheaper than cars!

Olivia 2018-11-21 2032

I prefer a bicycle. Riding a bicycle to and from school keeps me fit. I am now running a club to help prevent pollution. Get out of your car and get on a bicycle!

1The students are talking about____________.

A.Whether it is better to live in the city or to live countryside.

B.Whether it is better to use bicycle or use cars in the city.

C.Whether it is better to buy new bicycles or to buy second hand bicycles.

D.Whether it is better to drive cars or to use public transportation in the city.

2How many of the students think it is better to use bicycles in the city?

A.TwoB.ThreeC.FourD.Five.

3Matthew agrees with Rebecca that___________.

A.driving a car is bad for the environmentB.riding a bicycle is good for health

C.cars are more dangerous than bicycleD.bicycles are much cheaper than cars

4Samuel thinks____________.

A.driving to sign a contract makes a good impression

B.cars,in fact,are not more dangerous than bicycle

C.cars do produce lots of harmful gases

D.it is impossible to ride a bicycle in the middle of February

【题目】 My life is always filled with sadness and little joy. However, no matter what happens, I can always face it bravely.

Last year, I couldn’t believe the_______that I was allowed to enter the only key high school in my hometown. Then I rushed to my home and told my parents. But my father didn’t seem as_______as I was. He just kept smoking without saying a word and my mother put her head down and couldn’t help_______.

I knew very well what my family was_______. My mum had been ill in bed for 2 years. We lived a hard life and I couldn’t continue my schooling. I felt so upset but I could say_______ to my parents. I decided to help my father to do some work_______ my family.

To my surprise, things completely changed_______the new term. My head teacher came to my family with some money, which had been_______ by my schoolmates. He encouraged me, “Always have a dream.” With tears in my eyes, I stepped into the key high school in time.

I have been studying hard since I entered the high school. Whenever I meet difficulties, I always_______my teacher and schoolmates. I have a college dream and I must work hard for it, no matter__________ hard the life is. Just as a great man says, “When one door shuts, another opens in life.”

1A.ideaB.storyC.newsD.thought

2A.nervousB.excitedC.interestedD.worried

3A.cryingB.laughingC.sayingD.shouting

4A.aboutB.beforeC.againstD.like

5A.nothingB.somethingC.anythingD.everything

6A.supportB.to supportC.supportingD.supported

7A.fromB.sinceC.beforeD.on

8A.raisedB.spentC.plannedD.saved

9A.dream ofB.think ofC.hear ofD.talk of

10A.whatB.whichC.thatD.how

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网