题目内容

【题目】 On an online forum (论坛), some students are having a discussion. They are talking about whether it is better to use bicycles or to drive cars in the city.

Matthew 2018-11-21 2022

I believe that nowadays, it is better to use a bicycle. First, bicycles are safer. A person can't reach a high speed on a bicycle. Secondly, cars damage the environment. They produce a lot of harmful gases. People are building more and more roads. Wildlife habitats(栖息地)are being destroyed.

Samuel 2018-11-21 2025.

I don't agree with Matthew. Imagine you have a well-paid job and you choose to ride a bicycle to work. Your nice suit would become dirty and your hair would look messy(凌乱的). You would not be able to meet your customers.

Nowadays, first impressions are everything. ·Just imagine what would happen if you came on a bicycle to sign a million dollar contract(合同)!

Thomas 2018-11-21 2030

Try to ride a bicycle to work in the middle of February! Good luck getting home!

Rebecca2018-11-21 2030

Today, we should ride a bicycle because there are many problems with cars. First, driving a car is bad for the environment. ·Secondly, there are a lot of traffic jams. People who drive often have to waste lots of time on these jams. In addition, bicycles are much cheaper than cars!

Olivia 2018-11-21 2032

I prefer a bicycle. Riding a bicycle to and from school keeps me fit. I am now running a club to help prevent pollution. Get out of your car and get on a bicycle!

1The students are talking about____________.

A.Whether it is better to live in the city or to live countryside.

B.Whether it is better to use bicycle or use cars in the city.

C.Whether it is better to buy new bicycles or to buy second hand bicycles.

D.Whether it is better to drive cars or to use public transportation in the city.

2How many of the students think it is better to use bicycles in the city?

A.TwoB.ThreeC.FourD.Five.

3Matthew agrees with Rebecca that___________.

A.driving a car is bad for the environmentB.riding a bicycle is good for health

C.cars are more dangerous than bicycleD.bicycles are much cheaper than cars

4Samuel thinks____________.

A.driving to sign a contract makes a good impression

B.cars,in fact,are not more dangerous than bicycle

C.cars do produce lots of harmful gases

D.it is impossible to ride a bicycle in the middle of February

【答案】

1B

2C

3A

4A

【解析】

本文是学生们正在网上论坛上谈论在城市里骑自行车好还是开车好。MatthewThomasRebeccaOlivia认为最好骑自行车。Samuel认为开车签合同会给人留下好印象。

1细节理解题。根据“On an online forum (论坛), some students are having a discussion. They are talking about whether it is better to use bicycles or to drive cars in the city.”可知,学生们正在谈论在城市里骑自行车好还是开车好。故选B

2推理判断题。根据“I believe that nowadays, it is better to use a bicycle.”和“Try to ride a bicycle to work in the middle of February!”和“Today, we should ride a bicycle because there are many problems with cars.”和“I prefer a bicycle.”可知,有四个人认为最好骑自行车,故选C

3细节理解题。根据“Rebecca2018-11-21 2030……First, driving a car is bad for the environment.”可知,Rebecca认为开车对环境有害,故选A

4推理判断题。根据“Nowadays, first impressions are everything. Just imagine what would happen if you came on a bicycle to sign a million dollar contract(合同)!”可知,Samuel认为开车签合同会给人留下好印象,故选A

这是一篇议论文,短文讲述了学生们正在网上论坛上谈论在城市里骑自行车好还是开车好。文章叙述清晰,故事容易理解。题型是阅读理解,考查了细节理解题和推理判断。细节理解考查学生们对文章事实信息的理解,答案常可以直接在文中找到。如第1,3小题,在原文都可以找到相对应的线索。第4题是一个推理判断题。根据“Nowadays, first impressions are everything. Just imagine what would happen if you came on a bicycle to sign a million dollar contract(合同)!”可知,Samuel认为开车签合同会给人留下好印象,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When Einstein was 16, he always played with a group of mischievous kids. Because he was so busy playing, he didn't study enough and failed his final exam.

One morning, when Einstein was holding a fishing rod and was about to go fishing with his friends, his father stopped him and said calmly, "Einstein, you're so fond of playing all day that you failed your exam. I'm worried about your future."

"What are you worrying about? Jack and Robert also failed, but don't they still get to go fishing?"

"My boy, you can't think like that," his dad said. "There is a fable(寓言故事)that people tell in our hometown. Listen to it now."

"There were two cats playing on a roof. One cat got caught off guard and fell down the chimney(烟囱)while holding the other cat. When the two cats climbed out of the chimney, one of the cats had soot(烟灰)on his face, while the other cat's face was clean. Seeing the soot-faced cat, the clean cat thought its face must be dirty, so it quickly ran to the riverside and washed its face. The soot-faced cat saw the clean-faced cat and thought its face was also clean, so it just swaggered down the street."

"Einstein, no one can be your `mirror'. You have to think for yourself. If you take your cues from others, you will never learn."

Hearing this, Einstein laid down his fishing rod and returned to his room. He decided to pay more attention to his studies and less attention to what his friends were doing. This allowed him to be successful.

1What was Einstein's problem, according to his father?

A.He always failed his final exams then.B.He was not good at maths at an early age.

C.He liked to go fishing with his friends.D.He played with naughty kids too much.

2What do we know from the fable?

A.The clean cat didn't wash its face.B.Both cats made the wrong decision.

C.The soot-faced cat washed its face clean.D.The soot-faced cat couldn't be a mirror.

3What does the underlined word "swaggered" show?

A.The cat ran out very quickly.B.The cat felt very confident.

C.The cat felt he was just a fool.D.The cat laughed at the other cat.

4What lesson did Einstein learn from his father?

A.A friend in need is a friend indeed.

B.There are no shortcuts to success.

C.A genius is one step away from becoming a fool.

D.Don't look to others when deciding how to behave.

【题目】 QianXuesenwasborninShanghaionDecember11th,1911.Heisknownas"thefatherofChina'sspaceprogram"and"Thekingoftherocket".

Whenhewas24yearsold,QianwenttoAmericaforfurtherstudy.Aftergraduation,heworkedinAmericaforafewyears,wherehisworkingconditionswerebetter.Intheearly1950s,heheardNewChinahadbeenfoundedanddecidednottostayinAmericaanylonger.Hesucceededincomingbacktohismotherlandin1955thoughtheAmericangovernmenttriedtostophim.

In 1956, Qian Xuesen suggested setting up a special organization, which later became the leading organization for China's rocket and air travel program. In June 1964, China successfully created its first medium rocket. Qian also played an important role in developing China's first man-made satellite (卫星). On April 24, 1970, "Dongfanghong-I" was successfully sent into the air.

In1964,ayoungmanwroteQianXuesenaletterandpointedoutamistakeinhispublishedarticle.Qianimmediatelyansweredtheletterandencouragedtheyoungmantowriteanarticleoutthemistake.

ZhuYilin,whowassaidtobethelaststudentofQianXuesen,oncesaid,"IlearnedalotofprofessionalknowledgeaswellasthespiritandattitudethatascientistshouldhavefromMr.Qian,especiallyhisdeeploveforthemotherland.Withoutthat,theycouldn'thavehelpedtodevelopscienceandtechnologywhenNewChinawasbadlydevelopment.Withoutthat,hewouldnothavemadethegreatcontributiontoindustryinthelate1950sandearly1960swhenconditionsinChinaweretoohard."

Mr.Qianhasbeendeadfortenyears,buthewillliveinthememoryofChinesepeopleforever.

1Why did Qian Xuesen go to America when he was young?

A.To find a new job.span>B.To receive further study.

C.To meet with his parents.D.To find better working conditions.

2When was China's first medium rocket created?

A.In 1955.B.In 1956.C.In 1964.D.In 1970.

3What does Paragraph 3 mainly tell us?

A.The way Qian Xuesen tried to return to China.

B.The reason why a special organization was set up.

C.The role Qian Xuesen played in making the satellite.

D.The contribution Qian Xuesen has made to China.

4In Zhu Yilin's opinion, what made Qian Xuesen work hard for his motherland?

A.His love for the motherland.

B.His professional knowledge.

C.His working experience.

D.His anger towards America.

5We can learn from the passage that _______.

A.Qian was not welcome in America in 1950s.

B.the young man couldn't understant Qian's articles.

C.New China was in great need of scientists like Qian.

D.hard conditions made it easier to develop rocket industry.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网