题目内容

【题目】 If you are reading this article in class, you are probably trying to read it quickly. You have been taught to skim and scan, to ______ key words so as to understand the main idea of the article and the important points in the article. Skimming and scanning is a good method when you are pressed for time, such as when you are taking an exam, but, today, many people skim and scan everything and they have ______ the ability to enjoy reading.

In response to this, something called the “slow reading movement” has become popular. The idea is that people should ______ their computers and mobile phones for half an hour or forty-five minutes each day and enjoy reading a good book — slowly! In many cities there are even slow reading clubs where members go to a café, not to discuss books, but to sit quietly with each other, drink coffee and just read.

Reading, of course, isn’t easy. You have to sit still, for one thing. And it can seem ______when compared to the excitement of playing video games. But, for me, reading has been along-lasting ______ in my life. From the age of ten, when I got my first library card, I’ve enjoyedthe company of pirates and heroes, of evil criminals and clever detectives, of thousands of interestingpeople I would have never met in real life. Reading provided me with escape, but it also ______ meto understand the world around me. It was an education in a classroom that had no walls.

In your classroom, you have learned to read “fast.” Outside of the classroom, you should try to learn to read “slowly.” You may be surprised at how much you enjoy it.

1A.care forB.look forC.show offD.prepare for

2A.lostB.improvedC.shownD.seen

3A.turn onB.pay forC.shut offD.play with

4A.uselessB.excitingC.dangerousD.boring

5A.pleasureB.skillC.problemD.moment

6A.requiredB.enabledC.preventedD.thanked

【答案】

1B

2A

3C

4D

5A

6B

【解析】

文章讲述了你正在读的这篇文章,在课堂上你可能读的很快,你已经学会了快速阅读,寻找关键词,了解文章的中心思想和要点,当你参加一个考试,快速是一个很好的方式;现在已经流行快速阅读,在课堂上读快,在课堂外,你应该学会慢读,你可能会发现你有多喜欢它。

1句意:你被教会了快速阅读,寻找关键词,了解文章的中心思想和要点。

考查动词短语。key words so as to understand the main idea of the article and the important points in the article.可知是寻找关键词;care for关心,look for寻找,show off炫耀,prepare for准备;故选B

2句意:他们失去了他们享受阅读的能力。

考查动词辨析。 根据many people skim and scan everything the ability to enjoy reading.可知丢失了享受阅读的能力;lost丢失,improved提高,shown展示,seen看见;故选A

3句意:这个主意就是人们每天关闭他们的电脑和手机半个小时或四十五分钟来享受读书——慢慢地。

考查动词短语。根据something called the “slow reading movement” 五分钟来享受读一本好书。has become popular. enjoy reading a good book — slowly!可知是关闭电脑;turn on打开,pay for支付,shut off关闭,play with和……玩;故选C

4句意:和玩激动的电子游戏相比它好像很无聊。

考查形容词辨析。根据You have to sit still, for one thing.compared to the excitement of playing video games.可知慢读好像是无聊的;useless无用的,exciting激动的,dangerous危险的,boring无聊的;故选D

5句意:但是对于我来说,在我生活中阅读是一个持续的乐趣。

考查名词辨析。根据From the age of ten, when I got my first library card, I’ve enjoyedthe company of pirates and heroes, of evil criminals and clever detectives, of thousands of interestingpeople I would have never met in real life可知是读书是乐趣;pleasure乐趣,skill技能,problem问题,moment时刻;故选A

6句意:让我理解我周围的世界。

考查动词辨析。根据It was an education in a classroom that had no walls可知是使我能理解世界;required要求,enabled使能够,prevented阻止,thanked感谢;故选B

根据前后文语境,结合时态,语态,词性,短语,句型,词义辨析和主谓一致,选出正确的选项。例如:小题6 句意:让我理解我周围的世界。考查动词辨析。根据It was an education in a classroom that had no walls可知是使我能理解世界;required要求,enabled使能够,prevented阻止,thanked感谢;故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容和所给的中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词。

We all want to protect our environment,but we're mostly too busy or too lazy to make a change. Here are five simple ______(措施)for us to follow in our everyday life.

Use compact fluorescent light bulbs(紧凑型荧光灯泡)

It is true that these bulbs are more expensive,but they last much longer and help save more energy. The most important thing is that your electricity bill will be ______(减少).

Donate

You must have ______()of clothes or things you don't need any more. If they can be ______(再次使用),give them to people who need them. You can also give them to associations(协会). These associations may sell them and ______(收集)a little money.

Turn off your devices(设备)

When you do not use a house device,turn it off. For example,if you don't watch TV,turn it off. Turn off the light when you leave your room. It's an easy ______(习惯)to develop,which will help you save a lot of money.

Walk or ride a bike

There are so many cars on the roads. The ______(石油)that the cars use will ______(污染)the environment badly. If you want to use your car,ask ______(你自己): Do I really need my carWalk or ride a bike if the journey is short.

Recycle the rainwater

Think of recycling the rainwater. The rainwater can be used for ______(不同的)purposes.

1___________

2___________

3___________

4___________

5___________

6___________

7___________

8___________

9___________

10___________

【题目】 A young boy was hungry for success. For him, winning was everything.

One day, the boy was preparing himself for a running competition in his small village. He was to compete with two other young boys. A large crowd gathered there to watch, including a wise old man.

The race began. With his strength and power, the boy easily took the lead. The crowd cheered and waved. The little boy felt proud and important. However, the wise man remained still and caim.

“Another race, another race!” yelled the little boy. The wise old man stepped forward and presented the little boy with two new challengers: an old lady and a blind man.

The race started and the boy was the only one to cross the finish line. The little boy raised his arms happily. The crowd, however, was silent.

“Race again,” said the wise man. “This time, all three of you finish together.”

The little boy thought a little, stood in between the blind man and the old lady, and then took them by the hand. The race began and the little boy walked slowly to the finishing line and crossed it. The crowd cheered and waved. The wise man smiled, too.

“Which one of us is the crowd cheering for?” asked the little boy.

“For this race, you have won much more than in any other race you've ever run before,” said the wise man. “For this race, the crowd cheered not for any winner!

1Winning was everything for the young boy, wasn't it?

____________________________________________________________________________________________

2How did the young boy feel when he won the race with two young boys?

____________________________________________________________________________________________

3Who were the two new challengers for the young boy?

____________________________________________________________________________________________

4The wise man asked the young boy to race again with two new challengers, didn't he?

____________________________________________________________________________________________

5How did the young man finish the third race?

____________________________________________________________________________________________

6What does the underlined sentence mean?

____________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网