题目内容
【题目】 Li Ziqi, a popular star on the Internet, has more than 58 million fans on social media platform both in China and around the world. She is famous because of her videos. She even became the ambassador(形象大使) for the 7th International Festival Cultural Heritage(形象大使) in October 2019 in Chengdu, Sichuan Province.
Li seems to be a master of all kinds of skills — cooking, painting, designing and brining. The most special thing is that she does almost everything in a traditional Chinese way. In her videos, Li always wears homemade hanfu. She raises ducks in order to make a sauce from salted duck eggs. She makes bamboo furniture all by herself. She also grows plants and vegetables, and prepares meals with what she harvests. She makes life in the countryside very beautiful.
Li was born in 1990 in a small village of Sichuan Province in southwestern China. Her parents died when she was still very young and her stepmother treated her badly, so she finally grew up with her grandparents. When she was 14, she went to the city in search of work but she decided to return to the countryside in 2012 to take care of her grandmother.
Four years later, she began filming her life there, “When I worked in the city, it was about how to survive,” Li says. “Now when I work in the countryside, I feel like I’m truly living.” Li’s videos record how she works and her daily lives with her grandmother in their modest home. She says: “I simply want people in the city to know where their food comes from,” Li says. “A teacher friend once told me about some students who thought rice grew on trees, ___________.
Many people wonder why Li shares these videos. Li once said: “In today’s society, many people feel stressed, so when they watch my videos at the end of a busy day, I want them to relax and sense something nice, to take away some of their worry and stress.”
【1】Li Ziqi becomes a popular online star because of ___________.
A.her videos about her daily livesB.her poor life as a child
C.raising ducks in the countrysideD.becoming the ambassador
【2】Li went to the city at the age of 14 in order to ___________.
A.take care of her grandmaB.live a true life
C.be away from her stepmotherD.look for a chance to work
【3】She began filming her life in ___________.
A.1990B.2012C.2016D.2019
【4】Which of the following is the best choice for the blank in Paragraph 4?
A.because I am very interested in the life of children in the city
B.so I want kids in the city to know where their food comes from
C.so I want kids to know how hard farmers’ work to provide food for them
D.because I know children in the countryside are different from those in the city
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】
文章讲述的是当今网红李子柒是如何开始自己的网络直播、直播的内容以及为什么要直播这些东西。
【1】细节理解题。根据文中Li Ziqi, a popular star on the Internet, has more than 58 million fans on social media platform both in China and around the world. She is famous because of her videos.可知,她因为直播她日常生活而变得出名,故选A。
【2】细节理解题。根据文中When she was 14, she went to the city in search of work14岁时,她到城里找工作。可知她是为了找工作,故选D。
【3】细节理解题。根据文中but she decided to return to the countryside in 2012 to take care of her grandmother. Four years later, she began filming her life there但她决定在2012年回到农村照顾她的祖母。四年后,她开始在那里拍摄自己的生活。可知是在2016年拍摄生活,故选C。
【4】推理判断题。根据文中A teacher friend once told me about some students who thought rice grew on trees一位当老师的朋友曾经告诉我,一些学生认为稻子长在树上,可知这里应该表达的是要告诉他们食物来自哪里,所以B选项比较合适,故选B。
【题目】从方框中选择合适的选项补全对话。
W:How was your weekend?
M: It wasn't very good.
W:Are you good at English?
M: Yes, I am. I like English very much.
W:
M: I learn it by listening to English songs.
W:What about history?
M: I don't like history.well, how was your weekend?
W:I just stayed at home, watched TV and listened t music.
M: Lucky you.
A. Oh, it's a good way. |
【题目】阅读理解
Uncle Sam |
Walking Tour |
Movie Time |
International Picnic |
Take Me Out to the Ballgame |
Do You Want to Hear The Zoo? |
(1)Where did they meet to take a walk?
A.City Hall.
B.Central Park.
C.The City Theatre.
D.City College.
(2)If you want to eat different food, you can come to.
A.the Museum Theatre at 1:30
B.Central Park on Saturday
C.the City Theatre on Saturday
D.City College on Sunday
(3)What might the weather be like when people see the Redbirds?
A.Sunny.
B.Cloudy.
C.Cold.
D.Rainy.
(4)From the passage, we can know ______.
A.if you are 8 years old, you have to pay to learn exciting dances
B.you can call 4987898 to get a ticket to go to Rose Hall
C.you can learn local history on a walking tour on Sunday morning
D.the Zoo is a rock group
【题目】根据语境从方框中选择恰当的单词填空,有的需要变换形式。
blouse, tonight, present, rush |
(1)There is going to be a concert in the hall .
(2)We don't have toto school. Mum has promised to drive us there.
(3)Linda wears a white to work every day.
(4)When some children flowers to her the teacher was very excited.