题目内容
【题目】
【1】The international kite festival is held in Weifang every ____________.
【2】The competitors at the festival is from_____________.
【3】There are _____________ for the best kites.
【4】Some of the kites were made of different things like ______________________.
【5】Some were painted with _________ drawings.
【答案】
【1】 April
【2】 all over the world
【3】 competitions
【4】 silk or paper
【5】 colorful
【解析】
【1】句意:国际风筝节每年四月在潍坊举行。every April表示每年4月。根据句意,故填April。
【2】句意:节目的参赛者们来自全世界。短语all over the world表示全世界。根据句意,故填all over the world
【3】句意:有最好的风筝比赛。这里是there be句型;谓语动词是are,competition的意思是“比赛”,这里主语是复数,根据句意,故填competitions。
【4】句意:有些风筝是由不同的东西制成的,比如丝绸或纸。silk or paper
的意思是“丝绸或纸张”,根据句意,故填silk or paper。
【5】句意 :有的画得五彩缤纷。colorful的意思是“五彩缤纷的”,根据句意,故填colorful。
【题目】阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词,每空一词。
When you sit down with your family to eat a meal, have you ever wondered when and where people used chopsticks for the first time?
It's said that the first chopsticks were used in China 5,000 years ago. Since then, chopsticks have been widely used in many countries in Asia, such as China, Japan and Korea. Chopsticks are made of different kinds of materials. The materials like bamboo and wood are common because they are easy to get. People also use bone for chopsticks. Even many valuable materials like silver can be used to make chopsticks. There are also many table manners(礼仪) connected with chopsticks. For instance, never stick(插入) your chopsticks straight in your rice bowl. People believe this is impolite to the host.
The Introduction of Chopsticks | |
When the first chopsticks were used in China | Fifty 1.【1】ago. |
Where chopsticks have been widely used | In many 2.【2】 countries, such as China, Japan and Korea. |
What materials chopsticks are made of | 3.【3】,_wood, bone or silver. |
Why bamboo and wood chopsticks are common | Because the materials can be found 4.【4】. |
One of the table manners connected with chopsticks | Never stick your chopsticks straight in your rice 5.【5】 . |