题目内容

【题目】Sixteen years ago, a boy gave me an important gift. It was a smile.

It was the early autumn of my first year at a middle school, and my old school was far away. As a result, no one knew who I was. I was very lonely, and afraid to make friends with anyone.

Every time I heard the other students talking and laughing, I felt my heart break. I couldn't talk with anyone about my problems.

Then one day, my classmates were talking happily with their friends, but I was sitting at my desk unhappily as usual. At that moment, a boy entered the classroom. I didn't know who he was. He passed me and then turned back. He looked at me, with a smile.

Suddenly, I felt the touch of something bright and friendly. It made me feel happy and warm. That smile changed my life. I started to talk with other students and made friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now.

One day I asked him why he had smiled, but he couldn't remember doing so!

It doesn't matter because all the dark days have gone. I believe that the world is what you think it is. If you think it is lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back.

【1】When did the writer get the gift?

A. At the age of 16.

B. After making friends with the boy.

C. In the first year at a middle school.

D. After becoming closer to everyone in her class.

2Why was the smile an important gift?

A. Because the writer's old school was far away.

B. Because the writer didn't know who the boy was.

C. Because the smile didn't mean anything to the boy.

D. Because the writer felt lonely and had no friends and it made her feel happy and warm.

【3】Why didnt the writer talk to anyone in her new school about her problems?

A. Because she was always unhappy

B. Because she didnt know anyone at the time

C. Because she was in the first year at the junior high school

D Because she didnt want her parents to worry about her.

【4】How did the smile change her life?

A. She started to make friends.

B. She became the best friend of the boy

C. Her parents didnt worry about her any more.

D. She realized that she was lonely.

【5】Where does she now think her feeling of unhappiness came from?

A. From her old school. B. From her parents.

C. From herself. D. From her classmate at the new school.

【答案】

【1】C

2D

3B

4A

5C

【解析】

试题分析:本文讲述了作者16年前离家去一所陌生的学校读书,人生地疏,没有朋友,而班上的一个男孩的微笑改变了他,他从此开始与人交往,慢慢有了许多朋友,融入了新的班级。短文告诉人们:微笑地面对世界,世界将会对你微笑。

【1】C 细节理解题。题意:作者什么时候得到这份礼物的?A. At the age of 16.十六岁时;B. After making friends with the boy.和这个男孩交朋友后;C. In the first year at a middle school.在一所中学的第一年;D. After becoming closer to everyone in her class.在与班上的每一个人变得亲近后。由第二段的第一句:It was the early autumn of my first year at a middle school可知当时是作者在一所中学的第一年的秋天。故选C。

2D 细节理解题。题意:为什么这份微笑是一份重要的礼物?A. Because the writer's old school was far away.因为作者的旧学校远;B. Because the writer didn't know who the boy was. 因为作者不认识这个男孩;C. Because the smile didn't mean anything to the boy. 因为这份微笑对这个男孩不意味着什么;D. Because the writer felt lonely and had no friends and it made her feel happy and warm. 因为作者感到孤独,没有朋友。而它使她感到高兴、温暖。由第四段开头的句子:Suddenly, I felt the touch of something bright and friendly. It made me feel happy and warm. 可知这个男孩的微笑使作者感到高兴、温暖。故选D。

【3】B 推理判断题。题意:为什么作者不和任何人谈起她在新学校里的烦恼?A. Because she was always unhappy因为她总是不高兴;B. Because she didnt know anyone at the time因为那时她不认识任何人;C. Because she was in the first year at the junior high school因为是她中学的第一年;D Because she didnt want her parents to worry about her. 因为她不想父母担心她。根据短文第二段可知,没有人认识作者,她又害怕交新朋友,因此她无法和任何人谈起自己的烦恼。故选B。

【4】A 细节理解题。题意:这个微笑怎样改变她的一生的?A. She started to make friends.她开始交朋友;B. She became the best friend of the boy她成了男孩最好的朋友;C. Her parents didnt worry about her any more.父母再也不担心她了;D. She realized that she was lonely.她意识到她是孤独的。根据短文中的:That smile changed my life. I started to talk with other students and made friends.可知由于这个微笑,作者开始与别的学生交谈和交朋友了。故选A。

【5】C 推理判断题。题意:现在她认为她的不开心的感觉来自哪儿?A. From her old school.来自她的旧学校;B. From her parents.来自她的父母;C. From herself.来自她自己;D. From her classmate at the new school.来自新学校的同学。由短文最后一段第二句: I believe that the world is what you think it is. If you think it is lonely, you might always be alone.可知作者现在认为,你认为世界怎样,它就怎样。如果你认为孤独,你可能总是孤单。可以推测出一切根源在于自己,在于自己是怎样看待的。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever dreamed about sending a letter to yourself or your friends in the future? While express mail represents high speed,there is another type of mail appearing in China as a new business--future mail.

"The letter should be sent next ' Mother's Day’ and not a day earlier!" Lin Xiaofan,a senior high school student in Hefei,instructs one of the companies offering the service.

Lin Xiaofan wrote the letter to her mother in advance to express her love to her mother for next Mother's Day.

"Offering this service makes people slow down and let them understand the meaning of 'time' in another way," said Zheng Zhimin,manager at a "future mail" company in Hefei. Zheng thinks "future mail" letters are "reminders of care,friendship and love".

While "future mail" is becoming more and more popular,some people are wondering what will happen if the postal address changes or if the company goes broken before the letters arrive.

Zheng said customers are glad to complete an acceptance form and make an assessment(评估) so they can be compensated(赔偿) if their letters or goods are lost or damaged.

Most of the business' customers are college students and young white-collar workers.Psychologists said young Chinese might have a new way to express their feelings through this service.

"Most people put their hopes and wishes in the letter so they can experience the connection between the past and the present while they receive the letter.It can help people re-understand the meaning of 'time' ," said Wang Kaiyu,a sociologist in Anhui Province.

【1】Express mail is a(n) ____ way to send your letters.

A.slow B.fast

C.impossible D.ancient

【2】____ are interested in future mail service now.

A.College students B.Blue-collar workers

C.Old people D.Young children

【3】Through the future mail service,people can ____.

A.forget friendship B.show feelings

C.misunderstand "time" D.make an assessment

【4】According to the passage,future mail is ____.

A.dangerous B.expensive

C.difficult D.safe

【5】You had better use future mail if you want to____.

A.save money from sending express mail

B.send a birthday gift to your friend quickly

C.talk with your e-friends about your life freely

D.express your wishes for your father's next birthday

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网