题目内容
【题目】Have you ever dreamed about sending a letter to yourself or your friends in the future? While express mail represents high speed,there is another type of mail appearing in China as a new business--future mail.
"The letter should be sent next ' Mother's Day’ and not a day earlier!" Lin Xiaofan,a senior high school student in Hefei,instructs one of the companies offering the service.
Lin Xiaofan wrote the letter to her mother in advance to express her love to her mother for next Mother's Day.
"Offering this service makes people slow down and let them understand the meaning of 'time' in another way," said Zheng Zhimin,manager at a "future mail" company in Hefei. Zheng thinks "future mail" letters are "reminders of care,friendship and love".
While "future mail" is becoming more and more popular,some people are wondering what will happen if the postal address changes or if the company goes broken before the letters arrive.
Zheng said customers are glad to complete an acceptance form and make an assessment(评估) so they can be compensated(赔偿) if their letters or goods are lost or damaged.
Most of the business' customers are college students and young white-collar workers.Psychologists said young Chinese might have a new way to express their feelings through this service.
"Most people put their hopes and wishes in the letter so they can experience the connection between the past and the present while they receive the letter.It can help people re-understand the meaning of 'time' ," said Wang Kaiyu,a sociologist in Anhui Province.
![]()
【1】Express mail is a(n) ____ way to send your letters.
A.slow B.fast
C.impossible D.ancient
【2】____ are interested in future mail service now.
A.College students B.Blue-collar workers
C.Old people D.Young children
【3】Through the future mail service,people can ____.
A.forget friendship B.show feelings
C.misunderstand "time" D.make an assessment
【4】According to the passage,future mail is ____.
A.dangerous B.expensive
C.difficult D.safe
【5】You had better use future mail if you want to____.
A.save money from sending express mail
B.send a birthday gift to your friend quickly
C.talk with your e-friends about your life freely
D.express your wishes for your father's next birthday
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】D
【5】D
【解析】
试题分析:本文介绍了一种新的服务:未来邮件,介绍了这种服务的动作方式,使用的群体等等。
【1】B 细节理解题。快递是一种什么样的寄信件方式?A.slow,慢的;B.fast ,快的;C.impossible,可能的D.ancient,古老的。根据high speed可以知道快递是特点是速度快,故B正确。
【2】A 细节理解题。现在谁对未来邮件服务感兴趣?A.College students,大学生;B.Blue-collar workers,蓝领工人;C.Old people,老人;D.Young children,小孩。短文倒数第二自然段说大多数顾客是大学生及年轻的白领。故选A。
【3】B 细节理解题。通过未来邮件,人们可以做什么?A.forget friendship,忘记友情;B.show feelings,表达情感;C.misunderstand "time",不懂得时间;D.make an assessment,作评估。第四自然段结尾处说,未来邮件可能提醒关心、友情及爱。故正确选B。
【4】D 细节理解题。根据短文内容,未来邮件是怎样的?A.dangerous,危险的;B.expensive ,危险的;C.difficult ,困难的;D.safe,安全的。根据短文,作为一种新型的服务方式,越来越受欢迎。有专门的公司承担服务,还提供赔偿等。故选D。
【5】D 细节理解题。你最好用未来邮件,如果你要A.save money from sending express mail,节省快递费用;B.send a birthday gift to your friend quickly,快速地为你的朋友寄生日礼物;C.talk with your e-friends about your life freely,和网友畅谈你的生活;D.express your wishes for your father's next birthday为你的父亲的下一个生日表示祝福。未来邮件是对将来要发生的事件预测后而准备将来发的邮件。故选D。