题目内容
【题目】近几年,我国中学生出国留学的人数快速增长。请根据下面图表所提供的信息,在短文空白处填入恰当的单词或短语,完成一份部分出国留学情况的说明。![]()
Every year, lots of Chinese middle school students go to foreign countries to study. There are countries that they mainly go to. is the most popular country. More than 30 percent of these students study there. The second most popular country is France. About percent go there. 10 percent go to or Germany. Australia and Canada are also popular with Chinese students. But there are Chinese students in Canada than in Australia.
Now these counties are still trying to increase the number of international students studying in their countries.
【答案】six/6;The United States/The USA/ The US/America;fifteen/15;England/the UK;Fewer
【解析】这是一份出国留学情况的说明。
①根据图示可知共涉及6个国家,故填six或6.
②根据图示可知学生去的最多的国家是美国,故填the United States。
③根据图示可知去法国的占15%。故填15或fifteen。
④根据图示可知去英国和德国的一样多,都是10%。故填England。
⑤根据图示可知去加拿大的人比去澳大利亚的人少,故填fewer。
【题目】
I enjoy playing basketball.And I can play it very well.I used to set up a basketball club to teach some kids to play basketball for free.After some days,they loved basketball very much. |
I'm interested in English.Last summer holiday,I went to a small village as a volunteer.I taught some children to learn English.I stayed there for two months.How excited I was when I saw them listening to me carefully in class! |
I love animals,especially (尤其) dogs.Last year,I went to the zoo to learn how to coach the dogs.Mr.Smith taught me some skills (技能),and I could get on well with them.Now I get to the zoo twice a month and I feel happy to make friends with the animals. |
Last term,I joined an afterschool program to clean up our city park.We went there once a week.And we felt very happy when we saw the clean park.I hope our city will become more and more beautiful. |
【1】How did Frank help others?
A. By teaching English. B. By cleaning up the city park. C. By setting up a basketball club.
【2】How long did Julia stay at the small village?
A. For two weeks. B. For eight weeks. C. For one year.
【3】The underlined word “coach” means “________” in Chinese.
A. 开发 B. 实践 C. 训练
【4】How do you like Zhao Kai?
A. Kind. B. Shy. C. Funny.
【5】Which of the following is TRUE?
A. Frank is good at playing volleyball. B. Mario goes to see the animals once a month.
C. Zhao Kai felt happy after cleaning up the city park.