题目内容

【题目】 How can you create public transport in the Amazon jungle(亚马逊丛林)without polluting itThe Achuar people(阿丘雅人)in Ecuador(厄瓜多尔)have found a clever solution.

Since April 2017a boat powered completely by solar energy has travelled along the rivers that connect nine different small villages in the jungle. The boatTapiatpiais named after a special kind of electric eel(电鳗)in the area. It has given the Amazon its first solar—powered public transport system. It creates no pollution in the jungle which is home to the largest number of plants and animals in the world.

Transport in the area used to rely on boats powered by petrol(汽油). These boats were expensive to run because petrol here cost five times more than that in the capital city of Quito(基多). Tapiatpia is cheaper to runand therefore the fare for each stop is lower. A solar—powered boat ride costs one dollar per stop for each passengerwhile a petrol—powered boat ride costs at least five dollars.

The solar-powered boatwhich can carry 18 people at a timeis changing life in the jungle. More children go to school because the fare is more affordable. Besideswhen someone is illhis family or friends can call the boat on the radiothe boat will come immediately and take the patient to a health center quickly. More inter-village sporting events. are heldtoobecause of the use of the solar-powered boat.

Many people think the solar-powered boat can be used in the rest of the Amazonwhere there is an urgent need for both public transport and environmental protection.

1Who has found the solution to travelling without polluting the Amazon

____________________________________________________________

2What does the italic word "It" in the second paragraph refer to

____________________________________________________________

3In the past people in the Amazon travelled by petrol—powered boatdidn't they

____________________________________________________________

4Why are more inter-village sporting events held

____________________________________________________________

5How much should a group of 4 passengers pay for 3 stops by solar—powered boat

____________________________________________________________

6Is it necessary for the rest of the Amazon to use the solar—powered boatGive your reason.

____________________________________________________________

【答案】

1The Achuar people in Ecuador have(found it).

2"It" refers to "Tapiatpia, a solar-powered boat".

3Yes, they did.

4Because people there use the solar-powered boat.

Or: Because it is cheap and quick to use the solar-powered boat.

512 dollars.

6Yesit is. I think such boats can solve the need for both public transport and environmental protection.

Any reasonable answer is acceptable.

【解析】

本文讲述厄瓜多尔的阿丘雅人在不破坏亚马逊丛林的前提下,创造出了一种公共的交通。

1细节理解题。题意:谁找到了在不污染亚马逊的情况下旅行的解决方案?根据文章内容How can you create public transport in the Amazon jungle(亚马逊丛林)without polluting itThe Achuar people(阿丘雅人)in Ecuador(厄瓜多尔)have found a clever solution.可知,The Achuar people in Ecuador找到了好的解决答案,故答案为The Achuar people in Ecuador have(found it)。

2词义猜测题。题意:第二段的斜体词“it”指的是什么?根据文章内容It has given the Amazon its first solar—powered public transport system. 它为亚马逊提供了第一个太阳能公共交通系统。本句话中it为单数,指代上文的单数名词,上文提到The boatTapiatpiais named after a special kind of electric eel(电鳗)in the area可知,是这种船,故答案为It" refers to "Tapiatpia, a solar-powered boat"。

3细节理解题。题意:在过去,亚马逊地区的人们是用汽油动力的船旅行的,不是吗?根据文章内容Transport in the area used to rely on boats powered by petrol(汽油). 过去该地区的运输依靠以石油为动力的船只。可知,本句话正确。故答案为Yes, they did。

4细节理解题。题意:为什么要举办更多的村际体育赛事?根据文章内容More inter-village sporting events. are heldtoobecause of the use of the solar-powered boat.由于太阳能船的使用,故答案为Because people there use the solar-powered boat。

5细节理解题。题意:一个由4名乘客组成的团体乘坐3站太阳能船要付多少钱?根据文章内容A solar—powered boat ride costs one dollar per stop for each passenger,乘坐太阳能船每站每位乘客一美元;可知,4名乘客1站为4美元,3站为12美元,故答案为12 dollars。

6细节理解题。题意:亚马逊其他地区是否有必要使用太阳能船?给出你的理由。根据文章内容Many people think the solar-powered boat can be used in the rest of the Amazonwhere there is an urgent need for both public transport and environmental protection. 许多人认为太阳能船可以在亚马逊的其他地方使用,那里迫切需要公共交通和环境保护。故答案为Yes, it is. I think such boats can solve the need for both public transport and environmental protection。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Agatha Christie is undoubtedly queen of the detective story Many people have fallen in love with her creations Hercule Poirot a famous Belgian detective and Miss Marple an old lady who is also an amateur (业余的)detective

As I am a big fan of Agatha Christie let me share with you an interesting story about her The famous writer never forgot that night when she met a robber many years ago That evening she was invited to a birthday party which lasted until 2 o'clock in the morning Agatha walked in the quiet street alone Suddenly from the shadow of a dark building a tall man with a sharp knife in his right hand ran out at her "Good morning lady" the man said in a low voice "I don't think you wish to die here!"

"What do you want" Agatha asked

"Your earrings Take them off!"

Agatha suddenly had a bright idea She tried to cover her necklace with the collar (衣领)of her coat while she used the other hand to take off both of her earrings and then she quickly threw them on the ground

"Take them and let me go" she said The robber saw that the girl didn't care for the earrings at all only trying to protect the necklace He thought the necklace would cost more so he said "Give me your necklace" "Oh sir It's not worth much Please let me keep it

"Stop talking rubbish Quick!"

With shaky hands Agatha took off her necklace As soon as the robber disappeared she picked up her earrings and ran as fast as she could to one of her friends In fact the earrings cost 480 pounds and the necklace the robber had taken away cost only six pounds

1What does Agatha Christie write

A.Science fictionB.Fairy talesC.Detective stories

2The birthday party o'clock in the morning

A.was over at 2B.didn't end after 2C.didn't end at 2D.ended before 2

3Agatha never forgot the night for she

A.was robbed of her earringsB.had a good time at the birthday party

C.was robbed of her necklaceD.was robbed but she fooled the robber

4The italicized word "it" in the passage refers to

A.the necklaceB.one of the earringsC.the coatD.the knife

5Which of the following is NOT true

A.Agatha pretended not to care for her earrings and threw them to the ground

B.Agatha pretended to care for her necklace and covered it with the collar

C.Agatha didn't really care for her necklace because it was much cheaper than the earrings

D.Agatha really cared for her earrings because they were gifts from her friends

6What is the best title of the passage

A.A foolish robberB.A clever and brave writer

C.Earrings and necklaceD.Agatha Christie and her fans

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网