题目内容

【题目】完成句子。根据所给汉语意思,用单词或短语完成下列英语句子。(共5小题,计10分)

【1】在公共场合我们应该有礼貌。

We in public.

2】现在中国富强了,我们为祖国而骄傲。

Now China is rich and strong. We our country.

3】请注意你的发音。

Pay attention to , please.

4】这架飞机模型是由木头制成的。

The model plane .

5】这个笔记本肯定是属于玛丽的,上面有她的名字。

The notebook must because it has her name on it.

【答案】

【1】should be polite

【2】are proud of

【3】your pronunciation

【4】was made of wood

【5】belong to Mary

【解析】

试题分析:

【1】根据语境并结合汉语提示可知,这里考查的是“应该有礼貌”的表达。在英语中,“应该”可用情态动词should。“有礼貌”应用形容词,表达为:be polite。综合上述,故译为:should be polite。

【2】根据语境并结合汉语提示可知,这里考查的是“为……感到骄傲”的表达。在英语中,“为……感到骄傲”可表达为:be proud of。由于这里主语为非第三人称单数,故译为:are proud of。

【3】根据语境并结合汉语提示可知,这里考查的是“你的发音”的表达,即形容词性物主代词修饰名词。故译为:your pronunciation。

【4】根据语境并结合汉语提示可知,这里考查的是“由……制成的”的表达。在英语中,“由……制成的”为固定短语,应表达为:be made of。这里时态可用一般过去时,故译为:was made of wood。

【5】根据语境并结合汉语提示可知,这里考查的是“属于某人的”的表达。在英语中,“属于某人的”应表达为:belong to sb。故译为:belong to Mary。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Twelve-year-old Leonardo was born in a poor family in Bambamarca in Peru. He knew how to read but he had never seen a book in his life. So he asked the new priest(牧师)in his village to give him one. But there was no electricity. So Leonardo borrowed candles from the church and sat up all night reading it. The next morning, he was at the door of the priest asking for another book to read.

John Medcalf, the priest,was moved. He also realised that people would love to read if given a chance. But he knew how difficult it was for Leonardo and those in his village to get books. And yet, no one can be taught to read and write without books. To make people in a poor, faraway area grow to love books,they have to be with them. So he thought the only way was to bring books to people.

But how could this be done? Mobile libraries or car libraries would be too expensive and difficult to continue in the rocky, hilly land of Peru. So what other method could be used?

M-call got a new idea from the barefoot(赤脚)doctors of China. And that was how the barefoot librarians first appeared in the villages of northern Peru,almost thirty years ago.

The librarians began by going from village to village, lending books to villagers. They helped start The 12ura1 Library Network of Peru.

At first,they were teachers of the village schools which these faraway libraries belonged to. But the teachers were not very interested in the job because it meant a lot of hat work. So, village elders took on the job themselves.

Today, there are 600 village libraries across Peru. The barefoot librarians who walk up to 15 hours a day with bags of books are their lifeline.

1The first paragraph tells us that Leonardo

A. had a lot of books B. bought candles from others

C. stayed in the church D. enjoyed reading books

2The underlined word "this" in Paragraph 3 probably refers to .

A. to grow to love books B. to bring books to people

C. to read and write D. to build a new library

3The passage doesn't mention

A. when the barefoot librarians appeared B. who worked as village librarians at first

C. where Medcalf met Chinese doctors D. how many village libraries Peru has today

4It can be inferred(推断)from the passage that

A. the first church in Peru was set up by John Medcalf

B. car libraries used to be popular in Leonardo's village

C. teachers were interested in bringing books to villagers

D. the barefoot librarians are important to village libraries

【题目】A farmer carelessly lost an expensive gold watch in the barn on the farm, where he searched for everywhere but failed. So he put a notice on the gate of the farm: whoever finds the gold watch will be rewarded $100.

People tried their best to look for the watch in order to get the reward. However, the barn was too large and the straw in the barn was too thick. It was getting dark and they were still unable to find it. So they gave up the reward of $100 one by one.

But only a small boy was still not discouraged but kept looking for it .He had nothing to eat throughout the day. In order to solve the family problem, he looked forward to finding the gold watch and let his parents, brothers and sisters have a full meal.

The night was already getting late, the boy was also tired. He was lying in the straw to have a rest when he heard a strange “tick-tock”. He immediately held his breath and listened carefully, and followed the sound. He found the watch and got the reward.

Like the gold watch in the barn, success has been around us and spread in every corner of life. If we are calm and firmly look for it, we will find it.

1If someone found the gold watch, what would the farmer offer him?

A. 100 yuan B. 100 dollars

C. 100 pounds D. 100 cents

2Why did the boy insist on looking for the gold watch? Because _________.

A. he liked the gold watch. B. he wanted to own the watch.

C. he wanted to get the reward. D. he was silly.

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The boy had no brothers or sisters.

B. The farmer didn’t look for the watch for himself.

C. It was easy for the boy to find the watch.

D. The boy’s family had a hard life.

4Can you infer(推断) what the boy would do after he got the reward?

A. Have only a full meal.

B. Hide the money somewhere.

C. Support his family.

D. Use up the reward alone.

5Which order is right according to the story?

The boy succeeded in finding the gold watch.

The farmer offered the boy a reward of $100.

A farmer lost a gold watch carelessly.

Many people tried to find the watch, but they failed.

A. B.

C. D.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网