题目内容

【题目】

Mother Teresa was born in Yugoslavia, on August 27th, 1910. She attended the government school near her home until she was eighteen. At that time, some doctors and nurses from Yugoslavia were working in India, and they often wrote to the school about their work. She decided to join them one day.

When she finished school, she went first to Britain. Then a year later she went to India,where she began to train to be a teacher. After training,she was sent to Calcutta,where she taught geography at a school and soon after became headmistress.

However, although she loved teaching, in 1946 Mother Teresa left the school and went to work in the poor parts of Calcutta. Later she trained to be a nurse in Panta,and then began her work helping the poor and comforting the dying in the streets of the city.Slowly,others came to help her, and her work spread to other parts of India.

Mother Teresa is now a well—known person. Many photos have been taken of her, as she travels the world to open new schools and hospitals in poor countries. In 1979, she was given the Nobel Peace Prize for the lifetime of love and service she has given to the poor.

1What first made Mother Teresa want to work in India? ______

A.Her visit to the poor parts of Calcutta.B.Her visit to Britain after she left school.

C.The work of the nurse in the city of Panta.D.The medical workers'letters to her school.

2In which order did Mother Teresa do the following things? ______

a. Trained to be a nurse

b. Went to India.

c. Helped the dying.

d. Studied to be a teacher.

A.b→d→a→cB.b→a→d→cC.b→a→c→dD.a→b→c→d

3Mother Teresa gave up teaching because she wanted to ______ .

A.travel to poor countriesB.look after the poor

C.build hospitals for the poorD.train nurse to care for the poor

4Mother Teresa is now a famous person because she has ______ .

A.saved many poor people in IndiaB.helped to bring about world peace

C.taken care of many poor people in the worldD.helped to make India a more peaceful place

【答案】

1D

2A

3B

4C

【解析】

文章大意:特瑞莎修女在1910827日出生在南斯拉夫。她在家附近的公办学校上学直到十八岁。在她离开学校后,她先去了英国,然后一年后,她去了印度,在那里她开始接受训练,成为一位教师。后来她在巴特那成为一个训练有素的护士,她的工作扩展到印度其他地区。特瑞莎修女现在是一个著名的人。当她周游世界贫穷国家开放新的学校和医院时拍摄了许多照片。由于奉献了一生将爱与服务给予穷人,1979年,她被授予诺贝尔奖。

1细节理解题。根据文章第一段“At that time,some doctors and nurses from Yugoslavia were working in India,and they often wrote to the school about their work.She decided to join them one day.”可知当时在印度的医疗工作者经常给她工作的学校写信,因此她决定去印度工作。故答案为D

2细节理解题。根据文章第二、三段“Then a year later she went to India,where she began to train to be a teacher.”一年后她去了印度,在那里她开始训练成为一名教师;“Later she trained to be a nurse in Panta,and then began her work helping the poor and comforting the dying in the streets of the city.”后来她在潘塔接受了护士培训,然后开始在城市的街道上帮助穷人和安慰垂死的人。可知正确的顺序应该是bdac,故答案为A

3细节理解题。根据文章第四段“Later she trained to be a nurse inPatna,and then began her work helping the poor and comforting the dying in thestreets of the city”后来她在巴特纳接受了护士的培训,然后开始帮助穷人和安慰城市里垂死的"。可知,特蕾莎修女是为了帮助穷人才放弃教学事业。故答案为B

4细节理解题。根据文章最后一段“Many photos have been taken of her,as she travels the world to opennew schools and hospitals in poor countries”她周游世界,在贫穷的国家开办新的学校和医院,许多照片被拍下来"可知,特蕾莎修女在世界上很有名是因为她总是去世界各地帮助穷人。结合选项,故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

For thousands of years, dogs have held a special place in people’s hearts. They are known as “ man’s best friend” . This is because they can be so brave, lovely, and loyal(忠诚). Dogs are used to living in groups and following the leader. Now humans are their leaders. Dogs depend on people for food— mostly meat— and perform services in return.

Long long ago, dogs worked for people. They ran after wild animals, caught them on land and water, and protected houses. They are used to send messages, look after sheep, and even save people in snow. They help police find out what they want. Fast-runningdogs are used in races.

Dogs have many abilities that make them useful. Sharp teeth are only one of these. Most dogs can smell something human can’t smell and hear higher notes than any person. And although dogs don’t see many colors, they are very good at noticing movements.

Dogs come in many shapes, sizes, and characters. A big Irish dog stands about 32 inches tall. However,some dogs stand about only 5 inches tall. Dogs that can guard homes are intelligent. Police dogs are usually quite brave. But many different kinds of dogs now make playful family pets.

Dogs have been kept to work for human for a long history. When Pompeii— the ancient Italian city that was buried about 1900 years ago— was dug out, a dog was found lying across a child. It was trying to protect the child.

1Why are dogs known as “ man’s best friend” ?

____________________________________________________________________________________________

2What do dogs depend on people for?

____________________________________________________________________________________________

3Do dogs have many abilities to help people?

____________________________________________________________________________________________

4How tall is a big Irish dog when it stands?

____________________________________________________________________________________________

5When was Pompeii buried?

____________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网