题目内容
【题目】![]()
For thousands of years, dogs have held a special place in people’s hearts. They are known as “ man’s best friend” . This is because they can be so brave, lovely, and loyal(忠诚). Dogs are used to living in groups and following the leader. Now humans are their leaders. Dogs depend on people for food— mostly meat— and perform services in return.
Long long ago, dogs worked for people. They ran after wild animals, caught them on land and water, and protected houses. They are used to send messages, look after sheep, and even save people in snow. They help police find out what they want. Fast-runningdogs are used in races.
Dogs have many abilities that make them useful. Sharp teeth are only one of these. Most dogs can smell something human can’t smell and hear higher notes than any person. And although dogs don’t see many colors, they are very good at noticing movements.
Dogs come in many shapes, sizes, and characters. A big Irish dog stands about 32 inches tall. However,some dogs stand about only 5 inches tall. Dogs that can guard homes are intelligent. Police dogs are usually quite brave. But many different kinds of dogs now make playful family pets.
Dogs have been kept to work for human for a long history. When Pompeii— the ancient Italian city that was buried about 1900 years ago— was dug out, a dog was found lying across a child. It was trying to protect the child.
【1】Why are dogs known as “ man’s best friend” ?
____________________________________________________________________________________________
【2】What do dogs depend on people for?
____________________________________________________________________________________________
【3】Do dogs have many abilities to help people?
____________________________________________________________________________________________
【4】How tall is a big Irish dog when it stands?
____________________________________________________________________________________________
【5】When was Pompeii buried?
____________________________________________________________________________________________
【答案】
【1】Because they can be so brave, lovely, and loyal.
【2】For food-mostly meat.
【3】Yes, they do.
【4】About 32 inches tall.
【5】About 1900 years ago.
【解析】
本文是一篇说明文。文章对狗进行了简要介绍。
【1】题干意为:为什么狗被称为“人类最好的朋友”?根据文章第一段第三句“This is because they can be so brave, lovely, and loyal.”可知它们勇敢、可爱和忠诚。故填Because they can be so brave, lovely, and loyal.
【2】题干意为:狗依赖人们是为了什么?根据文章第一段最后一句“Dogs depend on people for food-mostly meat-and perform services in return.”可知狗依赖人们是为了得到食物尤其是肉。故填For food-mostly meat.
【3】题干意为:狗有许多能力可以帮助人们吗?根据文章第三段第一句“Dogs have many abilities that make them useful.”可知狗有许多能力,这些能力让它们很有用。故填Yes, they do.
【4】题干意为:一只大的爱尔兰狗站立时有多高?根据文章第四段第二句“A big Irish dog stands about 32 inches tall.”可知一只大的爱尔兰狗站立时高32英寸。故填About 32 inches tall.
【5】题干意为:庞贝何时被埋的?根据文章第五段第二句“When Pompeii-the ancient Italian city that was buried about 1900 years ago…”可知大约1900年前,意大利古城庞贝被掩埋。故填About 1900 years ago.
【题目】 High-speed trains, Alipay(支付宝),shared bikes and online payment are seen as the new Four Great Achievements of China by young foreigners, according to a video survey by the silk Road Research Institute of Beijing Foreign Studies University . In the video, young people from 20countries along Belt and Road Routes(一带一路)were asked to name great inventions that had influenced their lives in China. The following is what they said:
Justin | I’m from Romania. China is really a great country and its high-speed railways are very fast, convenient and tidy. It takes me only about 6 hours from Beijing to shanghai by train. It saves a lot of time and it’s cheaper than airplane. I wish we would have high-speed railways in our country someday. |
Yala | I’m from Nepal. I always go out by bike.Bicycle-sharing system allows people to borrow a bike from point “A” and return it at point “B”. It’s not only cheap but also a low -carbon and healthy way of life. I like it very much . |
Archana | My life in Beijing is quite different from that in India. Here in China , I seldom take money with me when I go out. I can pay for almost every-thing by Zhi Fu Bao. Oh, it’s amazing. However. In India , if you don’t take wallet with you, you’ll be in a tough spot. |
Bond | You can find many wonderful things that we don’t have in Thailand. We don’t have Alipay or other online payment Apps with which I can go shopping without stepping out of the doors.I hope I could bring them back to my country! |
根据材料内容选择最佳答案。
【1】What does Justin think of the high-speed railways in China?
A.Fast and tidy.B.Slow and safe.
C.Cheap and amazing.D.Convenient and wonderful.
【2】What do “A”and “B”refer to(指)in Yala’s words?
A.Two bikes.B.Two riders.C.Two places.D.Two students
【3】What does the underlined phrase “be in a tough spot” mean?
A.Be safe.B.Get into trouble.C.Stay in silence.D.Lose your way.
【4】Which of the following is TRUE according to the above information?
A.Bond uses Alipay to buy things in Thailand.
B.Bicycle-sharing system provides bikes for free.
C.Zhi Fu Bao is the only way of paying for things.
D.There’ re no high-speed railways in Romania now.
【5】What conclusion can we draw about the new four great achievements?
A.They were created by young foreign people.
B.They are the signs that China is improving rapidly.
C.They were brought to the countries along Belt and Road Routes.
D.Only four young people from 20 countries like the new Four Great Achievements of China.