题目内容

【题目】阅读下面短文,根据语境、音标或单词等提示,在每个空格内填入一个适当的单词,使短文意思完整、行文连贯。

I was in the1 (five) grade. One day, my dad’s car was broken into and all of the stuff inside was 2 (steal), including my schoolbag. I was really sad. The next day I had to go to school3 nothing. My teacher, Miss Taylor, was very kind to me. She gave me a new blinder (活页夹) after I told her what had happened. She also handed me some crayons and asked 4 I’d like to color the front of the blinder. I really thanked her for her 5 (kind). But I never did color the new blinder, because something even 6 (good) happened later that same day. A couple found my bag on the side of the road and brought it to the school’s office because they found the 7 /'dres/ in my blinder. I was so 8 (excite) that I rushed to the 9 /fs/ and got my backpack.

It turns out that there are lots of people10 are always kind and helpful. There is no need to lose faith (信心) just because of one bad apple.

【答案】

1fifth/5th

2stolen

3with

4if

5kindness

6better

7address

8excited

9office

10who/that

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述有人闯进我父亲的车,我的书包丢了,我去学校和老师说明情况,老师给了我帮助,后来一对夫妇发现了我的书包,并将书包送了回来,从这件事上我明白,世上还是好人多,不能对生活失去信心。

1句意“我上五年级”。根据空前the以及空后grade单数可知,空处用序数词,译为“第五”,fifth/5th第五,故填fifth/5th

2句意“一天,我父亲的车被闯入,所有在里面的素材包括我的书包被偷了”。主语为all of the stuff inside与谓语steal之间为被动be done,故填stolen

3句意“第二天我不得不什么东西都没带就上学了”。根据句意可知,译为“带有”,且根据句式可知,用介词。with带有,表示伴随,故填with

4句意“她也递给我一些蜡笔问我是否想要涂画活页夹的封面”。根据空前ask可知,后面为宾语从句,且译为“是否”,if是否,故填if

5句意“我真地感谢她的善良”。根据空前her可知,空处用名词,kindness善良,故填kindness

6句意“但是我没有涂这个新的活页夹”。因为在同一天,一些更好的事情发生了。根据句意以及空前even可知,表示“更好的”,用比较级。better更好的,故填better

7句意“一对夫妇在路边发现了我的包并且把它带到学校,因为他们在活页夹里发现了地址”。根据音标可知,为address“地址”,故填address

8句意“我是如此地振奋以至于我冲到办公室”。根据so adj that可知,空处用形容词,且空处修饰人,用excited,故填excited

9句意“我是如此地振奋以至于我冲到办公室”。根据音标可知,填office办公室,故填office

10句意“证明有许多总是善良的和有帮助的人”。根据句意可知,本题考查定语从句。定语从句的先行词为people,在从句中作主语,用who/that,故填who/that

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据首字母、音标以及语境的提示在每个空格内填入适当的单词(1个单词);或根据汉语意思的提示,在空白处填入适当的短语,使短文语意连贯,意思完整。

When I was in primary school,I had a big argument with a boy in my class.I can't remember what it was about,1 I have never forgotten the lesson I learned that day.

I 2(确定)that I was right and he was wrong.H3,he strongly believed that I was wrong and he was right.The teacher decided to teach us a lesson.She 4(想出)a good idea.She brought b5 of us to the front of the class and placed him on one side of her grey desk and me on the other.In the middle of the desk was a large,round object.It was clear 6 me to see that it was black.She asked the boy what color the object was .“White,”he answered in a loud v7.

I couldn't believe that the object was white,considering that it was certainly black!One 8[m:(r)]argument started between the boy 9 me,this time about the color of the object.

The teacher told me to go stand where the boy was standing and told him to come stand where I had been.We changed places,and then she asked me what color the object was.I 10(不得不)answer,“White.”It was then that I knew what was wrong.It was 11 object with two differently colored sides,and from his side it was white.Only from my side was it black.

My teacher t12 me a very important lesson that day:You must stand in other person's p13 and 14()the situation through their eyes 15(为了)truly understand their ideas.

【题目】In one ancient Chinese story, there is a magic deer. She has beautiful nine-colored fur. The deer is kind and helps people who are sick and poor. In fact, this nine-colored deer comes from a painting in the Mogao Grottoes (莫高窟) in Dunhuang, Gansu.

The grottoes were created in AD 366. They hold the world’s best cave art. The clay figures (泥塑) and paintings on the wall are the Mogao Grotto’s greatest treasures. There are more than 2,000 colored clay figures in 492 caves. The tallest is 34.5 meters high while the smallest is only 2 cm, China Daily reported.

The most beautiful paintings are of dancing, flying fairies (飞天). They wear beautiful costumes. Among them, a fairy plays a pipa (琵琶) behind her back. This painting has given dancers in modern times lots of new ideas.

Besides the value of its art, the Mogao Grotto paintings also show how ancient people lived. Some show people farming, eating and fighting. Others show their wedding and funeral customs. In 1987 the Mogao Caves became a UNESCO World Heritage (遗产) Site.

Now it attracts visitors from all over the world. Visitors have to buy tickets online. This is to control the amount of tourists and better protect the site. If you want to visit the Mogao Grottoes, don’t forget to buy tickets online as soon as possible.

1How many colored clay figures are there in each cave on average(平均)?

A. Over 4.B. About 492.C. About 2000.D. Over 366.

2Why do visitors have to buy tickets online?

A. To enjoy the clay figures and paintings.

B. To experience how ancient people lived.

C. To obey the rules of controlling the amount of tourists and protecting the site.

D. To see how Maogao Grottoes became a UNESCO World Heritage Site.

3Where might the passage be taken from?

A. A storybook.B. A tourist guide.C. A sports newspaper.D. A fashion magazine.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网