题目内容
【题目】 In students' daily talks, celebrities are usually a hot topic, including their dress, behavior, families and other personal things. Then, is it a celebrity job to be a good role model? Please read the following students' debate.
Is it a celebrity’s job to be a good role model?
It's a celebrity job to be a good role model because people usually look up to stars. If a celebrity drinks and smokes, his fans will follow him because they look up to the celebrity so much. If a celebrity's lifestyle is inappropriate for kids, then their parents should be more careful about what they let their kids see.
I think everyone should try to be a good role model, even if you are not a celebrity! You can still be a role model to your sisters and brothers a younger neighbor, or anyone. But I be very good because they are role models for so many people !
![]()
A celebrity doesn't have to try to be a good role model. They are famous because they worked hard at what they love for a living. They should, however, try to make good choices for themselves, not their fans. Lots of stars have to post apology letters after being caught doing bad things. It's good, but if the only reason they do is to win back their fans, it's not good
Although it is a wonderful thing to be a good role model, that's not what the celebrities must do. They are famous because they love what they do and are good at it. Being a role model is never in the job. If the celebrity knows they are affecting the young people, they should try hard to set a good example.
![]()
【1】Which of the following reasons is Not from the pros?
A.People usually look up to stars.
B.Everyone should try to be a good role model.
C.Although it is a wonderful thing to be a role model, that's not what the celebrities must do.
D.Celebrities are role models for so many people.
【2】What does the underlined word “ inappropriate ” mean?
A.难以言说的B.非同寻常的C.不恰当的D.难以置信的
【3】According to the cons, how do some people become famous?
A.By working hard at what they love.B.By setting a good example to others.
C.By making good choices for themselves.D.By winning the love of their fans.
【4】Which of the following statements is TRUE according to their words?
A.It is easy for stars to win back fans,
B.Celebrities should apologize to the public.
C.Stars may sometimes do something wrong.
D.Family members should encourage kids to be stars.
【5】What conclusion(结论)can we draw from their opinions?
A.When you become a celebrity, you have been a good role model, too.
B.Even though a celebrity makes mistakes, young people should follow him.
C.Parents shouldn’t allow kids to look up to stars.
D.Whether a celebrity is a role model or not, he should care about his behavior.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
这篇短文以“成为好的榜样是名人的职责吗”为话题,正反双方展开了辩论,给出了各种观点。
【1】句意:下列原因中的哪一项不是来自正方观点?
细节理解题。A.选项在正方观点中有提及“people usually look up to stars.”人们通常仰慕明星。B.选项在正方观点的第二段第一句也有提及“everyone should try to be a good role model”D.选项在正方观点的第二段最后一句也提到了“they are role models for so many people”他们(明星们)都是很多人的榜样。没有提到C选项,故选C。
【2】句意:划线部分的单词“ inappropriate ”是什么意思?
词义猜测题。根据正方的观点“their parents should be more careful about what they let their kids see.”他们的父母应该谨慎对待他们所让他们的孩子看的内容。此处可知名人的生活方式是不恰当的,故选C。
【3】句意:根据反方的观点,一些人怎样变得出名?
细节理解题。由反方观点的第一段的句子“They are famous because they worked hard at what they love for a living.”可知,他们有名是因为他们努力做好他们所热爱的事业,故选A。
【4】句意:根据他们的话,下面的叙述哪项是正确的?
细节理解题。由文中的“Lots of stars have to post apology letters after being caught doing bad things.”可知,做了坏事之后,很多明星不得不发道歉信。明星有时是会做错事的,故选C。
【5】句意:从他们的观点中,我们得到什么结论?
推理判断题。由文中的“If the celebrity knows they are affecting the young people, they should try hard to set a good example.”如果名人知道了他们在影响年轻人,他们应该努力做好榜样。“everyone should try to be a good role model, even if you are not a celebrity! You can still be a role model to your sisters and brothers a younger neighbor, or anyone.”每个人都应该尽力成为好的榜样,即使你不是一位名人,你仍然可以是你弟弟妹妹们或者任何人的榜样。根据以上两个句子,答案D更符合题意,故选D。